Hírmorzsák 2014-06-11 (11:15)

Nyilatkozatok a döntő harmadik meccse után (Bosh, Chalmers, LeBron, Leonard). Popovich Parkert dicsérte, még a pályán (videó). Napi statok: LeBron negatív, Leonard és a Spurs pozitív csúcsokat döntögettek. Messina jövőre a San Antonio segédedzője lesz? Scott másodjára járt a Lakersnél, szerinte a Bryanttel való kapcsolata miatt ő a legmegfelelőbb. Rambis interjúzhat a Knicksszel. Gay a Kingsszel tárgyalt a játékosopciójáról. Paul George Shawn Kemp nyomdokain - egy nő beperelte, hogy az ő gyerekét szülte meg. A nyári ligában is Kerr irányítja a Warriorst.

Ma hajnalban a San Antonio Spurs visszavette a pályaelőnyét a Miami Heat elleni fináléban, miután parádés első félidejüknek köszönhetően diadalmaskodtak a harmadik meccsen.

A találkozót követően Chris Bosh azt nyilatkozta, hogy nagyon rossz meccsük volt ez, gyakorlatilag semmi nem jött össze nekik, de maguknak köszönhetnek mindent. Mario Chalmerst arról kérdezték, milyen volt a hangulat a hazai öltözőben a mérkőzést követően, az irányító pedig azt mondta, hogy egyáltalán nem voltak elkenődve, jó hangulat volt náluk, mert tudják, hogy meg tudják verni ellenfelüket. LeBron James annyit tett hozzá, hogy olyan elszántan lépett pályára a Spurs, amire nekik nem volt válaszuk. A Heat kiválóságának egyébként a kitűnő első negyed után nem ment annyira, 7 eladott labdája a legtöbb, amit egy döntőbeli mérkőzésen jegyzett eddig pályafutása során.

Egy embert ki kell emelni viszont a túloldalon: Kawhi Leonard élete meccsét játszotta. 16 pontot dobott az első negyedben, 29-et az egész találkozón, mindkettő karriercsúcs számára. Leonard a hivatalos sajtótájékoztatón nem volt ott, ám egy riporter kérdésére a tőle megszokott "bőbeszédű" választ adta: azt kérdezték tőle, tudja-e, hogy 83%-ban az a csapat nyerte a nagydöntőt az eddigiek során, amely 2-1-re vezetett, mire a kiscsatár csak ennyit mondott: "nem". A Spurs mestere, Gregg Popovich nemcsak őt, hanem Tony Parkert is dicsérte, igaz, utóbbit még a mérkőzés közben:

A napi csapatstatisztikák a Spursé, akik több rekordot is megdöntöttek. Egyrészt 86.7%-kal dobtak az első negyedben, ami jobb, mint az eddigi döntőbeli csúcs, amit 85%-kal tartott a Chicago Bulls az 1991-es döntő második meccse óta. Másrészt az első félidőben 75.8%-kal dobott a San Antonio, ez szintén rekord a döntők történetében - eddig az Orlando Magic volt a legjobb a 2009-es finálé harmadik összecsapásának első két negyedével.

Szintén a Spurshöz, de nem a döntőhöz tartozik, hogy Daniele Rabanti (Corriere di Bologna) értesülései szerint Ettore Messina csatlakozik a nyáron a csapat szakmai stábjához, Gregg Popovich egyik segédedzője lesz az európai legenda. Messina 2011/12-ben járt már a tengerentúlon, akkor Mike Brown segédje volt a Los Angeles Lakersnél, legutóbb pedig a CSZKA Moszkvát irányította - négyszer nyert egyébként Euroligát, kétszer a Kinder Bologna és kétszer az orosz csapat élén, 2000 és 2002 között pedig volt már Manu Ginobili edzője az olaszoknál. A Spurs GM-je, RC Buford cáfolta az értesülést a San Antonio Express-Newsnak, elmondása szerint senkivel nem tárgyalnak, hogy legyen a jövő évi szakmai stáb tagja, mivel nincs tudomása arról, hogy bárki is elhagyná őket.

Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint Byron Scott tegnap a Los Angeles Lakersnél járt egy második interjún - a felmerült nevek közül egyelőre ő az egyetlen, aki egy második beszélgetés apropójából is megjelent már az aranysárga-liláknál. Scott a USA Todaynek elmondta, hogy érzése szerint még mindig ő a legmegfelelőbb arra, hogy a Lakers következő trénere legyen a Kobe Bryanttel ápolt kapcsolata miatt. Scott szerint nagyon jóban vannak, Bryant tudja, hogy régi vágású edző, tudja, hogy nagyon sokat követel védekezésben, és hogy ez, illetve a pattanózás a kulcs a bajnoki címekhez.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Mark Medina (Los Angeles Daily News) információi szerint a New York Knicks engedélyt kapott az aranysárga-lila együttestől, hogy leülhessenek beszélgetni segédedzőjükkel, Kurt Rambisszel - a Knicks szeretné meggyőzni Rambist, hogy legyen Derek Fisher segédedzője. Medina értesülései szerint Rambist is érdekli az állás, de bonyolítja a dolgot, hogy még a kalapban van a Lakersnél is, ott pedig vezetőedző lehet. A hírek szerint az a problémája Rambisnek, hogy két szék közé a pad alá is eshet, ha marad Los Angelesben, ugyanis közel sem biztos, hogy ha nem ő kapja a vezetőedzői posztot, akkor megtartják, mint segédedzőt, ezért biztonságosabb számára a Knicks megkeresése.

Jason Jones (Sacramento Bee) jelentette, hogy az előzetes terveknek megfelelően a Sacramento Kings tegnap találkozott Rudy Gayjel, megpróbálták meggyőzni a kiscsatárt, hogy hívja le 19.3 milliós játékosopcióját a következő szezonra. Azt nem tudni, milyen eredménnyel zárultak a beszélgetések, de mivel 20 nap sincs már hátra a szabadügynökpiac nyitásáig, így hamarosan megtudjuk, hogy döntött Gay.

Volt egy kis Sterling-csomag ma hajnalban is. Adam Silver commish a döntő harmadik meccse előtt azt nyilatkozta az ABC-nek, hogy egyelőre megvárják, mi lesz a Sterling-per végeredménye, utána lépnek tovább. Elmondása szerint ez a csörte most Shelly Sterling és Donald Sterling között zajlik, ők kívülről figyelik az eseményeket. Donald azokat az orvosi szakvéleményeket akarja semmissé tenni, miszerint ő mentálisan alkalmatlan állapotban van döntéshozásra - így visszanyerné a Sterling Trösztben lévő vezér pozícióját -, míg felesége természetesen arra törekszik, hogy a bíróságon is kimondják, amit két, elvileg pártatlan szakember már megállapított, így pont kerülhetne az ügy végére - legalábbis látszólag.

Az Indiana Pacers kiscsatárának, Paul George-nak lehet, hogy szüksége is lesz arra a plusz 7 millió dollárra, amit az All-NBA csapatba kerüléssel kapott, ugyanis egy korábbi striptease-táncos, Daniela Rajic beperelte őt - azt állítja, hogy május 1-jén született gyereke az NBA sztártól van. A történet szerint egy floridai szórakozóhelyen találkoztak, ahol Rajic dolgozott, elkezdtek járni, a nő teherbe esett, majd szakítottak. A hírek szerint egy privát apasági teszt már bizonyította, hogy George az apa. A játékos egyik képviselője hivatalos közleményében azt állította, meg kell várni egy hivatalos teszt eredményét is, és amennyiben bebizonyosodik, hogy tényleg ő az édesapja a kisgyereknek, akkor minden anyagi és érzelmi kötelezettséget vállal, ami együtt jár az apasággal.

A Golden State Warriors új mestere, Steve Kerr is folytatja a sort, és a nyári ligában ő fogja irányítani együttesét - Jason Kidd és Jeff Hornacek tavaly nyáron szintén edzősködtek az SL-ben, egyikőjüknek sem volt még vezetőedzői tapasztalata korábban, ahogy Kerrnek sem. Kerr a Comcastnek írt üzenetében erősítette meg az információt, hogy ott lesz a nyári ligában a kispadon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus