Hírmorzsák 2014-06-08 (21:45)

Snyder a Jazz új vezetőedzője. A Cavs mégis beajánlja Irvingnek a maximum szerződést, a vezetőedző-jelöltekkel az 1/1-ről is beszélgetnek. Fisher nem lesz a Lakers új trénere. Sterling még nem egyezett bele az eladásba, a liga nem akarja csökkenteni büntetéseit. A Knickset 3 milliárd dollárra becsülik. A Hornets jó kinti dobó(ka)t akar húzni a drafton. James Johnsont családon belüli erőszak miatt letartóztatták. Calipari a második legjobban fizetett egyetemi edző lett.

A Utah Jazz három plusz egy éves szerződésben megállapodott Quin Snyderrel, ő lesz a franchise nyolcadik vezetőedzője - a plusz egy év csapatopció. Aaron Falk (Salt Lake Tribune) úgy tudja, hogy a Jazznek leginkább Snyder D-Ligában végzett munkája, illetve az tetszett a legjobban, hogy segédedzőként nagyon sok tapasztalattal rendelkezik a játékosok fejlesztésében. Az új tréner azt nyilatkozta, hogy a csapat magja egészen kiváló, és szeretné kihasználni, hogy a játékosok többsége atletikus - szeretne gyors kosárlabdát játszatni az együttessel, hogy sok könnyű kosaruk legyen.

Terry Pluto (Cleveland Plain Dealer) információi szerint bár korábban voltak olyan hírek, hogy a Cleveland Cavaliers nem akar maximum szerződéshosszabbítást ajánlani Kyrie Irvingnek, a csapat július 1-jén mégis be fogja ajánlani az irányítónak az 5 év, 90 millió dolláros kontraktust - ha nem fogadja el, akkor kezdhetik felmérni a játékos iránti keresletet és elcserélhetik. Érdekesség, hogy még soha senki nem utasított vissza maximum szerződéshosszabbítási ajánlatot, ha az újonc szerződésében járt, hiszen még két évet kellene arra várnia a játékosnak, hogy korlátozások nélkül, bárhová szabadon igazolhasson.

Szintén Pluto hozta le, hogy a Cavs a lehetséges új vezetőedzőkkel az 1/1-ről is beszélt az interjúkon, ugyanis a vezetőség azt szeretné, ha az új tréner ugyanolyan állásponton lenne azzal kapcsolatban, hogy kit kell húzni a Joel Embiid, Jabari Parker, Andrew Wiggins hármasból, mint ők.

Mike Bresnahan (Los Angeles Times) forrásai szerint a Los Angeles Lakers kizárta annak a lehetőségét, hogy Derek Fisher legyen a következő vezetőedzőjük, mert olyan trénert akarnak leigazolni, akinek van edzői tapasztalata. Mint ismeretes, öt embert interjúztatott eddig személyesen az aranysárga-lila alakulat (Byron Scott, Mike Dunleavy, Alvin Gentry, Lionel Hollins és Kurt Rambis), míg Fisher a New York Knicks kispadjára a legesélyesebb.

A másik Los Angeles-i alakulat, a Clippers eladása még mindig nem hivatalos, ugyanis Donald Sterling még mindig nem írta alá azokat a papírokat, amelyek a beleegyezéséről szólnak. A Los Angeles Times forrásai szerint a tulajdonos abban bízik, hogy az NBA csökkenti vagy törli az örökös eltiltását, illetve a 2.5 millió dolláros büntetését, azt nyilatkozta ugyanis egy neve elhallgatását kérő személy, hogy az nem igaz, hogy ezeket a liga törölte volna, vagy egyáltalán szándékában áll, amennyiben Sterling áldását adja az adásvételre.

Ha nem is szorosan, de ehhez a témához kapcsolódik, hogy a legutóbbi franchise-eladások után az Albert Fried & Company 3 milliárd dollár környékére becsüli a New York Knicks értékét. Rich Tullo szerint a Clippersért fizetett 2 milliárd dollár mutatja, hogy az amerikai sportok franchise-ai iránt óriási a kereslet, és szerintük a Knicks legalább másfélszer annyit ér, mint a Los Angeles-i gárda, mivel az őket birtokló MSG-nek saját csarnoka van, amelyet ők is üzelmeltetnek, illetve külön régiós hálózattal rendelkeznek.

Rick Bonnell (Charlotte Observer) értesülései szerint a Charlotte Hornets a támadójátékot akarja mindenképpen javítani a nyáron, ezért a drafton legalább egy első körös pickjüket egy jó kinti dobóra fogják áldozni. A Charlotte rendelkezik a 9. és a 24. draftjoggal is idén - előbbit a Detroittól, utóbbi a Portlandtől kapták -, és a kiszivárgott információk alapján Doug McDermott, Nik Stauskas vagy Gary Harris lehet a kinézett emberük az első húzásukkal.

Az Associated Press úgy tudja, hogy a Memphis Grizzlies kiscsatárát, James Johnsont letartóztatták családon belüli erőszak vádjával. A hírek szerint a kosaras megütötte és fojtogatta feleségét.

Mint arról már két napja beszámoltunk, John Calipari új, hét éves szerződést írt alá a Kentucky egyetemmel, most pedig már azt is tudni, hogy 52.5 millió dollárt keres majd az új kontraktusa alatt a tréner, tehát átlagosan 7.5 milliót tesz zsebre évente. Ezzel megelőzte az egyetemi edzők között Rick Pitinót, aki évente 5.76 millió dollárt keres, és a második helyre jött fel a Duke egyetem legendája és a Team USA szövetségi kapitánya, Mike Krzyzewski mögé, aki majdnem 10 millió dolláros (9.68) éves jövedelemmel bír.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus