Hírmorzsák 2014-06-23 (13:00)

Shumpertet késői első körösért cserélné a Knicks, ugyanez a helyzet Ilyasovával is a Bucksnál. A Mavs a nyáron Pau Gasolra is rámozdul. Frye és Garcia kilépnek szerződésükből, előbbire a Cavs és a Warriors mehet majd, Nate Robinson viszont marad jelenlegi kontraktusában. Love-ot csak Thompson beáldozásával szerezheti meg a Golden State. Ron Adams is Steve Kerr szakmai stábjában. Aaron Gordon szerint ő lesz a legjobb játékos erről a draftról, ha mindent ki tudnak hozni belőle. Isaiah Austin befejezte a kosárlabdázást.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a New York Knicks erősen gondolkodik azon, hogy Iman Shumpertet elcserélik egy első kör végébe szóló draftjogért. Pontos cserepartnert nem tudni, de mivel a deadline előtt az Oklahoma City Thunder nagyon érdeklődött a dobóhátvéd iránt, így könnyen elképzelhető, hogy most is ők lehetnek képben. Mint ismeretes, a Knicks PJ Hairstont vagy Tyler Ennist akarja kiválasztani, ha sikerül szerezniük egy Top30-ba szóló picket.

Szintén Stein jelentette, hogy a Dallas Mavericks a nyáron megpróbálja leigazolni a Los Angeles Lakers szabadügynökké váló magasemberét, Pau Gasolt. Kevésbé meglepő, hiszen több más helyről is hallhattuk már, de a Mavs Carmelo Anthonynál és Luol Dengnél is be fog próbálkozni a szabadügynökpiac nyitását követően.

A Racine Journal Times információi szerint leginkább Ersan Ilyasova esélyes arra a Milwaukee Bucksból, hogy hamarosan új csapat játékosa legyen. A török csatárnak gyenge éve volt, de állítólag még így is elég jó az értéke, az NBA körökön belül úgy gondolják, hogy a Bucks egy késői első köröst kaphat érte, legvalószínűbb cserepartnereik pedig a Thunder (21., 29.), a Phoenix Suns (18., 27.) és a Houston Rockets (25.) lehetnek.

A Sunsnál elvileg Channing Frye-jal és Markieff Morrisszal megvan a négyes poszt két stretch 4 játékosa, ám előbbi a hírek szerint nagy valószínűséggel kilép szerződésének utolsó, 6.8 millió dollárt garantáló évéből, így szabadügynök lesz. Stein úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors fog rámozdulni Frye-ra - utóbbiak akkor, ha nem sikerül Kevin Love-ért cserélniük.

Szorosan ide kapcsolódik, hogy Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint a Golden State úgy biztosan nem tudja megszerezni Kevin Love-ot, ha nem adja fel érte Klay Thompsont, David Lee és Harrison Barnes kevés lesz ehhez.

Még mindig Warriors: szakmai stábjuk tovább erősödött, miután Ron Adams otthagyta a Boston Celticst azért, hogy Steve Kerr egyik segédje legyen. A szakember azt nyilatkozta, hogy csak a legjobbakat tudja mondani a Celticsről, Danny Ainge-ről és Brad Stevensről - egyébként hazaköltözik, hiszen Kaliforniában született. A szaksajtó kifejezetten pozitívan értékelte a lépést, Alvin Gentry és Adams tandemje borzasztóan erősnek tűnik Kerr "kisegítésére".

További szerződések: Sam Amick (USA Today) forrásai szerint a Houston Rockets swingmanje, Francisco Garcia kilép jövő évi kontraktusából, amivel 1.3 millió dollárt keresett volna. Szintén Amick jelentette, hogy Nate Robinson viszont marad jelenlegi szerződésében, ő 2.1 milliót tesz majd zsebre a Denver Nuggetsnél.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint Aaron Gordon kiválasztásán a negyedik helyen lévő Orlando Magic is gondolkodik, de biztosan nem csúszik lejjebb a 8. picknél, legkésőbb a Sacramento Kings el fogja vinni. Gordon azt nyilatkozta egyébként, hogy ha és amennyiben sikerül a benne rejlő tehetséget teljesen kiaknázni, szerinte jobb játékos lesz, mint bárki erről a draftról.

Egy szomorú hír, szintén a drafttal kapcsolatban: a Baylor egyetemről jelentkező center, Isaiah Austin befejezi játékospályafutását, miután a kötelező egészségügyi vizsgálatok alapján Marfan szindrómában szenved - ha túlerőltetné magát, a szíve könnyen megállhatna, így sem az NBA, sem más profi liga fizikai elvárásait nem tudná hozni. Austinról nemrég derült ki egyébként, hogy a fél szemére vak Adam Silver commish pedig a mostani hírek után meghívta az idei játékosbörzére, mint a saját vendégét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus