Hírmorzsák 2014-06-14 (10:00)

Fisher, Jackson és Dolan jövő héten találkoznak Melóval. MWP kijelentette, túl jó még ahhoz, hogy visszavonuljon. A Pelicans szeretné leigazolni Blatche-t, az érdeklődés kölcsönös. A Lakers nem kért engedélyt a Bullstól egy Thibodeau-val történő beszélgetésre, több dologtól is tartottak. 10 napja van Duncannek eldönteni, kilép-e szerződéséből van sem. James Ennis a Miami Heatnél. Blatt, Lue vagy Gentry lesz a Cavs következő vezetőedzője. Embiid hátával kapcsolatban ellentmondásosak az információk a clevelandi felmérőt követően. A Bucks kétszer is megnézi Wigginst egy héten belül.

A New York Knicks képviseletében többek között Phil Jackson, James Dolan és Derek Fisher jövő héten találkoznak Carmelo Anthonyval, hogy megpróbáljanak neki egy meggyőző jövőképet felvázolni - elég meggyőzőt ahhoz, hogy maradjon a jelenlegi szerződésében, vagy ha kilép, akkor hosszútávú kontraktust kössön az együttessel. Mint ismeretes, Melo kiléphet jelenlegi szerződésének utolsó évéből, és a Miami Heat mellett a Houston Rockets, a Dallas Mavericks, a Chicago Bulls és a Los Angeles Lakers esetében is ő lenne az első számú szabadügynök, ha ezt megteszi. Anthony Los Angelesben tartózkodik jelenleg, ott edz a következő idényre, így a meetingre is ott fog sor kerülni.

Közvetve a Knickshez tartozik, hogy a csapat volt játékosa, Metta World Peace twitteren jelezte, esze ágában sincs visszavonulni. "Kizárt dolog, hogy abbahagyjam, túl jó vagyok. Tavaly kiegyensúlyozott voltam az előszezonban, de arra nincs befolyásom, amit az edző tesz.".

Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint a New Orleans Pelicans szeretné leigazolni a nyáron Andray Blatche-t, és az érdeklődés kölcsönös. A Washington Wizards 2012 nyarán amnesztiával vásárolta ki a magasembert, aki így még a következő idényben is 8 millió dollárt kap majd a fővárosiaktól - ez csökken annyival, amennyi az új szerződése lesz -, ám ez lesz az utolsó ilyen szezon, és mivel a Pelicansnek szüksége van egy palánk alatti játékosra Anthony Davis mellé, így Blatche kezdőként tornázhatná fel az értékét. Blatche az előző két szezont a Brooklyn Netsnél töltötte, akik így az Early Bird jogokkal nagyjából 6 millió dollárt ajánlhatnak majd neki, míg a Pelicans jelenleg 9.2 millió dollárral van a tervezetett 63.2 milliós jövő évi sapka alatt.

Dave McMenamin (ESPN Los Angeles) azt írta, hogy a Los Angeles Lakers soha nem kért engedélyt a Chicago Bullstól, hogy leülhessenek beszélgetni Tom Thibodeau-val. Állítólag az aranysárga-lilák úgy gondolták, hogy a Bulls a legalább az idei 1/7-et kérné a tréner elengedéséért cserébe, ezt pedig nem akarták feláldozni. McMenamin úgy tudja, hogy az is közrejátszott a döntésben, hogy nem akartak sok pénzt fizetni Thibodeau-nak azért, hogy egy gyenge keretet irányítson a következő idényben, és attól is tartottak, mi lesz a szurkolók reakciója, ha esetleg a Bulls vezetőedzője visszautasítja őket.

A San Antonio Spurs még a döntőre koncentrál, ám az is tudott már, hogy Tim Duncannek június 24-ig kell eldöntenie, hogy lehívja-e jövő évi játékosopcióját vagy sem - ez 10.3 millió dollárt garantálna számára a következő idényre -, így július elsejéig lenne egy hete felkészülnie a Spursnek a szabadügynökpiacra abban az esetben, ha Duncan úgy dönt, visszavonul. Marc Stein (ESPN) információi szerint egyre többen spekulálnak úgy, hogy ő és Gregg Popovich is abbahagyja, ha megnyerik az idei döntőt. Duncan még az első meccs előtt azt nyilatkozta, hogy nem tudja, mikor fog visszavonulni, hogy milyen szempontok alapján dönt, de nem is foglalkozik most ezzel, majd eljön a megfelelő idő, ha eljön.

A másik döntős csapatnál, a Miami Heatnél egyre inkább kiütközik, hogy szükség van a vérfrissítésre, és a RealGM információi szerint a csapat nagyon elégedett a tavalyi draft 50. helyén kihúzott James Ennis fejlődésével - Ennist még az Atlanta Hawks húzta, tőlük szerezte a játékost a Heat. A kiscsatár Ausztráliában kitűnő szezont tudhatott magáénak, bajnok lett a Perth csapatával, az év végén a legjobb ötösbe is beválasztották, és 21.2 pont mellett, 7.2 pattanót és 2.0 gólpasszt átlagolt. Ennis az utóbbi egy hétben a Heatnél volt privát edzésen, itt mérték fel mennyit fejlődött, és ott lesz az orlandói és a Las Vegas-i nyári ligában is. Tavaly is jól teljesített az SL alatt, de a kétszeres címvédő inkább veterán játékosokkal töltötte fel a padot, most azonban valószínűleg több éves szerződést fog kapni.

Bob Finnan (The Morning News) forrásai szerint hiába van több név is említve a Cleveland Cavaliersszel kapcsolatban, háromesélyesre szűkült a vezetőedzői posztjukért vívott harc. Finnan úgy tudja, hogy Alvin Gentry, Tyronn Lue és David Blatt közül fog kikerülni a Cavs következő főedzője, bár egyes források szerint Dan Gilbert tulajdonost Lue nem nagyon győzte meg, nem szeretne kevés edzői és nulla vezetőedzői tapasztalattal bíró szakembert kinevezni Gilbert.

Szintén a Clevelandhez tartozik, hogy Joel Embiid hátával kapcsolatban ellentmondásos információk jöttek ki. Tony Rizzo (ESPN Cleveland) úgy tudja, hogy a center privát edzése komoly problémákat hozott felszínre, ám Sam Amico (FOX Sports Ohio) értesülései szerint minden rendben volt Embiid egészségi állapotával.

Bár korábban úgy tűnt, hogy Andrew Wiggins helyett inkább Jabari Parker van a Milwaukee Bucks radarján, a wisconsini együttes érdeklődését a Kansas kiscsatára felé mutatja, hogy Chad Ford (ESPN) információi szerint kétszer is megnézik privát edzésen rövid időn belül. Az egyik ilyen alkalomra tegnap sor került Santa Barbarán - Wiggins hétfőn Philadelphiában, szerdán Clevelandben, pénteken pedig Milwaukee-ban tesz majd látogatást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus