Hírmorzsák 2014-06-16 (21:00)

A Bullsnál Rose-t kivéve mindenki vihető, Noah is. JR Smith nem beszél többet Melóval, ha a kiscsatár a Heathez igazol. Dirk szívesen látná Anthonyt a Mavsnél. Birdman kilépett szerződéséből, szabadügynök lesz. Battier hivatalosan is visszavonult. Durant szerint Leonard csak a Spurs rendszere miatt ilyen jó. Duncan megtiszteltetésnek érzi, hogy ebben a San Antonióban játszhat, Popovichot és Bufordot dicsérte Leonard miatt. Price második interjúra is mehet a Cavshez. Csak a Bucks nézi meg mind a négy Top4-be várt fiatalt. Draft (európai maradók, visszalépők).

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint csak Derrick Rose érinthetetlen a Chicago Bullsnál, mindenki más megszerezhető - a megfelelő áron. Azt nem tudni, hogy az együttes dolgozik-e valamilyen konkrét cserén jelen pillanatban, de a hír azt is jelenti, hogy többek között Joakim Noah is vihető a Bullstól. Mint ismeretes, a chicagói együttes az egyik legesélyesebb Carmelo Anthony megszerzésére, szóba hozták őket már Kevin Love-val is - akiért cserélniük kellene -, illetve Cowley úgy tudja, hogy LeBron Jamest is megpróbálják leigazolni, amennyiben a Miami Heat sztárja szabadügynök lesz a nyáron.

Cowley értesülései szerint a gárda szinte mindenre nyitott, de Tom Thibodeau vezetőedző valószínűleg marad a csapatnál. Rose sem azért érinthetetlen, mert ők így akarják, hanem mert a hírek szerint a többi együttes az egészségi állapota miatt közel sem tartja olyan sokra, mint a térdsérülései előtt, így nincs értelme tőle most csere útján megválni.

Ha már szóba került Carmelo Anthony, akkor itt lehet megemlíteni, hogy JR Smith-t kérdezte az egyik rajongója, hogy szóba állna-e Melóval, ha Anthony a Heathez szerződne, amire a dobóhátvéd röviden és tömören válaszolt: "nem". Azt nem tudni, hogy ez Anthonyt melyik irányba mozdítja el a döntéshozatalnál.

A Dallas Mavericks sztárja, Dirk Nowitzki egy dallasi rádióműsorban elmondta, ha Anthony csatlakozni akar hozzájuk a Mavericksnél, nagyon szívesen látják, ő szeretne a kiscsatárral együtt játszani. Bár még a német csillagnak sincs szerződése a Mavsszel a következő idényre, az nyílt titok, hogy ő marad Dallasban.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Miami Heat centere, Chris Andersen kilép szerződésének következő évéből, így nyáron ő is szabadügynök lesz. Birdman tavaly hosszabbított a bajnokkal, szerződése pedig játékosopciót tartalmaz a következő idényre, amit ezek szerint nem fog lehívni. A lépés természetesen nem feltétlenül jelenti azt, hogy a center otthagyja a floridai alakulatot, csak annyit jelent, hogy hosszabb vagy zsírosabb kontraktust akar magának kiharcolni.

Andersen csapattársa, Shane Battier megerősítette a döntő utolsó, ötödik meccsét követően, hogy visszavonul. A kiscsatár elmondása szerint mindent a kosárlabdának adott, nem érez már magában többet. Battier egyike annak az öt játékosnak a liga történetében, akik elértek legalább 900 hármast, blokkot és labdaszerzést. A másik négy: Dirk Nowitzki, Cliff Robinson, Scottie Pippen, Rasheed Wallace.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant nem éppen a legkedvesebb arcát mutatta meg ma hajnalban twitteren. A kiscsatár azt írta egy twitterüzenetre - amiben egyébként egy illető azt állította, hogy Kawhi Leonardot választaná Paul George helyett, és kicsit kinevette Larry Birdöt, amiért George Hillért elpazarolta a döntő MVP-t -, hogy Leonard csak a rendszer miatt játszik így, de mi történne, ha George-ot beraknák a Spursbe?

A Spurs ikonja, Tim Duncan ennél jóval pozitívabb volt, ő azt mondta, hogy megtiszteltetés számára, hogy ebben a San Antonióban játszhat, mivel szerinte Leonard előtt hatalmas jövő áll. Gregg Popovichot és RC Bufordot is dicsérte a legenda, hogy meglátták Leonardban azt, hogy olyan játékossá fejlődhet, amilyen most. Duncan szerint nagyon keményen dolgozik csapattársa, és évről-évre fejlődik folyamatosan.

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers erősen gondolkodik azon, hogy egy második interjúra is elhívja a Charlotte Bobcats segédedzőjét, volt All-Star játékosukat, Mark Price-t. A trénerrel múlt hét elején beszélgetett először a csapat, de úgy tűnik, jó benyomást tett a vezetőkre, így ő is bekerülhet David Blatt, Tyronn Lue és Alvin Gentry mellé, mint lehetséges vezetőedző.

Ha már Cleveland, akkor térjünk át a csoportriválishoz, a Cavs mögött második helyen húzó Milwaukee Buckshoz. Korábban többen is elmondták, hogy nem túl vonzó a csapat és a város a játékosok számára, ám úgy tűnik, a fiatalok felmérésével nem lesz gondja a Bucksnak, mivel Andrew Wigginst megnézik a héten is - a múlt heti, Santa Barbara-i edzés után -, Jabari Parkert szintén ezen a héten látják majd másodjára, és volt már meetingjük Joel Embiiddel is. A wisconsini az egyetlen csapat, amely mindhárom Top3-ba várt újonccal és Dante Exummal is le tudott szervezni legalább egy privát edzést.

A drafthoz kapcsolódik, hogy az európai nevek közül Jusuf Nurkic, Dario Saric, Vaszilije Micics és Clint Capela maradt a drafton, Micics csapattársa, Nikola Jokics azonban visszalépett az utolsó pillanatban, így a délelőtt már említett Kristaps Porzingishez hasonlóan ő sem lesz ott a választható játékosok között az idei börzén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus