Hírmorzsák 2014-06-22 (14:15)

A Rockets mindent megtesz LeBron leigazolásának érdekében. A Bulls Afflalót akarja megszerezni. Rose a szemtanúk szerint a régi. A Lakers a 7. pick segítségével megszerezné Klay Thompsont, hét névvel számolnak a drafton, mégis megtartják a draftjogot. Ellentmondás van a Warriorsnél arról, elcseréljék-e Thompsont Love-ért. Embiid felépülése 4-6 hónap lesz. Jack és Thornton cseréjéről tárgyal a Cavs és a Nets. Blatt a Cleveland új vezetőedzője. A Knicks Hairstont vagy Ennist húzza, ha tudnak első köröst szerezni. A Suns elcserélné a 27. picket. Big Baby és Granger is kilépnek szerződésükből. A Pistons szeretné megtartani Monroe-t.

Howard Beck (Bleacher Report) információi szerint a Houston Rockets mindent meg fog próbálni azért, hogy megszerezze a nyáron LeBron Jamest, amennyiben a Miami Heat sztárja kilép szerződéséből. Ha ez nem sikerül, akkor Carmelo Anthony és Chris Bosh kerülhetnek a texasiak célkeresztjébe. Beck forrásai szerint a Rockets nagyon magabiztos azzal kapcsolatban, hogy sikerülhet nekik elcserélni Jeremy Lint és Ömer Asikot is úgy, hogy nem kapnak vissza fizetést, így elég helyük lehet egy maximum vagy ehhez közeli szerződést ajánlani egy sztár számára.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Chicago Bulls szeretne összehozni egy cserét az Orlando Magickel Arron Afflalo megszerzése érdekében. Azt nem tudni, hogy ennek a tranzakciónak milyen befolyása lehet Carmelo Anthony legiazolására, amennyiben a Bullsnak sikerül is tető alá hozni az üzletet a floridai együttessel, annyi viszont biztos, hogy a 16. és a 19. pick közül legalább az egyik menne a Magichez. A dobóhátvéd a következő idényben 7.5 millió dollárt keres, 2015/16-ban pedig elvileg 7.75 milliót, de jövő nyáron kiléphet szerződéséből.

Szintén a Chicagóhoz tartozik, hogy Ken Berger (CBS Sports) megerősítette azokat a két nappal ezelőtti híreket, miszerint Derrick Rose már 5-5 ellen gyakorol nap, mint nap. Az egyik szemtanú szerint játéka alapján a régi a Bulls irányítója, aki meniscus-szakadás miatt a 2013/14-es szezonban csak 10 meccset játszott, az előtte való idényt pedig ACL-szakadás miatt teljes egészében kihagyta.

A Los Angeles Lakers is cserélhet, méghozzá Klay Thompsont szerezhetik meg a 7. draftjogért egy háromcsapatos üzletben, amelyben Kevin Love a Minnesotától a Golden State Warriorshoz költözne. Mike Bresnahan (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy az aranysárga-lilák érdeklődnek a dobóhátvéd iránt, de megvárják, hogy Thompsont egyáltalán hajlandó-e feláldozni az oaklandi alakulat Love megszerzésének érdekében. Ha megtartják a picket, akkor Bresnahan forrásai szerint erőcsatárt (Aaron Gordon, Julius Randle, Noah Vonleh) vagy irányítót húznak (Marcus Smart, Dante Exum, Elfrid Payton), de arra is kíváncsiak, hogy lábtörése miatt lecsúszik-e hozzájuk Joel Embiid.

Ha már szóba került, folytassuk vele: Embiidet pénteken megműtötték, két csavart helyeztek a lábába, és az első hírek szerint 4-6 hónap lesz a teljes felülése.

Az ESPN értesülései szerint egyébként a Minnesota - Golden State vonalon eléggé megrekedtek a tárgyalások, pontosan Thompson miatt, ugyanis Steve Kerr és Jerry West úgy gondolják, nem éri meg egy első köröst és a dobóhátvédet is odaadni Love-ért, míg a vezetőség és a szakmai stáb más tagjai sokkal inkább hajlanak a dologra.

A gárda GM-je, Bob Myers két nappal ezelőtt azt nyilatkozta a San Jose Mercury Newsnak, hogy szerinte eléggé valószínűtlen jelen pillanatban, hogy meg tudják szerezni a Timberwolves sztárját, de egy évvel ezelőtt ugyanezt mondta volna akkor, ha valaki Andre Iguodalára kérdez rá, úgyhogy nem zár ki semmit. Myers Thompsonról annyit mondott, hogy szerinte még messze nem érte el a maximumát, nagyon nagy lehetőségek vannak még benne, folyamatosan fejlődik, ezért nem véletlen, hogy mindenki szeretné a csapatában tudni.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a Brooklyn Nets és a Cleveland Cavaliers komoly beszélgetéseket folytatnak egy Jarrett Jack és Marcus Thornton köré épülő cseréről. A dobóhávéd lejáró szerződésű, míg Jacknek még 2016/17-ben is részlegesen garantált a kontraktusa. A Brooklyn állítólag attól tart, hogy Shaun Livingston túl zsíros ajánlatokat fog kapni a többi csapattól, így nem fogják tudni megtartani - ők csak 3 éves, 10 milliós szerződést kínálhatnak neki -, ezért próbálnak szerezni egy olyan irányítót, aki helyettesítheti.

A Cavshez tartozik az is, hogy péntek estére meg lett az új vezetőedzőjük, aki a Maccabi Tel-Avivtól érkező David Blatt. A Cleveland Plain Dealer információi szerint az Európában az egyik legelismertebb trénerként kezelt szakember négy éves, 20 millió dolláros szerződést kapott, amelyből az utolsó szezon csapatopciós.

Mint ismeretes, a New York Knicks nagyon szeretne első körös draftjogot szerezni az idei játékosbörzére - a korábban már említett Ken Berger (CBS Sports) úgy tudja, hogy Tyler Ennist vagy PJ Hairstont szeretnék kiválasztani Phil Jacksonék. A Phoenix Suns lehet az egyik cserepartnerük, ugyanis Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) tegnap jelentette, hogy az arizonai együttes szívesen cserélné 27. pickjét egy későbbi első körös draftjogra. A Suns birtokolja a 14. és a 18. választás jogát is, három újabb fiatalra azonban nem igazán van szükségük.

Brad Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint Glen Davis és Danny Granger is ki fognak lépni szerződésükből a nyáron, mindketten szabadügynökök lesznek. A kiscsatárnak állítólag tetszik a Los Angeles Clippersnél meghonosított nyerő kultúra, így abban reménykedik, hogy ő és a csapat meg tudnak egyezni egy új, hosszabb távú szerződésben, míg Big Baby a hírek szerint tesztelni fogja a piacot.

A szabadügynökpiac Greg Monroe számára is fontos lesz, hiszen a Detroit Pistons erőcsatára RFA lesz július elsejétől. Stan Van Gundy, az autóvárosiak elnöke és vezetőedzője azt nyilatkozta a Detroit Free Pressnek, hogy szinte napi kapcsolatban van Monroe ügynökével, David Falkkal, és szeretnének megegyezni a játékossal ahelyett, hogy más csapat ajánlatát kellene meccselniük - hírek szerint Monroe-ra fog mozdulni a New Orleans Pelicans és a Los Angeles Lakers is. Van Gundy egyébként a nyári igazolásokkal kapcsolatban sejtelmes volt, csak annyit mondott, hogy vannak kiszemelt célpontjaik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus