Hírmorzsák 2014-06-12 (11:00)

A Miami nagy hármasa már arról beszélget, hogyan oldják meg, hogy Carmelo is csatlakozhasson hozzájuk. Ha Anthony lelép a Knickstől, a Bulls, a Rockets és a Mavericks van még képben vele kapcsolatban. Love olyan helyre akar menni, ahol nyerhet, szerinte képes egy bajnokesélyes csapat első számú embere lenne, a kritikákat pedig motivációként használja. Livingston a Netsnél maradna. Négy csapat is nézi Damjan Rudezt. A Cavs érdeklődik Mark Jackson iránt, Embiidet húzzák az 1/1-gyel. A Raptors komolyan gondolkodott Kawhi Leonard kihúzásán 2011-ben. Randle lábát műteni kell.

Mint azt tegnap este megírtuk, LeBron James és Carmelo Anthony együtt akarnak játszani a közeljövőben, és a legtöbben emiatt a New York Knicksre gondolnak velük kapcsolatban - a Knicksnek 2015-ben lesz elég sapka alatti helye mindkettejükre.

Brian Windhorst és Marc Stein (ESPN) információi szerint azonban a Miami Heatnél is elkezdték megtárgyalni Anthony megszerzésének lehetőségét - a három sztárjuk már beszélgetett erről hatszemközt. Az biztos, hogy nekik ehhez szükségük lesz arra, hogy James, Dwyane Wade és Chris Bosh is kilépjen a szerződéséből, és olcsóbban írjon alá jóval, mint a maximum, de állítólag LeBron erre nagyon is hajlandó, ha ez azt jelenti, hogy Melo csatlakozik hozzájuk, mivel a sporton kívüli bevételei igen nagy összeget tesznek ki - a Beats eladásából a hírek szerint több mint 30 millió dollár haszonnal jött ki. A Heat július elsejéig nem beszélhet a kiscsatárral, akkor is csak abban az esetben, ha kilép szerződéséből és szabadügynök lesz.

Az ESPN forrásai szerint a New York június 23-át jelölte ki határidőként a kiscsatárnak, addig tudni szeretnék, hogy kilép-e idén nyáron vagy sem. Mint ismeretes, Phil Jackson nagyon szeretné meggyőzni Anthonyt arról, hogy maradjon kontraktusának utolsó, 23.3 millió dollárt garantáló évében is, így a Knicksnek sokkal könnyebb dolga lenne őt maradásra bírni egy év múlva, mivel mint említettük, nagyon komoly sapka alatti helyük lesz - mindössze 11.6 millió dollárnyi lekötött fizetésük van arra a nyárra JR Smith, Raymond Felton és Tim Hardaway Jr személyében. Stein úgy tudja, hogy amennyiben Melo mégis lelép idén, és nem a Heatet választja, akkor a Chicago Bulls, a Houston Rockets és a Dallas Mavericks a legesélyesebb arra, hogy leigazolják, őket fogja leginkább előtérbe helyezni a kiscsatár.

LeBron James mellett a Minnesota Timberwolves erőcsatára, Kevin Love a másik, akire rámehet a Knicks 2015 nyarán szabadügynökként - vagy csere útján a szezon közben, bár kétséges, hogy van-e elég érték a kezükben Love megszerzéséhez. A játékos az ESPN SportsNation műsorában elmondta, hogy az ügynöke intéz mindent, ő csak annyit remél, hogy olyan megoldás születik, ami mindkét félnek jó. Teljesen mindegy, mi lesz a "tárgyalások" vége, olyan helyen akar játszani, ahol esélye van nyerni. Hat éve van már az NBA-ben, és még egyszer sem jutott a PO-ba, ez pedig nagyon fáj neki, nagyon szeretne a rájátszásban is kosarazni.

Az elnöki és tréneri posztot is betöltő Flip Saunders nemrég azt mondta, hogy Love-nak nincs joga frusztráltnak lenni. Erre is kitért a játékos, dicsérte az újra vezetőedzőként is működő szakembert, állítása szerint folyamatosan beszélnek, és gratulált is neki, amikor az új pozícióját is megkapta. Hallotta azt is, amit Ricky Rubio mondott róla - a spanyol irányító szerint Love nem vezéralkat. Ezeket a kritikákat motivációnak használja, és azt is beismerte, hogy egy részük jogos. A New Yorkról azt mondta, hogy ha Phil Jackson ott van valamelyik csapatnál, akkor azt a gárdát nem hagyod figyelmen kívül, és szerinte a Knicks az az együttes, ahova mindenki szívesen megy. Megkérdezték tőle, hogy szerinte képes-e egy bajnokesélyes csapat legjobb játékosa lenni, és természetesen igennel válaszolt.

Carmelo nem biztos, hogy marad a Nagy Almában, Shaun Livingston azonban szívesen tenne így. A Brooklyn Nets szabadügynök irányítója azt nyilatkozta egy rádióműsorban, hogy nagyon szeretne visszatérni a Netshez, nagyon élvezte a náluk eltöltött időt, innentől minden azon múlik, hogy meg tudnak-e egyezni az anyagiakban.

A szabadügynökpiachoz egy kisebb hír: a Cleveland Cavaliers a 27 éves horvát erőcsatárt, Damjan Rudezt tesztelte a héten, és állítólag a kosaras iránt érdeklődik a Utah Jazz, a Toronto Raptors és az Indiana Pacers is. A játékos megszerzése állítólag nem kerülne sok pénzbe egyik gárdának sem - ezért, illetve azért lehet vonzó célpont, mivel négyesként is 44%-kal dobta idén a hármasokat a CAI Zaragoza színeiben, a spanyol élvonalban. Rudez a 2008-as drafton volt ott, de nem kelt el.

A Cavshez tartozik az is, hogy több hírforrás is megerősítette, érdeklődnek Mark Jackson iránt. 24 órán belül a második új nevet dobják be náluk, hiszen tegnap este Nate McMillanről is szó volt már velük, illetve a Lakersszel kapcsolatban. Még mindig a Cleveland: Gery Woelfel (Racine Journal Times) értesülései szerint meg akarják tartani az első picket, és Joel Embiidet akarják kihúzni. Ez a hír azért érdekes, mert tegnap este jött ki, és tegnap volt workouton a center a Cavsnél, valószínűleg jól sikerültek a fizikai felmérői is.

A Toronto Raptors egykori GM-je, Bryan Colangelo a Toronto Sunnak tegnap azt nyilatkozta, hogy Kawhi Leonard is ott volt azok között, akiknek a kihúzásán komolyan gondolkodtak a 2011-es draft ötödik pickjénél. A szakember azt mondta, hogy azért nem a kiscsatárt választották, mert nagyon nehéz lett volna megértetni ez a húzást a szurkolókkal - végül Jonas Valanciunas mellett döntött akkor Colangelo. Leonardról tegnap jelenlegi vezetőedzője, Gregg Popovich azt mondta, hogy nagyon tisztelettudó, becsületes fiatalember, és kevesebbet beszél, mint Tim Duncan valaha.

Egy fontos dolog az idei drafttal kapcsolatban: a Yahoo Sports információi szerint Julius Randle lábát meg kell műteni a draftot követően, két hónapnyi kihagyásra kényszerül így az erőcsatár rögtön.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus