Hírmorzsák 2014-06-13 (20:30)

LeBron nem a finálé végeredménye alapján dönt, marad-e szerződésében vagy sem, a Carmelo-féle pletykákról sem ő, sem Anthony nem tudott semmit. Óriási botrány jöhet: Sterling magánnyomozókat fogadott fel, akik a tulajdonosok, Stern és Silver múltjában kutakodnak majd. Ray Allen nyitva hagyta a kaput a visszavonulásával kapcsolatban, azonnal nem lesz edző, de később lehet. Duncan Magicet és Abdul-Jabbart is lehagyta. Cho a mindenes a Hornetsnél innentől. Blatt: vagy Cavs, vagy Warriors. A Golden State Ron Adamst is csábítja a Bostontól. A Raptors Machadóval próbálkozik a nyári ligában.

A döntőben 3-1-re vezet a San Antonio Spurs a kétszeres címvédő Miami Heat ellen, Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) információi szerint azonban az idei finálé végeredménye nem befolyásolja LeBron James azon nyári döntését, hogy kilép-e szerződéséből vagy sem, szabadügynök lesz-e a nyáron vagy jelenlegi kontraktusával marad a a floridaiaknál. A sztár egy másik témakörben is megszólalt: Mitch Lawrence-nek (New York Daily News) elmondta, hogy nem tud semmi olyan beszélgetésről, ami közte, Dwyane Wade és Chris Bosh között zajlott volna le arról, hogy Carmelo Anthony csatlakozzon hozzájuk a nyáron, a New York Knicks sztárja pedig megerősítette ezt a TMZ Sportsnak, elmondása szerint újdonságként hatottak neki ezek a pletykák.

James csapattársa, Ray Allen Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett, és elmondása szerint fogalma sincs, meddig fog még játszani, és nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy edző lesz egy napon, de az biztos, hogy nem akar egyből váltani, miután abbahagyta aktív játékospályafutását. A minden idők legtöbb tripláját jegyző dobóhátvéd még februárban azt nyilatkozta, hogy bár nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy visszavonul idén, nem ezzel tervez. Allen a negyedik meccs előtt a Boston Globe-nak azt mondta, hogy továbbra is gondolkodik a dolgon, ha vége van a szezonnak, mindent számításba fog venni a döntésnél, hogy folytatja-e, főleg az egészségi állapotát.

A két napi statisztika a Heatet Floridában kétszer is legyőző San Antonio Spurs ikonjáé, Tim Duncané, aki két PO-csúcsot is megdöntött. Egyrészt most már egyedül tartja a PO-ban elért dupla-duplák rekordját 158-cal - Magic Johnsont hagyta le -, másrészt a Los Angeles Lakers másik nagy alakját, Kareem Abdul-Jabbart hagyta le a rájátszásban játszott percekben - KAJ 8851 percet játszott 237 PO-találkozón, Duncan pedig 8870-nél jár most, 233 meccs után.

Mint arról reggel beszámoltunk, Rod Higgins távozott a Charlotte Hornets elnöki posztjáról. Rich Cho nemhogy maradt GM, de innentől kezdve ő hozza meg az összes fontosabb döntést a klubnál - tehát gyakorlatilag átvette Higgins szerepkörét is, közvetlenül Michael Jordannek jelent innentől kezdve. Higgins 2007 óta volt a vezetőség tagja, és állítólag ajánlottak neki új szerződést, ő azonban nem fogadta el - valószínűleg más pozícióban, kisebb vagy látszat szerepkörben számoltak már csak vele.

A Maccabit tegnap elhagyó David Blattnél már csak a Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors "játszik", jelentették Marc Stein (ESPN) forrásai. Előbbi vezetőedzőnek, utóbbi együttes pedig segédedzőnek szeretné Steve Kerr mellé. A Golden State stábja egészen kiváló lehet, ugyanis Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Boston Celtics stábjának egyik elismert tagjával, Ron Adamsszel is beszélt már a Warriors új vezetőedzője, Steve Kerr, hogy legyen az ő egyik segédje.

Most kezdődhet az igazi véres harc a Donald Sterling-ügyben, ugyanis az Associated Press és az ESPN Los Angeles értesülései szerint a Los Angeles Clippers NBA-től örökre eltiltott tulajdonosa felfogadott négy magánnyomozói irodát, hogy David Stern és Adam Silver, valamint a többi 29 csapat tulajdonosainak múltjában kutakodjanak. Több mint 100.000 dollárt kapnak a cégek egyenként, és próbálják majd felásni a múltat, hogy a többi tulaj nem tett-e szexista vagy rasszista kijelentéseket korábban, illetve az is feladatuk hogy a két komisszár fizetését, a liga pénzügyeit vizsgálják. Sterling célja egyértelmű: a ligát képmutatónak akarja bemutatni. A Sports Illustrated forrásai szerint a liga ellenpert indít Sterling ellen, aki 1 milliárd dollárra perelte őket - ennek hivatalos bejelentése június 23-án jöhet.

Adam Zagoria (SNY.tv) forrásai szerint a Toronto Raptors a nyári ligában Scott Machadót teszteli majd. Az irányító két éves profi karrierje nagy részét a D-Ligában töltötte, de megfordult a Houston Rocketsnél és a Golden State Warriorsnél is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus