Hírmorzsák 2014-06-22 (21:45)

Anthony holnap hivatalosan is kilép szerződéséből és szabadügynök lesz, Bargnani és Gay azonban maradtak jelenleg is érvényes kontraktusuk utolsó évére. Melo már a chicagói "felső tízezernél" érdeklődik, milyen az élet a Szeles Városban. Wade kilép, 4 évre 50-55 millió között kereshet. A Lakers szívesen megtartaná Xavier Henryt. Drafthírek (McGary, Saric, Parker, Embiid)

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony holnap hivatalosan is értesíti csapatát, hogy kilép szerződésének utolsó évéből és szabadügynök lesz - az információt már gyakorlatilag minden mérvadó oldal megerősítette. Phil Jackson elnök tehát hiába próbálta meg rábeszélni a kiscsatárt, hogy csak jövő nyáron legyen szabadon igazolható, amikor a Knicksnek is jóval jobb esélyei lesznek az erősítésekre, az már biztos, hogy Anthony új, hosszabb szerződéssel megy neki a következő évnek - hogy hol kezdi meg a következő szezont, az július egyik legérdekesebb kérdése lesz.

Ian Begley (ESPN New York) forrásai szerint Carmelo már érdeklődik is, hogy milyen az élet Chicago városában - a hírek szerint legalább egy híres személyiséget már kifaggatott arról, milyen a Szeles városban élni. Közben a Bulls is elvégzi a szükséges háttérmunkát, ugyanis Tom Thibodeau vezetőedző elkezdett érdeklődni Anthonyról a játékos volt edzőinél.

Melóval ellentétben a New York Knicks másik játékosa, Andrea Bargnani úgy döntött, hogy marad jelenlegi kontraktusában, amellyel a következő szezonban 11.5 millió dollárt fog keresni az olasz magasember.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette először, majd Anthonyhoz hasonlóan ezt az infót is minden nagyobb oldal megerősítette, hogy Rudy Gay marad a Sacramento Kingsnél. Egyelőre csak rövidtávon biztos a dolog, ugyanis Gay Bargnanihoz hasonlóan marad jelenlegi szerződésében - ezzel 19.3 millió dollárt fog zsebre tenni a 2014/15-ös szezonban -, ám mindkét fél szeretne megegyezni a hosszabb együttműködésben is, ezért a közeljövőben, legkésőbb a nyár végén újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek. A hírek szerint Gaynek nagyon tetszik az új tulajdonos, Vivek Ranadive elszántsága, hogy előbb PO-, majd bajnokesélyes csapatot csináljon a Kingsből.

A New York Daily News úgy tudja, hogy a Miami Heat dobóhátvédje, Dwyane Wade kilép szerződésének utolsó két évéből a nyáron, és egy új, négyéves, 50-55 millió dollár közötti kontraktust fog kötni annak érdekében, hogy a floridai együttesnek több sapka alatti helye legyen új igazolásokra.

A Los Angeles Daily News információi szerint a Los Angeles Lakers nagyon szeretné olcsón megtartani kiegészítőembereit, többek között Xavier Henryt is, aki a hírek szerint nagyon szívesen maradna is az aranysárga-liláknál. A Lakers úgy számol, hogy minél inkább maximalizálni akarja sapka alatti helyét idén nyáron LeBron Jamesre, jövőre Kevin Love-ra, 2016-ban pedig Kevin Durantre gondolva.

A drafthoz tartozó híreket ma Ken Berger (CBS Sports) szállította. Információi szerint a Milwaukee Bucks a 31. pickkel Mitch McGaryt fogja elvinni, nagyon érdeklődnek a január óta hátműtét miatt nem játszó magasember iránt. Berger úgy tudja, hogy Dario Saric ott lesz az ún. Green Roomban, ahova a Top14-be várt fiatalokat hívják. Állítólag az első kör közepén nagyon szerették volna többen is megnézni Saricot egy-egy privát edzésen, de közölték velük, hogy addigra már el fog kelni a horvát játékos, a hírek szerint a Denver Nuggets tett neki ígéretet.

Szintén Berger jelentette, hogy Joel Embiid lábműtétjével és 4-6 hónapos felépülési idejével Jabari Parker lett a favorit az 1/1-re, mert készebb játékos, mint Andrew Wiggins. Azt nem tudni, hogy Embiid meddig csúszik, de a Philadelphia Daily News forrásai szerint a Philadelphia Sixers nagyon is gondolkodik azon, hogy a harmadik pickkel őt vigyék el a játékában rejlő potenciál miatt - a Sixers nem siet sehova.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus