Hírmorzsák 2014-06-10 (21:45)

Drafthírek, cserepletykák: a Sixers Wigginst akarja, már az 1/1-ről tárgyalnak a Cavsszel, akik szintén a kanadait vinnék leginkább; a Bucksnál háromesélyes a dolog; a Kings az 1/8-cal Knightot vagy Schrödert akarja; a Bulls a Nuggets-cel tárgyal az 1/11-ről. A Cavaliersnél Dan Gilbert úgy cselekszik, hogy még a saját vezetősége sem tud róla? Fishert bemutatták a Knicksnél, beszélt Carmelóról, a Lakers megkereséséről, a Triangle-ről, és arról, hogy nem csak Phil Jackson haverjaként akar jelen lenni. Jackson a közeljövőben beszél Melóval arról, mik a kiscsatár tervei. A Jazznek is külön D-Ligás csapata van. Shelly Sterling "plusz juttatásai" a Ballmer-üzlet részeként.

A mai nap szerencsére már a kosárlabdáé, a drafté, illetve az ezzel kapcsolatos cserepletykáké volt. Chad Ford (ESPN) hozta az összes ezzel kapcsolatos információt, többek között azt is, hogy a Philadelphia Sixers mindenképpen Andrew Wigginst szeretné vinni, és ezért meg is keresték a Cleveland Cavalierst, hogy feljebb cseréljenek az 1/1-ért. Az 1/3-as cetli mellé nem adnák ugyan az 1/10-et is, ám Thaddeus Young beáldozása már sokkal inkább realitás Ford forrásai szerint. A pláne az, hogy Wiggins és tanácsadói is leginkább a Phillyt preferálnák a hírek szerint - ha nem lesz elérhető a kanadai kiscsatár, mert nem tudnak feljebb cserélni, akkor a Joel Embiid, Jabari Parker duóból azt viszik, aki még bent lesz, de Dante Exum sincs kizárva.

A Clevelandnél is Wiggins került az első helyre állítólag, de csak kompromisszumos alapon. Egész évben Parkert tartották a legjobbnak, mert nála van a legnagyobb lehetőség arra, hogy azonnal komoly befolyással lehet egy csapat játékára, Embiidben látnak a legnagyobb potenciált, azonban úgy ítélik meg, hogy Wiggins Parkernél nagyobb fejlődési lehetőséggel rendelkezik, Embiiddel szemben pedig azonnal vaskos perceket és komoly feladatkört kaphat, rögtön az első évében.

A már említett ausztrál hátvéd, Exum a Milwaukee Bucksnál is sötét lóként van jelen - az ő húzása ugyanis lehetővé tenné, hogy Brandon Knightot feltolják dobóhátvéd posztra. A legtöbb forrás szerint a Bucks a második helyen azt húzza majd, aki a Parker, Embiid párosból marad nekik - maradhat mindkettő, ha a Cavs tényleg Wigginst viszi.

Knight azonban közel sem biztos, hogy marad Milwaukee-ban a draft napján is, ugyanis Ford értesülései szerint őt és az Atlanta Hawks német irányítóját, Dennis Schrödert nézte ki magának a Sacramento Kings, kettejük közül szeretnének valakit megszerezni az 1/8 segítségével. A Kings olyan játékost akar, aki azonnal képes teljesíteni számukra, nem nagyon akarnak még egy újoncot hosszas munkával beépíteni, ha azonban megtartják a picket és még elérhető lesz, akkor Marcus Smart lesz az ő emberük.

Ugyanígy nem akar két projekt-újonc fejlesztésével vesződni a Chicago Bulls sem, ezért az 1/16 és az 1/19 segítségével megpróbálnak feljebb kerülni, és a hírek szerint már komoly beszélgetéseket is folytattak a Denver Nuggets-cel az 1/11-ről. Ford úgy tudja, hogy Gary Harrist vagy Nik Stauskast nézte ki magának a chicagói együttes, tehát egyértelműen jó kinti dobó swingmant keresnek.

A Cavaliershez visszatérve: Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) információi szerint a csapat legalább egyszer megkereste már John Caliparit akkor is, amikor még David Griffin csak ideiglenes GM-ként funkcionált. Tudták, hogy Calipari nem fog hozzájuk szerződni, ezért továbbléptek, ám az ESPN értesülései szerint a hatalmas szerződésajánlatot az utóbbi két hétben kapta a Kentucky vezetőedzője, miután kinevezték Griffint GM-nek. Arról szólnak a hírek, hogy a tulajdonost, Dan Gilbertet minden lépésről tájékoztatják a vezetőség tagjai, de a nagyobb nevekkel Gilbert úgy találkozik, hogy arról a többiek nem is tudnak - ezt erősíti meg, hogy állítólag többen is nagyon meglepődtek a Cavs menedzsmentjében, mikor meghallották a Caliparinak tett ajánlatot, fogalmuk sem volt, mi megy a háttérben.

Bemutatták hivatalosan Derek Fishert a New York Knicksnél. Az új vezetőedző azt mondta, hogy szeretné, ha Carmelo Anthony maradna, és bár tudja, hogy azt csinál a kiscsatár, amit akar, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy maradásra bírja. Az újságírók felhívták a figyelmét, hogy Melo leginkább az állomány erőssége alapján választja majd meg következő csapatát, de Fisher erre azt mondta, hogy ő egyáltalán nem tartja olyan gyengének a keretet, mint a legtöbben a sajtótájékoztatón.

A Los Angeles Lakersre is kitért: elmondása szerint csak egy normál beszélgetést folytatott volt csapatával, nem is igazán tudja, hogy valaha volt-e ő komoly lehetőség az aranysárga-liláknál. Állítólag megkérte a Lakers vezetőit, hogy ha nem gondolkodnak benne komolyan, akkor ne is húzzák egymás idejét, és ez viszonylag rövidre is zárta a diskurzust. Azt is elmondta, hogy nem a Triangle az egyetlen támadási formáció, amelyben egy kosárcsapat játszhat, de szereti és szerinte képes is lesz átadni a lényeget csapatának.

James Dolanről annyit mondott, hogy nem sok személyes kapcsolata van a tulajjal, csak Phil Jacksonnal és a GM-mel, Steve Millsszel beszélt. Azt is elmondta volt edzőjével kapcsolatban, hogy az ő megkeresése meggyorsította a dolgokat, nagyban hozzájárult, hogy elfogadja a Knicks vezetőedzői posztját, de nem csak haverként akar jelen lenni, és ellenni a kispadon, hanem újabb bajnoki címeket szeretni nyerni a franchise-nak. Folyamatosan arról hallott még a nyugati parton is, hogy milyen különleges hely a Madison Square Garden, amikor a Knicks nyerésben van, szeretné megtapasztalni.

Jackson annyit tett ehhez hozzá, hogy nem beszélt még Melóval, nem tudja, mik a szándékai, de a közeljövőben vele és az őt képviselőkkel is megbeszéli, hogyan képzelik a továbbiakat, és azt akarja, hogy Fisher mind az öt bajnoki gyűrűjét viselje, mikor először találkozik és beszél majd a kiscsatárral.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a Utah Jazz és az Idaho Stampede együttműködésbe léptek - ez ma hivatalosan is megtörtént, így a Fort Wayne Mad Ants lett az egyetlen olyan D-Ligás együttes, amelyet több NBA csapat is használ, szám szerint 13.

És a végére azért egy kis Clippers, de a viccesebb fajtából: Shelly Sterling a Steve Ballmerrel kötött megállapodás részeként megkapja a "nyugalmazott tulajdonos" titulust, két jegyet és öt parkolóhelyet minden hazai mérkőzésre, és ha a Clippers bajnokságot nyer, akkor három gyűrűt is zsebre tehet - már amennyiben férje, Donald Sterling hiába perli be a ligát, és ennek ellenére is átmegy az adásvétel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus