Hírmorzsák 2014-06-20 (09:45)

Embiidnek eltört a lába, a Cavs le is tett a kihúzásáról, már Exumot is megpróbálják megnézni. Hamarosan meglehet a Cleveland új vezetőedzője, Blattnek már felajánlották a posztot. Gentry három évig Steve Kerr segédje lesz a Warriorsnél. A Golden State Thompsont is odaadja Love-ért, konkrét, öt játékost érintő csere is felmerült már a két csapat között. Ha a Celtics nem szerzi meg Love-ot, Rondót és Greent is könnyen cserélhetik. Melónak tetszett a múlt heti találkozó Phil Jacksonékkal. Riley szerint nem kereshetik mindig a könnyebb utat a játékosok. Perkins szerint Durantnek fel kellene izmosítania magát. Nick Collison térdét megműtötték.

Az idei draft szempontjából aggasztó dolog történt tegnap: Joel Embiidnek fáradásos törése van a jobb lábfejében, ma műtik is a centert, aki nem lesz ott személyesen jövő héten a játékosbörzén sem. Embiiddel kapcsolatban a legnagyobb probléma, hogy eddig a hátával voltak gondok, ez a lábtörés szinte a semmiből jött.

Chad Ford (ESPN) forrásai szerint hiába tűnt ő a befutónak a Cleveland Cavaliersnél az utóbbi napokban, az újabb egészségügyi probléma miatt letettek róla az ohióiak. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a csapat megpróbál Dante Exummal is összehozni egy privát edzést így, hogy Embiid kiesett, közte, illetve Andrew Wiggins és Jabari Parker között fog választani az együttes minden bizonnyal. Exum választása esetén valószínűleg lejjebb cserélnek majd, de egyelőre homályos, mit szeretnének az ausztrál hátvéddel Kyrie Irving és Dion Waiters mellett - hármas poszton például sokkal nagyobb hiányuk van.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint nem sokára eldől, ki lesz a következő vezetőedzőjük, a két lehetséges jelölt David Blatt és Tyronn Lue. Az előbb már említett Wojnarowski úgy tudja, hogy a Maccabi Tel-Aviv volt mesterének fel is ajánlották a posztot, ám azt egyelőre nem fogadta el, a részletekről még megy a tárgyalás a két fél között. David Pick (Eurobasket) úgy tudja, hogy a Blatthez közelálló emberek azt javasolták neki, ne ugorjon bele azonnal egy olyan helyzetbe, ahol rögtön vezetőedző lesz, főleg ne Clevelandben, hanem inkább legyen a Golden State Warriors segédedzője - könnyen lehet, hogy náluk folytatja a Cavs konkrét ajánlata ellenére is.

Wojnarowski munkatársa, Marc J. Spears (Yahoo Sports) hozta az információt, hogy Alvin Gentry már meg is egyezett a Warriorsszel, három szezon erejéig ő lesz Steve Kerr elsőszámú segédedzője - ez egyébként könnyen hatással lehet Blatt döntésére is. A hírek szerint a Golden State megduplázta Gentry Los Angeles Clippersnél kapott pénzét. Gentry és Kerr még Phoenixből ismerik egymást, ott a mostani főedző GM, míg Gentry egy ideig segédedző, majd vezetőedző volt.

Ha már a Warriors, akkor itt az ideje rátérni Kevin Love-ra. Marc Stein (ESPN) információi szerint a Golden State kifejezetten esélyes lett az erőcsatár megszerzésére, ugyanis nemrég elérhetővé tették Klay Thompsont is, akár ő is bekerülhet a Love-ért küldött csomagba. Chris Broussard (ESPN) úgy tudja, hogy a két fél elég előrehaladott tárgyalásokat folytat: a Minnesota küldené Oaklandbe Love-ot, JJ Bareát, Kevin Martint és a 13. picket, míg a Golden State Thompson mellett David Lee-t adná a Timberwolvesnak.

Steve Bulpett (Boston Herald) értesülései szerint a Boston Celtics már azokat a terveket készíti elő, hogy mit csinál, ha nem sikerül megszereznie Love-ot. A bostoni csapat ugyanis ebben az esetben egy hosszabb, de alaposabb újjáépülési folyamatot akar végigvinni, ezért könnyen elcserélhetik Rajon Rondót, egyes hírek szerint pedig Jeff Greenre már van is egy vevőjük, ha úgy döntenek, mozdítják a csatárt. A Celtics az idei draft 6. és 17. pickjét, egy jövőbeli elsőköröst és Kelly Olynykot ajánlotta a Timberwolvesnak, de eddig elutasító válaszokat kaptak Flip Saunderséktől.

A New York Knicks kiscsatára, Carmelo Anthony szerdán elmondta, nagyon jól sikerült a múlt heti találkozója Phil Jacksonnal, Steve Millsszel és Derek Fisherrel, és tetszik neki, amit az elnök csinál, illetve amit eltervezett erre és a következő nyárra. Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint a szép szavak ellenére nem akar várni még egy évet Anthony, bajnokesélyesnél akar játszani.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley tegnap állt a sajtó nyilvánossága elé. A legenda arról beszélt először, hogy a '80-as évek Lakerse és Celticse, a '90-es évek Chicago Bullsa, illetve az utóbbi 15 év Lakerse és Spurse is többször nem nyert címet, mint ahányszor igen. Riley szerint elég tökösnek kell lennie a játékosoknak ahhoz, hogy együtt maradjon egy csapat, nem léphetnek ki az első ajtón egy könnyebb utat keresve. Azt is hozzátette, nem kell újjáépülniük, csak a  kiegészítőembereknél kell javulniuk. LeBron James újraigazolásával kapcsolatban optimista, mivel szerinte nincs jobb hely a játékosoknak, mint Miami.

Az Oklahoma City Thunder centere, Kendrick Perkins jó tanácsokkal látta el csapattársát, az alapszakasz MVP címet nyerő Kevin Durantet. A középjátékos szerint Durantnek izmot kellene magára szednie, és ez nagyon sokat segítene számára, ő már többször is elmondta a kiscsatárnak, hogy a legnagyobb játékosok mind profitáltak abból, hogy fizikailag nagyobbak, erősebbek lettek. Perkins szerint a rájátszásban sokszor volt olyan, hogy Durant a végjátékban fáradtnak tűnt, ezen segíthet az edzőterem. Az MVP azt mondta, hogy megpróbál 1-2 új mozdulatot tökéletesíteni, de szeretné a teljes játékát, annak minden egyes részét javítani, fejleszteni.

Szintén a Thunderhez tartozik, hogy magasemberük, Nick Collison tegnap artroszkópiás térdműtéten esett át, innentől kezdve 4-6 hét a felépülési ideje, utána kezdheti el az edzéseket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus