Hírmorzsák 2014-06-09 (22:00)

A Cavs Caliparinak 7 év/60 milliót ajánlott, hogy legyen elnök és vezetőedző is, a Harrison-ikrek miatt maradt a Kentuckyn. További hírek a lehetséges Cleveland-edzőkről (Lue, Gentry, Donovan). Jerry Stackhouse a Knicksnél szeretne dolgozni. A Clippers-licit részletei (a Geffen-féle csoport felépítése, Soon-Shiong). Jordan azt akarja, hogy a Hornets idén nyáron is annyit erősödjön, mint a tavalyi Al Jefferson-igazolástól; minden idők legnagyobbja egy általános iskolát is meglátogatott, a gyerekek nem kis örömére. LeBron szerint ő a legkönnyebb célpont a sportvilágban, Bosh szerint ő a másik legkönnyebb az NBA-ben. Sean May a Spursnél és a Warriorsnél próbálkozik.

A Cleveland Cavaliers edzői posztja körül forgott a legtöbb hír a délután és az este folyamán. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) hozta le elsőként, hogy a Cavs 7 évre több mint 60 millió dollárt ajánlott John Caliparinak, aki komolyan elgondolkodott azon, hogy elfogadja a megbizatást, de végül nemet mondott. Calipari a hírek szerint ugyanolyan edző-elnök kettős szerepben lett volna a Clevelandnél, mint például Stan Van Gundy van most a Detroit Pistonsnál.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy ez egy nagyobb volumenű deal is lehetett volna, az ő forrásai szerint 10 évre 80 millió fölött kapott volna Calipari, de Wojnarowski szerint csak arról beszélgettek a felek, hogy 7 évet követően csak az elnöki posztot töltötte volna be a Kentucky egyetem trénere, az ajánlat viszont 7 év/60+ millió dollár volt. Stein úgy tudja, hogy azért szerette volna ennyire a Cleveland megszerezni Caliparit, mert úgy gondolták, hogy így sokkal nagyobb esélyük van LeBron James hazatérésére. Mint ismeretes, Calipari nemrég hosszabbított a Kentuckyval 7 évre 52 millió dollárért, és Wojnarowski forrásai szerint nem is döntötte el az elmúlt hét közepéig, hogy mit választ, csak akkor utasította el a Cavst.

Szintén a Yahoo Sports újságírója hozta le, hogy értesülései szerint Calipari nem használta jobb alkupozíciói kiharcolására az ohióiak ajánlatát, 52 milliós egyetemi szerződése már áprilisban az asztalon hevert aláírásra várva. Wojnarowski úgy tudja, hogy nagy szerepe volt a tréner maradásában annak, hogy Andrew és Aaron Harrison végül nem jelentkeztek a draftra, hanem visszamentek az egyetemre, így egy erős újoncmaggal együtt nagyon erős lehet jövőre a Kentucky - ha ők nem maradtak volna, állítólag komoly esély lett volna arra, hogy Calipari igent mond a Cavsnek.

A Clevelandhez tartozik az is - és még mindig Wojnarowski tollából -, hogy a Florida egyetem vezetőedzője, Billy Donovan továbbra is kapcsolatban van a Cavs vezetőségével, beszélgetnek arról, hogy a tréner esetleg az ohiói gárda főedzője lesz jövőre, de a források szerint minimális az esély arra, hogy Donovan otthagyja jelenlegi csapatát. A Los Angeles Clippers két segédedzője, Tyronn Lue és Alvin Gentry viszont egy komolyabb fázisába lépnek a Cavs edzőkeresésének, ugyanis hamarosan mindketten mennek a csapathoz egy második beszélgetésre is - ezeken a meetingeken már ott lesz a tulajdonos, Dan Gilbert is.

Edzősködni akar Jerry Stackhouse is, aki az Adidas Eurocampen árulta el, hogy a New York Knicks szakmai stábjában akar tevékenykedni. Stackhouse szerint Phil Jackson sem tudja még pontosan, hogy fog kinézni a szakmai részleg a Knicksnél, egyelőre meg kell találnia a gárda új vezetőedzőjét, amint azonban ez megvan, lesznek szerinte lehetőségek arra, hogy valamilyen pozíciót kapjon a franchise-on belül. Stackhouse hozzátette, hogy főedző akar lenni egy napon, de segédedzőként is szívesen kezd, hogy elérje a célját.

Ha már szóba került a Los Angeles Clippers, akkor folytassuk velük. James Rainey (Los Angeles Times) forrásai szerint David Geffenék csoportja 1.6 milliárd dollárt ajánlott a franchise-ért, ezzel maradtak alul Steve Ballmerrel szemben. Geffen úgy gondolta, hogy a Guggenheim Partners a legnagyobb riválisa, ezért megpróbált szövetségre lépni velük. A csoportot nem érdekelte a dolog, ám az egyik alapító, Mark Walter, illetve az elnök, Todd Boehly magánszemélyként társultak Geffenhez.

Ők hárman, illetve Steve Jobs özvegye, Laurence Jobs egyenrangú partnerek lettek volna, és még négyen szálltak volna be egyenként 50 millió dollárral, közöttük volt például Oprah Winfrey is. A Los Angeles leggazdagabb embereként számon tartott Patrick Soon-Shiong találkozott Shelly Sterlinggel, de úgy döntött, hogy nem licitál az együttesért - van egy kisebb tulajdonrésze a Los Angeles Lakersben, ő pedig az aranysárga-lilákkal akart maradni a jövőben is.

A Charlotte Hornets tulajdonosa, Michael Jordan az ESPN-nek elmondta, hogy három pickjük van az idei drafton - ebből kettő elsőkörös -, 13 millió dollárral vannak a sapka alatt, úgyhogy nagy dobásra készülnek. Rámutatott Al Jefferson leigazolására is, amely szerinte kategóriát javított az együttesen, idén pedig azt várja, hogy hasonló erősítéseket hajtsanak végre - MJ egyébként abban reménykedik, hogy a magasember sikerei és mutatott produkciója meggyőző hatással lesznek a mostani szabadügynökökre, hogy érdemes őket választaniuk. Rick Bonnell (Charlotte Observer) úgy tudja, hogy az együttesnek nagyon tetszik Doug McDermott, akit a 9. helyen akár el is vihet a Hornets.

Szint Jordanhez tartozik, hogy meglátogatott ma egy általános iskolát. A gyerekek reakcióját ezen a linken megnézhetitek.

A Miami Heat sztárja, LeBron James még a finálé első meccse után azt nyilatkozta, hogy ő a legkönnyebb célpont a sportéletben, tudja ezt, de nem élhet úgy és nem is kosarazhat úgy, ahogy azt mások elvárják tőle, mert akkor az egész semmiféle örömet nem okozna neki. Őt az teszi boldoggá, ha megfelelő helyzeteket teremt a csapattásainak, illetve ha a méltón képviselheti azt a nevet, ami a meze hátulján van. Hogy más mit gondol, az őt nem érdekli. Csapattársa, Chris Bosh a ma hajnali mérkőzést követően rákontrázott. Elmondása szerint folyamatosan bizonyítania kell, de őt sem nagyon izgatja, mit gondolnak mások, már régen nem figyel oda a kritikákra. Csak a játékra, a meccsekre koncentrál, és úgy érzi, hogy LeBron után ő a második legkönnyebb célpont a ligában.

A 2005-ös draft 13. választottja, Sean May a San Antonio Spursnél és a Golden State Warriorsnél próbálkozik majd, a két csapat minitáboraiban fog részt venni ebben a hónapban. A center 2010 óta nem járt az NBA-ben, akkor a Sacramento Kingsnél töltött el egy fél szezont, azóta pedig Európában játszik - tavaly a Paris-Levallois színeiben járt Szolnokon is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus