Hírmorzsák 2014-06-24 (21:45)

A Kings és a Pistons Josh Smith elcseréléséről tárgyalnak. LeBron kilépett szerződéséből, Wade-ről és Bosh-ról még nem tudni semmit, James a Clippershez menne legszívesebben, ha nem marad a Heatnél. Anthonyra a Hawks és a Heat is nyomul majd, az Atlanta, a Lakers és a Cavs őt és LeBront is akarja egyszerre. Nick Young szintén kilépett szerződéséből, Joel Anthony viszont nem. Drafthírek: a Cavs nem tud dönteni Parker és Wiggins között; a Timberwolves a 13. picket cserélni akarja; a Hornets beáldozná az 1/9-et Afflalóért, McGarynek ígéretet tettek; a Bucks meghallgatja az ajánlatokat az 1/2-ért, Henson lottery pickért vihető.

Marc Stein (ESPN) jelentette nemrég, hogy a Sacramento Kings és a Detroit Pistons egy olyan cseréről tárgyalnak, amelyben Josh Smith a Kingshez kerülne. Stein forrása szerint nincs közel a megegyezés, de Jason Thompson és Derrick Williams mehet a Pistonshoz cserébe, és Jason Terry nevét is hallani.

A nap híre természetesen az volt, hogy LeBron James kilépett szerződéséből, így július elsejétől szabadügynök lesz. Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint Dwyane Wade és Chris Bosh esetében még nincs döntés - mindkettejüket a CAA-s Henry Thomas képviseli. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint ha James nem marad a Heatnél, akkor legszívesebben a Los Angeles Clippershez igazolna, viszont úgy tűnik, hogy a Miami semmilyen sign-and-trade-be nem megy bele, amellyel elveszítheti LeBront.

A hét elején Carmelo Anthony is úgy döntött, kilép jelenlegi kontraktusából, Ramona Shelburne és Marc Stein (mindketten ESPN) értesülései szerint pedig a Chicago Bulls, a Houston Rockets, a Dallas Mavericks és a Los Angeles Lakers már július elsején leülnek tárgyalni a kiscsatárral. Bizonyos források arról tájékoztatták a két újságírót, hogy a Miami Heat és az Atlanta Hawks is csatlakozhat ehhez a négy klubhoz, illetve természetesen Anthony mostani csapata, a New York Knicks is megpróbálja majd megtartani sztárját. A Heatnél Bosh-nak, Wade-nek és Jamesnek, valamint Anthonynak is komoly fizetéscsökkentésbe kellene belemennie, ha össze akarnak állni így négyen, míg a Hawksnak nagyjából 10-12 millió dollárt kellene kitakarítania a sapka alatt ahhoz, hogy reális esélyük legyen Melo leigazolására - állítólag nagyon sok opció van előttük, ez lehet az egyik.

James mai bejelentése megmozgatta egyébként a szálakat, Brian Windhorst és Marc Stein (mindketten ESPN) úgy tudják, hogy a Hawks és Lakers mellett a Cleveland Cavaliers sem dédelget kis terveket: annyi sapka alatti helyet akarnak felszabadítani, hogy Jamest és Anthonyt is le tudják igazolni.

LeBron döntéséhez hasonlóan az sem meglepetés, hogy Nick Young is úgy döntött, kilép szerződéséből, amely 1.2 millió dollárt garantált volna számára a következő idényben. Young a lehetőségekhez képest jól játszott, így nagyobb összegre számíthat idén nyáron, és az sincs kizárva, hogy visszatér a Los Angeles Lakershez, mindkét félt érdekli ez a lehetőség is a hírek szerint.

Szintén nem lepődött meg senki azon, hogy a Boston Celtics centere, Joel Anthony viszont maradt szerződésének utolsó évében is, amellyel 3.8 millió dollárt fog keresni a középjátékos.

Draft

Jeff Goodman és Chad Ford (mindketten ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers képtelen dönteni Jabari Parker és Andrew Wiggins között. Azt már mi is megírtuk ma reggel, illetve tegnap, hogy David Griffin GM Joel Embiidet választotta volna először, de a lábtörése miatt a center kiesett a képből, majd Parker felé billent a mérleg nyelve, de neki kifejezetten gyenge privát edzése volt, míg Wigginsnek parádés. Az egyik forrás szerint három óráig tanácskozott a Cavs vezetősége, és csak arról volt szó ezen a meetingen, hogy melyiküket húzzák majd.

A többi drafthír közül a legtöbbet ma Steve Kyler (Basketball Insiders) hozta. Információi szerint a Minnesota Timberwolves hajlandó feláldozni Alekszej Svedet, JJ Bareát, Corey Brewert és a 13. picket azért, hogy feljebb másszanak a drafton vagy egy jó, tapasztalt játékossal erősödjenek. A hírek szerint a Chicago Bulls szeretné leginkább megszerezni ezt a draftjogot.

Szintén Kyler jelentette, hogy a Charlotte Hornets régóta szeretné megszerezni Arron Afflalót, és hajlandóak feláldozni érte az idei draft 9. választásának jogát. Szintén a Hornetshez tartozik, hogy a már említett Chad Ford szerint ígéretet tettek Mitch McGarynek arra, hogy a 24. helyen ki fogják választani, amennyiben persze bent lesz még akkor. Kyler forrásai szerint a Utah Jazz Wiggins miatt akarja az 1/1-et, nem Parker miatt.

A Milwaukee Sentinel Journal információi szerint a Milwaukee Bucks nem árulja az 1/2-t, de meghallgat érte ajánlatokat, John Hammond GM azonban azt mondta, hogy valami nagyon különlegeset kell érte kapniuk, hogy elcseréljék. Sean Deveney (Sporting News) úgy tudja, hogy a Bucks John Hensont sem akarja minden áron elcserélni, de egy lottery draftjogért megtennék.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus