Hírmorzsák 2014-06-11 (21:15)

LeBron és Carmelo együtt akarnak játszani, New York vagy Miami lesz a csatlakozási pont? JR Smith nem akar padozni többet. Popovich a hallgatásról és Greenről, Duncan Bosh-ról, Chalmers és Spoelstra az irányító gyengélkedéséről, LeBron és Wade pedig az előző meccsből levonandó tanulságokról beszélt. A Spurs dobóedzőjét vinné a Jazz és a Warriors is. Három név maradt a Lakers vezetőedzői posztjáért, de McMillan még náluk és a Cavsnél is bekavarhat. Embiidet ma tesztelik Clevelandben. Rubio csak nyerő csapatban akar játszani? A Kingst érdekli Larry Sanders is. Blatche megkapta a Fülöp-szigeteki állampolgárságot.

Stephen A. Smith (ESPN) érdekes dolgokat osztott meg legutóbb az ESPN csatorna nézőivel. A híres televíziós személyiség azt mondta, hogy LeBron James Carmelo Anthonyval akar játszani, és fordítva is igaz ez a dolog, és szerinte ha úgy dönt mindkét játékos, hogy nem lépnek ki idén szerződésükből, akkor jövő nyáron komoly esélye van arra a New York Knicksnek, hogy mindketten náluk folytatják pályafutásukat.

2015 nyarán a New Yorknál nagyon sok szerződés fog kifutni, így lesz helyük két maximum kontraktust kiosztani, Phil Jackson pedig már fel is vázolta Melónak, hogy jobb lenne, ha inkább jövő nyáron lenne szabadügynök. James és Anthony a Miami Heatnél is csatlakozhatnak egymáshoz, attól függően, hogy mi történik majd Chris Bosh-sal és Dwyane Wade-del. Smith szerint ha mindketten kivárnak, legalább 95% esély van arra, hogy vagy Miamiben vagy New Yorkban, de a két csapat közül valamelyikben együtt fognak játszani a 2015/16-os idénytől kezdve.

A Knicks új vezetőedzőjének, Derek Fishernek megvan az első komolyabb feladata: JR Smith-t kezelnie kell majd. Twitteren írta a dobóhátvéd egyik szurkolója, hogy Smith nyeri majd a következő idényben a Legjobb Hatodik Ember díját, a játékos azonban azt válaszolta, hogy nem, nem padozik többet. Fisher szerződése egyébként valamivel barátibb, mint ahogyan az első hírek szóltak. Howard Beck (Bleacher Report) úgy tudja, hogy a tréner alapfizetése 4 millió dollár körül van, csak bizonyos sikerek elérése esetén érheti el az év 5 milliót.

Az előbb említett Beck információi szerint háromesélyes lett a Los Angeles Lakers vezetőedzői posztjáért vívott harc: Kurt Rambis, Byron Scott és Alvin Gentry közül kerül majd ki a befutó. Ennek ellentmond, hogy Sam Amico (FOX Sports Ohio) úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliers mellett az aranysárga-lilák is megkeresték az Indiana Pacers segédedzőjét, Nate McMillant - Chris Haynes (CSNNW) hozta le először az információt, csapatnevek nélkül, de mivel ennek a két csapatnak nincs már csak főedzője, így hitelesnek tűnik az információ. A dolgot bonyolítja, hogy Gentry is képben van a Clevelandnél, Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint pénteken megy második interjúra az együtteshez.

A Cavshez tartozik, hogy a potenciális 1/1-et, Joel Embiidet a mai napon tesztelik - játékban és fizikai felmérőn egyaránt.

A San Antonio Spurs ma hajnali győzelmének, illetve Kawhi Leonard egészen kiváló teljesítményének komolyabb hatása is lehet a jövőre, ugyanis Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Golden State Warriors és a Utah Jazz is érdeklődik a Spurs dobóedzője, Chip Engelland iránt. A szakember Leonard mellett Tony Parkerrel és Danny Greennel is foglalkozott, korábban pedig Grant Hill-lel is dolgozott együtt, pedigréje tehát kifogástalan.

Most zajlik a mai "interjú-session" a Spurs és a Miami Heat játékosaival, vezetőivel. Gregg Popovich azt nyilatkozta, hogy megtanult hallgatni, néha jobb hagyni egy játékost játszani, minthogy ő maga játssza erőltetetten a főnököt. Az edzőlegenda hozzátette, hogy egy olyan játékossal együtt dolgozni, mint Danny Green, akit kétszer már elküldtek a csapattól, fejlődött, ért, és most az a játékos, aki, a legnagyobb élmény, ami munkájában érheti. Tim Duncan az ellenfél magasemberét, Chris Bosh-t dicsérte, elmondása szerint a Heat játékosa megtette azt, amit sokan nem: lemondott a statisztikákról, egyéni elismerésekről azért, hogy bajnokcsapat tagja és All-Star legyen.

A floridaiak irányítója, Mario Chalmers a jelenlegi gyenge formájáról azt mondta, hogy ennek leküzdése, illetve az ezen való túljutás a legnehezebb feladat, amivel valaha szembe kellett néznie. Erik Spoelstra azt mondta Chalmersről, hogy szeretnék, ha tudná, hogy bíznak benne. A tréner ma 2 órás videóelemzést tartott csapatának a harmadik meccsről, amiről LeBron James azt mondta, hogy ismerniük kell a saját hibáikat, hogy ki tudják őket javítani, erről szólt ez a két óra. Dwyane Wade szerint nem foghatnak arra mindent, hogy a Spurs jól dobott, mert okkal dobott jól ellenfelük, nekik kell lépni, hogy ez a következő összecsapáson ne így legyen.

A Minnesota Timberwolves nem néz egyszerű szezonok elé. Egyrészt Kevin Love-ot valószínűleg cserélniük kell, ha nem akarják ellenérték nélkül elveszíteni, másrészt lehet, hogy Ricky Rubióval is ugyanez lesz a helyzet hamarosan. Bár a spanyol irányító többször is elmondta, hogy szeret Minnesotában játszani, a Marca.com-nak adott mai nyilatkozatában az áll, hogy az első az lesz, hogy nyerő csapatban tudjon játszani, márpedig a Minnesota egyelőre nem ilyen.

Mint arról beszámoltunk, a Sacramento Kings tegnap találkozott Rudy Gayjel, hogy megpróbálják rábeszélni, maradjon az együttesnél - lépjen be szerződésének utolsó, 19.3 milliós évébe, vagy kössön velük hosszabb kontraktust. Pete D'Alessandro, a csapat GM-je a Sacramento Bee-nek elárulta, sem rajtuk, sem a játékoson nincs nyomás. Azt szeretnék, ha őszinte beszélgetések lennének a két fél között, mert olyan megoldásra akarnak jutni, ami mindkét félnek megfelelő.

Szintén a Kingshez tartozik, hogy a tegnapi információkat kibővítette velük kapcsolatban Chad Ford (ESPN): Brandon Knight mellett Larry Sanderst is nézegeti a kaliforniai együttes a Milwaukee Bucksból.

A végére pedig egy kisebb volumenű hír a világbajnoksághoz kötehetően: a Brooklyn Nets szabadügynök magasembere, Andray Blatche ma megkapta a Fülöp-szigeteki állampolgárságot, így ott lehet a spanyolországi vb-n.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus