Hírmorzsák 2014-06-17 (10:30)

LeBron tudni akarja, mit várhat még Wade-től, milyen erősítéseket akar végrehajtani a Heat a nyáron. Ellentmondó vélemények, mit kellene tennie Jamesnek. Chalmers szeretné, ha együttmaradna a csapat. Bosh szerint egész évben nem élvezték a játékot, csak munkának tekintették a kosárlabdát. Rivers átalakította a Clippers vezetőségét, több poszton is változtatott, Lawrence Frank leigazolásán gondolkodik. A Knicks Patty Millst szeretné első számú irányítónak. Melo maradna a New Yorknál, de bajnok akar lenni. Jokics mégis marad a drafton. Kobe focizott egy kicsit Brazíliában (videó).

Brian Windhorst (ESPN) szerint LeBron James döntése, hogy kilép-e szerződéséből és máshova igazol-e, három dolgon múlik. Egyrészt tudni akarja, milyen teljesítményt várhat el még a jövőben Dwyane Wade-től, másrészt hogy a Heat képes lesz-e valaki komoly nevet leigazolni, aki csökkenti a rá nehezedő terhet az egész szezon folyamán, harmadrészt hogy tudják-e mélyíteni a keretet, mert az idei döntő rávilágított, kevés az igazán használható emberük.

Ellentmondóak a vélemények arról, mit kellene csinálnia a Miami legnagyobb sztárjának. Chris Mannix (Sports Illustrated) úgy gondolja, hogy Jamesnek, Wade-nek és Chris Bosh-nak is maradniuk kellene a Heatnél, mert egyik csapattal sem lennének komolyabb bajnokesélyesek, mint így együtt. Eric Koreen (National Post) is úgy érzi, hogy LeBronnak maradnia kell, mert a Cavsnél még az 1/1 ellenére is óriási a bizonytalanság, a Houston Rocketsnél pedig lehetne egy új nagy hármas, de a nyugati konferencia sokkal nehezebb, mint a keleti. A. Sherrod Blakely (CSNNE) úgy érzi, James és a Los Angeles Clippers házassága mindkét félnek nagyon megérné.

A szabadügynökké váló Mario Chalmers Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) mindenesetre azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha együtt maradna a gárda, mert szerinte jó dolgokat csináltak az elmúlt pár évben, és a döntőben történt események ellenére szép jövő áll előttük. Ebben bízik a csapat is, ugyanis az az együttes, amely legutóbb négyszer egymás után megnyerte a keleti konferenciát, utána 21 évig nem jutott ilyen magasságokba (Boston Celtics).

A Heat magasembere, Chris Bosh az Associated Pressnek elmondta, hogy a csapatból senki nem élvezte ezt az évet annyira, mint a tavalyit, az egész szezonban munkának tűnt számukra a kosárlabda. A győzelmek csak megkönnyebbülést jelentettek számukra, míg a vereségek sokszor nyomták rá a bélyegüket a gárda hangulatára. Aztán mindig sikerült összeszedniük magukat, eljutottak a döntőbe, esélyük volt nyerni, de a San Antonio Spurs egyszerűen jobb volt náluk. Bosh is elmondta, amit Chalmers, hogy szeretnének együtt maradni, mert ez egy nagyszerű csapat, nagyszerű város, annál többet pedig nem kívánhatnak, hogy bajnokesélyesek legyenek.

Ha már szóba került a Los Angeles Clippers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Doc Rivers kicsit átalakította a vezetőséget. Gary Sacks GM-i pozícióból segéd GM-mé lett visszaminősítve, helyét Dave Wohl vette át - ő dolgozott korábban segédedzőként, az NBA beosztottjaként, tavaly pedig a játékosmegfigyelés vezetője volt a Clippersnél. Ez utóbbi posztot is házon belül oldották meg, Gerald Madkins lett az új vezér ezen a területen. Rivers az elnöki posztból (vice president) eggyel feljebb lépett (senior vice president), eredeti vezetőségi helyét pedig Kevin Eastman, egyik eddigi segédedzője vette át - a döntéseket lényegében továbbra is Rivers hozza.

Mivel Eastmant "felfelé buktatták", Tyronn Lue és Alvin Gentry pedig nagyon könnyen távozhatnak Rivers segédedzői közül - mindketten esélyesek a Cleveland Cavaliersnél, de Gentryt több csapat is hívja segédedzőnek -, így további változások várhatóak, Broderick Turner (Los Angeles Times) például úgy tudja, hogy Lawrence Frank leigazolásán gondolkodik a Clippers. Franknek még öt év és 5 millió dollár van hátra a Brooklyn Netsnél kötött szerződéséből - a Nets kiadása csökkenhet, amennyiben újra Rivers segédedzője lesz Frank.

A New York Post információi szerint a New York Knicks a nyáron a 3 milliós mini MLE-vel egy kezdő irányítót akar igazolni, és az egyik név, amely felmerült náluk, az Patty Mills. A forrás szerint a San Antonio Spursszel tegnap hajnalban bajnoki címet nyerő ausztrál játékos egyértelműen szeretne New Yorkban játszani, olyan a személyisége, ami abszolút passzol a városhoz. Valószínűleg a Spurs megpróbálja megtartani a szabadügynökké váló játékost, ám a Knicks mellett szól, hogy ők kifejezetten a kezdőbe keresnek egyest.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint Carmelo Anthony leginkább maradna New Yorkban, ám tudja, hogy ha nyerni akar, más csapatot kell választania a nyáron.

A drafttal kapcsolatos, hogy Nikola Jokics az utolsó pillanatban meggondolta magát, mégis jelentkezik az idei játékosbörzére, ő is bent hagyta a nevét a többi nagynevű európai fiatallal egyetemben.

A végére pedig egy kis vb: Kobe Bryant Brazíliában van a labdarúgó világbajnokság ideje alatt, és egy kis "ketrecfocira" is rá lehetett beszélni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus