Hírmorzsák 2014-06-13 (10:30)

Carmelo még mindig ki akar lépni szerződéséből. Bosh szerint nem beszélt a floridai Big3 Anthony átigazolásáról, Haslem viszont nem zárná ki az egyesülés lehetőséget. Bosh szerint ha valakik képesek lehetnek 1-3-ról nyerni a döntőben, ők azok, James szerint másodjára is tönkreverték őket. Fisher szerint Melo illik a Triangle-be, kiteljesedhetne, a Knicks pedig azonnal jó lehetne. Nem az új sztár választja majd az új edzőt a Lakersnél, csak LeBront tartják maxos szabadügynöknek. Még tovább nőhet jövőre a sapka? Távozott posztjáról a Hornets elnöke. Játékos- és csapatopciók (J-Rich, Joel Anthony, Crowder). Randle Wojnarowskinak üzent. Splitter pedig beismerte, hogy Fred floppolt a vb-n.

Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint hiába szeretné Phil Jackson, hogy Carmelo Anthony ne lépjen ki szerződésének utolsó évéből, a New York Knicks sztárja egyelőre nem változtatott eredeti elképzelésén, és ha valami óriási fordulat nem áll be, akkor szabadügynök lesz idén nyáron - június 23-áig kell jeleznie a Knicksnek, hogyan döntött. Az elnök a hírek szerint tegnap találkozott vagy ma fog Anthonyval, mielőtt a hétvégén Törökországba utazna.

A Miami Heat magasembere, Chris Bosh tagadta, hogy ő, LeBron James és Dwyane Wade már beszélgettek volna arról, hogyan csábíthatnák át Melót a floridai együtteshez. Bosh elmondása szerint nagyon valószínűtlen, hogy ez meg fog történni, csapattársa, Udonis Haslem azonban nem zárta ki ennek lehetőségét. Szerinte egyáltalán nem irreális a gondolat, volt idő, amikor azt sem gondolta volna senki, hogy a mostani Heat-keretet össze lehet hozni úgy, hogy a sztárok is kevesebb pénzért írnak alá, és többek között ő is. Haslem szerint soha nem mondd, hogy soha.

Bosh egyébként a ma hajnali vereséget követően is nyilatkozott: "Ha valaki képes lehet rá, azok mi vagyunk". 1950 óta, mióta rájátszás van, soha nem nyert még senki a döntőben 1-3-ról fordítva. LeBron nem a jövőbe nézett, csak a múltat értékelte: "Összezúztak minket, egymás után kétszer hazai pályán. Megint botrányosan kezdtünk.".

A New York Knicks új vezetőedzője, Derek Fisher Ian Begleynek (ESPN New York) elmondta, szerinte Anthony kifejezetten jó lenne a Triangle-ben. Igazából pont olyan játékosnak tartja, aki erre a rendszerre született, ugyanis a sokoldalúsága miatt bármelyik pozícióban tudják használni. Fisher szerint ez a Triangle szépsége, képesek az embereket különböző posztokra pakolni úgy, hogy hatékonyak maradnak. Hisz benne, hogy Melo ebben a rendszerben kiteljesedhet, és ezért gondolja úgy, hogy azonnal jók lehetnek. Lenne egy emberük, aki köré az egész rendszert felépíthetnék, így neki is könnyebb lenne a játék, és a csapat többi része is komoly hatással lehetne a játékra, minden meccsen hozzá tudna tenni mindenki egy kicsit.

Kevin Ding (Bleacher Report) forrásai cáfolták azokat a pletykákat, miszerint a Los Angeles Lakers annak a sztárnak a szája íze szerint választ majd új vezetőedzőt, akit esetleg le tudnak igazolni. Ding szerint sokkal valószínűbb, hogy azt az embert nevezik ki új trénernek, aki Kobe Bryant mellé a legjobban illik. Ha valahogy sikerülne leigazolniuk LeBron Jamest, akkor természetesen azt az edzőt vinnék, aki leginkább alkalmas azonnal bajnoki címet nyerni, de ekkor sem konkrétan James választaná ki, ki legyen ez az ember. Ding azt is hozzátette, hogy értesülései szerint a Lakers csak LeBront tartja a 2014-es szabadügynökök közül olyan játékosnak, aki megéri a maximum szerződést.

Egy érdekes dolog a nyárral, illetve az igazolásokkal kapcsolatban: Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint a ligában dolgozó GM-ek úgy számolnak, hogy még az előre jelzett 63.2 millió dollárnál is magasabban lesz a következő idényben a fizetési sapka szintje.

A Charlotte Hornets bejelentette, hogy a franchise elnöke, Rod Higgins távozott posztjáról. Azt nem tudni, más változások is lesznek-e, de Rich Cho GM maradt pozíciójában.

Eric Pincus (Basketball Insiders) forrásai szerint a Philadelphia Sixers swingmanje, Jason Richardson lehívta jövő évi, 6.6 millió dolláros játékosopcióját. Semmi meglepő nincs J-Rich döntésében, hiszen bal térde miatt 2013 januárja óta képtelen játszani, valószínűleg veterán minimumnál többet sehol nem kap majd ezt követően sem - ha egyáltalán folytatja pályafutását.

Szintén marad jelenlegi csapatánál a Boston Celtics centere, Joel Anthony, aki a RealGM forrásai szerint hivatalosan is lehívta 3.8 millió dolláros játékosopcióját. A Dallas Mavericks játékosa, Jae Crowder a texasiaknál játszik a következő idényben is, miután az együttes élt csapatopciós jogával - Crowder jövőre 915 ezer dollárt fog majd zsebre tenni.

Azt továbbra sem tudja senki, hogy Julius Randle lábával mi van - tegnap reggel olyan hírek jöttek, hogy műteni kell, de ezt követően az édesanyja már cáfolta is a Yahoo Sports információit. Randle maga is beszállt a "csatába", twitteren azt írta, hogy nem szokott soha reagálni az ilyenre, de szerinte félelmetes, hogy milyen sztorikat képesek egyesek úgy csinálni, hogy fogalmuk sincs arról, miről írnak. Azt is hozzátette az erőcsatár, hogy nem akar tiszteletlen lenne, de Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports) ellenőriznie kellene a forrásait, mielőtt következőleg ilyet megír.

A foci vb tegnap érdekesen kezdődött, Brazília egy kamutizenegyesnek köszönhetően szerezte meg a vezetést Horvátország ellen. A horvátok szövetségi kapitánya, Niko Kovac szerint ha büntetőt ért játékosa, Dejan Lovren megmozdulása, akkor kosarazniuk kellene, ott szabálytalan ez a mozdulat. Tiago Splitter, a San Antonio Spurs játékosa még a negyedik meccs előtt Fred műeséséről azt mondta: "flop volt, de bejött".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus