Hírmorzsák 2014-06-19 (14:00)

Love-ért ajánlatot tett a Nuggets, képben van a Celtics és a Warriors is. A Golden State elcserélné Lee-t a szerződése miatt, vajon a Knicks lesz a cserepartnerük? Parker szerint Duncan nem vonul vissza. Nem sokára összeül a Heat nagy hármasa, LeBront vinné a Clippers, a Heat és Lowry között pedig kölcsönös az érdeklődés. Howard nem akar senkit győzködni, hogy igazoljon a Rocketshez, a Houston Lionel Hollinsszal tárgyal. McRoberts kilépett szerződéséből. Rose teljes intenzitással edz, Bryant is 100%-os már. A Sixers mindenképpen Wigginst akarja. Embiid edzése jól sikerült a Cavsnél, de lehet baj a fizikai állapotával.

A Minnesota Timberwolves erőcsatára, Kevin Love körül egyre inkább "fokozódik a nemzetközi helyzet". A Boston Herald forrásai szerint a Denver Nuggets Wilson Chandlert és Kenneth Fariedet adná Love-ért, ráadásul többcsapatos cserét akarnak összehozni, ugyanis olyan forgatókönyvben gondolkodnak, hogy a Wolves megkapja az Orlando Magictől Arron Afflalót is. Chad Ford (ESPN) értesülései szerint a Celtics az 1/6-ot, az 1/17-et, jövőbeli elsőkörös draftjogokat, valamint fiatal játékosokat kész feláldozni az erőcsatárért, a Boston Herald pedig úgy tudja, hogy a Golden State Warriors is kapcsolatba lépett már a Minnesotával, ők is konkrét ajánlatot tettek már - hogy ez hogyan épül fel, azt pontosan nem tudni.

Tegnap olyan pletykák is felröppentek, hogy a Warriors a New York Knicksszel cserélne - David Lee-ért és Harrison Barnest adnák Tyson Chandlerért -, ám a San Jose Mercury News forrásai szerint ilyen tranzakció nem fog létrejönni a két együttes között. A Golden State állítólag mindenképpen szeretne megszabadulni David Lee még két évig tartó szerződésétől, ami 30 millió dollárt garantál számára - Chandler 15 millió dolláros lejáró lesz a következő idényben, így röppent fel a pletyka, igaz, a Knicks sem akar 2015-nél tovább nyúló szerződéseket.

A San Antonio Spursnél még mindig nem tudni, hogy Tim Duncan visszavonul-e, Tony Parker azonban az ESPN-nek elmondta, szerinte nem most nyáron ér véget közös karrierjük, ő úgy számol, hogy mindenki marad a jelenlegi magból. A csapat tulajdonosa, Peter Holt hozzátette, hogy szerinte Duncan és Manu Ginobili is addig fognak játszani, amíg meg nem halnak, nagyon jó fizikai formában vannak még mindketten, úgyhogy a francia irányítóhoz hasonlóan ő is úgy gondolja, a Spurs jövőre is hasonló felállásban lép majd pályára.

Ethan J. Skolnick (Bleacher Report) információi szerint jövő héten ül majd le a Miami Heat hármasa, LeBron James, Dwyane Wade és Chris Bosh, hogy megbeszéljék, hogyan tovább - mindhárman kiléphetnek szerződésükből. LeBron azt nyilatkozta, hogy tudja, mi mindent köszönhet ennek a csapatnak, illetve azt is, hogy mire lehetnek képesek Pat Riley-ék annak érdekében, hogy jövőre is bajnokesélyesek legyenek. James elmondása szerint a családja a legfontosabb, ha ők boldogok, akkor ő is. A csapattal kapcsolatban azt is elmondta, mindhárman tudják, hogy vannak olyan részek, amelyeken a nyáron javítaniuk kell.

LeBronra többek között a Los Angeles Clippers is szeretne majd rámozdulni a nyáron, amennyiben kilép szerződéséből, Bill Simmons (ESPN) forrásai szerint a vezetőségben már tervezgetik is, hogyan tudnák leigazolni. Ha sapka alatti hellyel szeretnék ezt megoldani, ahhoz legalább DeAndre Jordant, Jamal Crawfordot és Jared Dudley-t el kell cserélniük - valószínűleg ez még kevés lenne, JJ Redicktől szintén meg kell szabadulniuk -, sign-and-trade-del viszont egyszerűbben is megoldható a dolog, a Heatet ugyanis a hírek szerint érdekelné Blake Griffin ebben az esetben.

Még mindig a Heathez tartozik, hogy Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy a csapat érdeklődik Kyle Lowry iránt, ráadásul Windhorst forrásai szerint az irányító is szívesen menne a floridai együtteshez.

Ami biztosnak tűnik, hogy a Houston Rockets centere, Dwight Howard sem LeBron, sem Carmelo Anthony, sem más szabadügynökök esetében nem akar majd megpróbálni befolyásolni senkit, hogy igazoljon hozzájuk. A középjátékos a USA Todaynek elmondta, hogy tavaly az ő döntése volt, hogy a Rocketset választotta, most viszont mások szabadügynökök, nekik pedig a saját érzelmeiket kell követniük, nem hallgathatnak senki másra. A Houston GM-je, Daryl Morey azt mondta erről, hogy szerinte már az is nagy pluszt jelent nekik, hogy Howard tavaly őket választotta, sokkal szívesebben mennek így hozzájuk mások, mert mindenki tudja, hogy első osztályú csapatról van szó esetükben.

Szintén a texasi együtteshez tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) úgy tudja, a csapat erőteljesen környékezi egy ideje Lionel Hollinst, hogy legyen Kevin McHale segédedzője.

A Charlotte Hornets erőcsatára, Josh McRoberts nem hívta le játékosopcióját a következő szezonra, így szabadügynök lesz ő is a nyáron. Rich Cho GM ezzel egy időben azt is bejelentette, hogy szeretnék visszaigazolni a kosarast, mert nagy szerepe van a 2013/14-es szezonban elért sikereikben.

Két nagy sztár is a visszatérés küszöbén van. KC Johnson (Chicago Tribune) három szemtanu állítására hivatkozva azt írta, hogy Derrick Rose gyakorlatilag teljes dinamikával és gyorsasággal játszik most már hetek óta. A Chicago Bulls irányítója a Team USA júliusi minicampjére készül, hogy ott lehessen az idei vb-n az amerikai csapattal, és már a rájátszás során is edzett 1-1-ben, 2-2-ben és 3-3-ban, de az 5-5 elleni játékot is hetek óta gyakorolja.

A Los Angeles Lakers egyik ikonja, Kobe Bryant egy brazil csatornának nyilatkozta, hogy 100%-os állapotban van, teljesen felépült és nagyon keményen készül a következő szezonra. A dobóhátvéd elmondása szerint a vezetőség mindent megtesz annak érdekében, hogy jó csapatuk legyen. Három emberüknek van szerződése vele együtt a mostani csapatból, úgyhogy gyakorlatilag a nulláról kell kezdeniük az építkezést, nem arról lesz szó 2014/15-ben, hogy milyen hibákat javítsanak ki, hiszen egy teljesen más csapattal vágnak majd neki az idénynek. Azt is hozzátette Bryant, hogy úgy számol, már csak két évig játszik, de nagyon szeretne utolsó idényében Rióban is pályára lépni egy alapszakaszmeccsen.

A drafthoz is két hír kapcsolódik. Egyrészt Andrew Wigginst kedden megnézte a Philadelphia Sixers, és Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint az együttes mindent megtesz annak érdekében, hogy a kanadai kiscsatárt draftolhassák, hajlandóak a 3. picket Thaddeus Younggal megtámogatva feljebb cserélni, amennyiben szükséges ez a húzás Wiggins kiválasztásához.

Ehhez kapcsolódhat szorosan, hogy lehet, nem is kell előre cserélnie a Phillynek ehhez, ugyanis Chad Ford (ESPN) úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliersnek nagyon tetszett Joel Embiid privát edzése - igaz, a fizikai vizsgálatok állítólag mutattak pár olyan dolgot, ami aggodalomra adhat okot a center esetében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus