Hírmorzsák 2014-06-10 (10:15)

Fisher a Knicks új vezetőedzője, alakul a stábja is. Mark Price is megy interjúzni a Cavshez, öten már a második beszélgetésre hivatalosak. Lehetséges, hogy a Lakers előbb sztárt igazol, csak utána, az érkező játékosnak megfelelő edzőt. Sterling meggondolta magát, mégis perli a ligát, nincs megállapodás a Clippers eladásáról. Wade-t 5.000 dollárra büntette a liga flop miatt. Wiggins és Exum a héten elkezdik a privát edzéseket. Fields Nicky Minaj-nak öltözött és énekelt (videó).

Frank Isola (New York Daily News) hozta le először a tegnap este folyamán, hogy Phil Jackson és Derek Fisher nagyon komolyan beszélgetnek arról, hogy utóbbi a New York Knicks vezetőedzője legyen, kis idő múlva pedig minden mérvadó hírforrás jelezte, hogy a felek már a szerződés pontos részleteit tárgyalják. Nem sokkal később megerősítették: Fisher a Knicks új főedzője, méghozzá 5 évre összesen 25 millió dollárért. Isola úgy tudja, hogy Bill Cartwright és Kurt Rambis nagy valószínűséggel Fisher segédedzői lesznek - mindkettejüknek van múltja Jacksonnal -, az új vezetőedző hivatalos bemutatására pedig ma kerül majd sor.

A Cleveland Cavaliersnél még messze nem találták meg az új trénert, és úgy tűnik, hogy megint egyre több név van a kalapban - Mary Schmitt Boyer (Plain Dealer) forrásai szerint a csapat korábbi All-Star irányítója, a Charlotte Hornets jelenlegi segédedzője, Mark Price is megy interjúra a csapathoz. Ez azért érdekes, mert arról már tegnap beszámoltunk, hogy Tyronn Lue és Alvin Gentry egy második körre is hivatalosak már az ohiói együtteshez, de Terry Pluto (Plain Dealer) információi szerint Vinny Del Negro, Lionel Hollins és Adrian Griffin is részt vesznek majd egy második meetingen, Price pedig még egyszer sem interjúzott David Griffinékkel - hetekkel ezelőtt elmondta, hogy érdekli az állás, de akkor még a Cavs vele nem foglalkozott.

Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) úgy tudja, hogy nemcsak John Caliparit kereste meg a Cavs az egyetemi trénerek közül, hanem Fred Hoiberget, Kevin Ollie-t, Mike Krzyzewskit és Billy Donovant is, Tom Izzónak pedig ugyanolyan edző-elnök duplaposztot ajánlottak, mint Caliparinak. Ha Lloyd információi pontosak, akkor a Cleveland már leglalább 11 embert keresett meg azzal kapcsolatban, hogy legyen a csapat új trénere.

Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers nem fogja elsietni az edzőkeresést, hagynak maguknak időt arra, hogy megtalálják a megfelelő trénert. Amick forrásai szerint az aranysárga-lilák úgy érzik, nem teljesen esélytelenek LeBron Jamesnél és Carmelo Anthonynál sem, és nem akarják azt, hogy ha felvesznek valakit, akkor annak a személye rettentse el a sztárokat attól, hogy hozzájuk írjanak alá - könnyen elképzelhető, hogy megpróbálnak előbb játékost venni, és csak az ő kívánságuk szerint edzőt igazolni. A Lakers mindössze három játékossal rendelkezik a következő idényre, James pedig állítólag szeretne Anthonyval együtt játszani - igaz, a Lakersnek nincs arra helye, hogy mindkettőt leigazolja, csak ha a két játékos nagyon sokkal a számukra elérhető maximum szerződés alatt írnak alá.

És akkor térjünk át a város másik csapatára, a Los Angeles Clippersre, ahol sajnos nincs még vége a Donald Sterling-sagának - a tulajdonos ügyvédjén keresztül közölte Ramona Shelburne-nel (ESPN Los Angeles), hogy mégis be fogja perelni a ligát és Adam Silvert egy milliárd dollárra, és nem egyezik bele abba az üzletbe, amelyet felesége, Shelly Sterling kötött Steve Ballmerrel. Max Blecher, Sterling ügyvédje azt nem árulta el, hogy Silver tegnap hajnali kommentjei változtattak-e ügyfele álláspontján - a komisszár kijelentette, hogy esély sincs arra, hogy Sterling büntetéseit töröljék -, csak annyit írt egy e-mailben, hogy a megállapodásnak annyi. Az egyik forrás szerint a liga biztos abban, hogy előbb-utóbb sikerül lezárni az ügyet, a kérdés csak az, milyen lábbal kel fel éppen Sterling az adott napon.

A Miami Heat sztárját, Dwyane Wade-t 5.000 dollárra büntette a liga, miután a döntő tegnap hajnali, második mérkőzésén, a második negyedben eljátszotta, hogy Manu Ginobili keze elérte az arcát, a videófelvételeken viszont látszott, hogy semmi köze nem volt hozzá.

Chad Ford (ESPN) a drafttal kapcsolatban jelentette, hogy a legnagyobb nevek is elkezdik lassan a csapatoknál a privát felmérőiket. Andrew Wiggins a héten a Milwaukee Bucksnál jár majd, jövő hét végén pedig a Philadelphia Sixers méri fel élőben, mit is tud a kiscsatár. Dante Exumnak hasonló programja lesz, ő ezen a hétvégén megy a Buckshoz, jövő héten pedig a Sixershez és az Orlando Magichez. A Cleveland Cavaliers állítólag akkor kezdi majd el megnézni a legmagasabban jegyzett fiatalokat, ha meglesz az új vezetőedzőjük.

A végére pedig a Toronto Raptors swingmanje, Landry Fields, aki Nicky Minaj lett egy énekes műsor kedvéért:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus