Hírmorzsák 2014-06-25 (13:30)

A Clippers hajlandó beáldozni Griffint LeBronért? Ray Allen hajlik afelé, hogy folytassa pályafutását. San Antonio-i trollkodás LeBron ellen. A Clippers Melo leigazolásán is gondolkodik. Volt egyetemi edzője szerint Anthony nyerni akar leginkább. Scalabrine és Howard Eisley lehetnek a Clippers új segédedzői. Sterling a legfelsőbb bíróságon sem áll jól. Duncan a döntő után gondolkodott a visszavonuláson. Nem lesz Pistons-Kings csere Josh Smith-ért. A Pelicans első köröst akar. Van Gundy nem zárta ki a lehetőségét, hogy csak egyéves szerződést kötnek Monroe-val. Billups komolyan gondolkodik a visszavonuláson. Drafthírek: a Cavsnek tetszik a Magic ajánlata, Parkert csak az ár felsrófolására használják; a Celtics is bejelentkezett az 1/1-ért; Embiid mégsem csúszik olyan sokat?

Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint a Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers elcserélné Blake Griffint egy sign-and-trade keretein belül, ha ezzel LeBron Jamest meg tudnák szerezni. Griffin mellett a hírek szerint nagyjából bárkit odaadnának Jamesért Chris Paulon kívül, de valószínűsítik ők is, hogy ez nem annyira érdekelné a Heatet, ha kellhet nekik valaki LeBronért, akkor az csak az erőcsatár lehet. A források szerint egyébként a floridaiak vezetőségében úgy gondolkodnak, hogy James nem lép le, csak ezzel a húzással akart jobb lehetőségeket biztosítani a Heat számára.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) úgy tudja, hogy nem igaz, hogy Griffint elcserélné Jamesért Doc Rivers, a szakvezető többször is elmondta, hogy az erőcsatár érinthetetlen.

Jameshez szorosan kapcsolódik, hogy Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint Ray Allen nagyon hajlik afelé, hogy kitölti szerződése következő évét is, nem vonul vissza, mert szeretne LeBronnal még egy évet együtt játszani a Miaminél. A két játékos a hírek szerint nagyon jó kapcsolatot épített ki az elmúlt két esztendőben, múlt héten együtt is mentek nyaralni.

San Antonióban is lereagálták James kilépését:

Vissza a Clippershez: az előbb említett Broderick Turner hozta azt a hírt is, hogy James mellett Carmelo Anthony leigazolását sem zárta ki az együttes, igaz, esetében is nagyon sok fizetést kell előbb elcserélni, vagy olyan sign-and-trade-et kell ajánlani a New York Knicksnek, amelybe hajlandóak belemenni. Chris Paul és Anthony nagyon régóta barátok, az irányító Melo esküvőjén mondott egy híres beszédet is, amelyben megemlítette, hogy egyszer egy csapatban akarnak, fognak játszani.

Turner forrásai szerint Brian Scalabrine csatlakozhat volt vezetőedzőjéhez, Doc Rivershez, ő lehet a tréner-elnök egyik új segédedzője, miután Tyronn Lue és Alvin Gentry is távoztak a szakmai stábból. Állítólag Howard Eisley a másik, aki Rivers segédje lehet - ő eddig is a Clippersnél dolgozott, és a játékosok egyéni képességeinek fejlesztése volt a feladata.

És még mindig a Clippers: a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróság kimondta, hogy a Sterling Trust szabályai alapján nagyon kevés mozgási tere van arra Donald Sterlingnek, hogy megtámadja azokat a szakvéleményeket, miszerint mentálisan alkalmatlan döntéshozásra. Márpedig ha ez nem sikerült, akkor Shelly Sterling vezeti a Trösztöt, és így hivatalosan is végbe mehet a franchise eladása.

Carmelo Anthony volt egyetemi edzője, Jim Boeheim beszélt már a Chicago Bulls vezetőedzőjével, Tom Thibodeau-val a kiscsatárról. Boeheim a New York Postnak elmondta, hogy szerinte Thibodeau nagyon szeretné, ha Carmelo a játékosa lenne, mert tetszik neki a játékstílusa, és mert úgy gondolja, hogy a kosaras nagyon is kezelhető. Boeheim szerint a Bulls trénere az NBA egyik legjobb edzője, Melo is boldog lenne, ha a kezei alatt kosarazhatna, és ez egy nagyon jó edző-játékos kapcsolat lenne.

Boeheim azt is elmondta, hogy szeretné, ha Anthony olyan helyre menne, ahol van esélye nyerni, mert ha valaki nem lesz bajnok, akkor általában csalódásként, bukásként kezelik, enélkül nem kapja meg a neki járó elismerést. Szeretné, ha ez New Yorkban lenne, mert a játékos szereti a várost, de tavaly elég sok meccsét látta, szerinte kiválóan játszott Melo, de mivel gyenge szezonjuk volt, mégis őt hibáztatták sokan. Szerinte Anthony is nyerni akar, ez neki a legfontosabb most.

A San Antonio Spurs ikonja, Tim Duncan a "The Late Show with David Letterman" műsorban elmondta, hogy a bajnoki cím megnyerése után átfutott az agyán, hogy vissza kellene vonulni. Duncan saját elmondása szerint elgondolkodott azon, hogy végleg befejezi, de úgy érezte, még legalább egy évet tud játszani. Érzése szerint még mindig hatékony tudott lenni, képes volt jól játszani és segíteni a csapatot, ezért döntött a folytatás mellett - mint ismeretes, belépett szerződése utolsó évébe.

A DraftExpress úgy tudja, hogy a tegnap felmerült Detroit Pistons - Sacramento Kings csere már nem aktuális, teljesen megálltak a beszélgetések a két fél között a Josh Smith köré épülő tranzakcióról.

David Aldridge (nba.com) megerősítette azt a korábbi hírt, miszerint a New Orleans Pelicans nagy erőket mozgósít annak érdekében, hogy sikerüljön egy első körös draftjogot szerezniük - mint ismeretes, idei draftjogukat elcserélték a Philadelphia Sixershez Nerlens Noellel együtt Jrue Holidayért, és mivel a 10. helyen végeztek a lottery után, így az ténylegesen át is került a Sixershez.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy azt nyilatkozta az Associated Press egyik munkatárságnak, hogy nyitott arra a lehetőségre, hogy az egy éves QO-ban egyezzen meg Greg Monroe-val, így a magasember jövő nyáron korlátozások nélkül, bárhová szabadon igazolhat. Van Gundy szerint Monroe új szerződése, illetve ennek megoldása most az első számú feladatuk. SVG azt is hozzátette, hogy hajlandóak jövőbeli második körös picket és pénzt adni egy idei, kései első körös draftjogért, amennyiben úgy érzik, lesz még bent valaki, aki segítségükre lehet.

Szintén a Pistonshoz tartozik, hogy Aaron Matas (9News.com) információi szerint Chauncey Billups komolyan gondolkodik a visszavonuláson. Mikor Matas rákérdezett a Minnesota Timberwolves által felajánlott segédedzői posztra, Billups nem kommentálta a dolgot, de azt elmondta, hogy alapvetően szeretne először egy televíziós vagy vezetőségi állást, mielőtt úgy dönt esetleg, hogy edzősködésbe fog.

Chris Haynes (CSNNW) értesülései szerint bár Alan Anderson még nem értesítette a Brooklyn Netst, de ki fog lépni szerződésének utolsó évéből, nyáron szabadügynök lesz - alig több mint 1 millió dollárt keresett volna jelenlegi kontraktusával.

Draft

Jeff Goodman és Chad Ford (mindketten ESPN) információi szerint a tegnap reggel már említett, Orlando Magic által felajánlott 1/4, 1/12, Arron Afflalo csomag tetszik a Cleveland Cavaliersnek az 1/1-ért. A Cavs állítólag nincs elájulva a Utah Jazz (1/5, Derrick Favors) és a Philadelphia Sixers (1/3, Thaddeus Young) által bekínált lehetőségektől, a Magic csomagja viszont nagyon tetszik nekik, mivel a 4. helyen még tudnak egy nagyon jó fiatalt húzni, egy plusz lottery pickkel gazdagabbak lesznek, Afflalo pedig azonnal segítség lehet Irving számára, és a csapat komoly erősítésében.

Chris Mannix (Sports Illustrated) úgy tudja, hogy a Cavs már döntött, Andrew Wigginst vinnék az 1/1-gyel, és Jabari Parkert csak arra használják, hogy felsrófolják a pick árát. Több csapat is Parkert akarja ugyanis kiválasztani elsőként, így például a Utah Jazz, akiktől így több mindent kisajtolhat a Cleveland.

A. Sherrod Blakely (CSNNE) forrásai szerint a Boston Celtics is bejelentkezett az 1/1-ért a Clevelandnél, de nem tudni, hogy ők mit ajánlottak fel. Az idei draft 1/6 és 1/17-es választása az övék, emellett Jeff Greennel, Jared Sullingerrel próbálkozhatnak, de ebben az esetben például Rajon Rondónak nincs akkora értéke, mint lenne más együtteseknél, hiszen Irving személyében van már első számú irányítója az ohiói alakulatnak.

Jonathan Givony (DraftExpress) úgy gondolja, hogy Joel Embiid maximum a 8. helyen, a Sacramento Kingsnél el fog kelni az idei drafton annak ellenére is, hogy jobb lábfejét meg kellett műteni, így könnyen kihagyhatja a teljes 2014/15-ös szezont. Givony a legutóbbi mock draftjában a 3. helyre, a Philadelphiához tette Embiidet, mivel a Sixers lassú újjáépülést csinál, így belefér nekik Embiid egy éves kihagyása, ahogy belefért Nerlens Noel esetében is.

A DX szerint az Orlando Magic esetében, a negyedik helyen is reális opció lesz Embiid, ha még kiválasztható akkor. Az előbb említett Mannix információi ennek ellent mondanak, ő úgy tudja, hogy Rob Henniganék nem fognak olyan játékost húzni, aki nem tud azonnal a segítségükre lenni, így Embiidet nem fogja kiválasztani a Magic.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus