Hírmorzsák 2014-06-14 (20:30)

Carmelo nem akar a Knicksnél maradni, azonnal bajnokesélyes csapatban akar játszani, a Bulls és a Rockets a legesélyesebb a megszerzésére. A Houstonnál már készülnek, hogyan "adják el" Melónak, hogy hozzájuk igazoljon. A Pelicans első körös picket akar, kiscsatárt vagy centert akarnak húzni. Jordan elmesélte, miért mondott le Rod Higgins ex-elnök.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Carmelo Anthony jelenleg inkább afelé hajlik, hogy otthagyja a nyáron a New York Knickset, és egy olyan együtteshez igazol, amelyik azonnal a bajnoki címre esélyes lehet - állítólag a Chicago Bulls és a Houston Rockets vannak a legjobb pozícióban megszerzésére. Anthony nem a jövő héten, hanem már tegnap éjszaka találkozott a Knicks küldöttségével - élükön Phil Jacksonnal és Derek Fisherrel, de James Dolan helyett Steve Mills GM volt jelen -, ám Wojnarowski forrásai szerint nem volt túl nagy befolyással ez a meeting Anthonyra, aki nem amiatt aggódik, hogy Fisher még nem rendelkezik edzői tapasztalattal, hanem amiatt, hogy a játékosállomány gyenge.

Az egyik forrás szerint a kiscsatár szereti New Yorkot, de nyerni akar, ezért hagyja ott az együttest. Wojnarowski értesülései szerint Anthonynak nem igazán tetszett, hogy Jackson többször hangoztatta, hogy kevesebb pénzért is aláírna, csak hogy a Knicksnél maradhasson, de a játékost körbevevő emberek kételkednek abban, hogy az elnök egyáltalán meg akarja-e tartani Melót, vagy inkább azt szeretné, hogy távozzon.

Szintén Wojnarowski jelentette, hogy a Houston Rockets már fel is készítette Dwight Howardot és James Hardent, hogy próbálják meg meggyőzni Anthonyt, igazoljon a Houstonhoz, és legyen ő a harmadik sztár az együttesnél. Ehhez Jeremy Lint és Ömer Asikot is el kell passzolnia a Rocketsnek, de egy esetleges sign-and-trade üzletben a Knicks is átveheti őket - más értékekkel együtt -, ugyanis a New York olyan szerződést nem akar átvenni, amely 2015-nél tovább nyúlik, a két játékos kontraktusa viszont jövő nyáron lejár. A Rockets adott esetben 22-23 milliós éves fizetést tud ajánlani Anthonynak. Chandler Parsons, Patrick Beverley és Terrence Jones megtartásával erősebb lehet a csapat, ez esetben viszont Melónak le kell mondani némi pénzösszegről - csak akkor kell kevesebb pénzért aláírnia, ha Asik és Lin egy külön üzletben mennek el, ő pedig szabadügynökként ír alá úgy, hogy az előbb említett három fiatal is marad, ha sikerül a sign-and-trade-t összehozni, akkor nem kell lemondani pénzről, de nem tudni, a Knicks kit vagy mit kérne még Asik és Lin mellé.

A másik Yahoo Sportsos újságíró, Marc J. Spears értesülései szerint a New Orleans Pelicans nagyon agresszíven próbál első körös draftjogot szerezni, szeretnének egy kiscsatárt vagy egy centert draftolni - valószínűleg a másik hiányposztot a szabadügynökpiacról fogják megpróbálni megoldani.

A Charlotte Hornets tulajdonosa, Michael Jordan Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) elárulta, miért távozott az elnök, Rod Higgins. Jordan elmondása szerint Higgins az edzőkkel való kommunikációban volt jó, sokat is utazott a csapattal, és rajta keresztül tartotta a trénerekkel a kontaktot ő is. Amiben viszont nem volt annyira erős, az a más csapatokkal való egyezkedés, ezért voltak olyan együttesek, akik egyből Rich Cho GM-et hívták, "ha kellett valaki". Volt egy kis kavarodás, hogy akkor végül is ki kinek a beosztottja, kinek kell jelentenie, ebben a helyzetben pedig közbe kellett lépnie. Felajánlotta Higginsnek, hogy azonnal lemondhat, vagy megteheti ezt a draft után, előbbi mellett döntött az ex-elnök.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus