Hírmorzsák 2014-06-25 (21:45)

Harden-Carmelo csere a Houston és Knicks között? Z-Bo és a Memphis között megálltak a tárgyalások a hosszabbításról. Love-ért adta volna a Cavs az 1/1-et, de ő nem hosszabbít Clevelandben. Saunders inkább kivár, minthogy elsiessen egy Love-cserét, a Celtics ajánlata továbbra sem tetszik neki. Ellentmondó információk, hogy a Warriors odaadja-e Thompsont Love-ért, LeBronra is rámozdulna a Golden State, ha az erőcsatár meglenne. Lue a legjobban fizetett segédedző. Isaiah Thomas QO-t kapott, Jerebko szerződésében maradt. Prohorov csökkenteni fogja a Nets payrollját. Drafthírek: Parker úgy számol, hogy a Bucks viszi; a Heat feljebb cserélne Napier-ért; a Cavsnél nincs egyetértés, kit vigyenek 1/1-gyel.

Egy rádióműsor alkalmával Chris Broussard (ESPN) kijelentette, hogy forrásai szerint könnyen elképzelhető egy sign-and-trade csere a Houston Rockets és a New York Knicks között, amelyben Carmelo Anthony kerülne a texasiakhoz, míg James Harden New Yorkba költözne. Amennyiben a Rockets ki tudja takarítani Ömer Asik és Jeremy Lin fizetését, úgy ezt követően LeBron James aláírna a Rocketshez szabadügynökként, csatlakozna Melóhoz és Dwight Howardhoz, így együtt alkotnák az új Big3-t.

Egy új név is kerülhet a szabadügynökök közé, miután Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Memphis Grizzlies és Zach Randolph megakadtak a hosszabbítási tárgyalásokban, és az erőcsatár komolyan gondolkodik, hogy él szerződése kínálta kilépési lehetőségével. A hírek szerint hiába tárgyal már hetek óta Z-Bo ügynöke és Chris Wallace GM, nem tudnak megegyezni a játékos új kontraktusának hosszáról - a csapat három éves szerződést akar adni Randolph-nak, aki négy évre írna alá inkább. Nehéz döntés előtt a Grizzlies, hiszen Z-Bo nagyon közkedvelt személyiség Memphisben, és korábban nyilatkozta is, hogy szeretne az együttestől visszavonulni. Randolph egy rádióműsorban elmondta, szerinte nem olyan nagy a két oldal közötti nézetkülönbség, hogy ne tudnának megegyezni.

Wojnarowski jelentette azt is, hogy információi szerint a Cleveland Cavaliers szeretett volna Kevin Love-ért cserélni, hajlandóak lettek volna odaadni érte az 1/1-et, de Love megmondta, hogy nem hosszabbít Clevelandben, így a Cavs kihátrált az üzletből, nem tudott megegyezni ilyen kondíciók mellett a két fél. Jon Krawczynski (Associated Press) információi szerint soha nem került szóba az 1/1 a tárgyalásoknál - valószínűleg előbb közölték Love képviselői, hogy a Cavsnél nem ír alá új szerződést a játékos, ezért nem került sor formális ajánlattételre.

Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint a Timberwolves elnöke, Flip Saunders azokra a csapatokra is várni akar, akik lecsúsznak majd Carmelo Anthonyról. Steve Bulpett (Boston Herald) úgy tudja, hogy Saunders inkább megpróbálja meggyőzni Love-ot a maradásról, mint hogy az ideálisnál gyengébb ajánlatért hagyja elmenni. A hírek szerint az elnök arra számít, hogy jövőre jobb lesz a Minnesota, de Bulpett forrásai szerint még egy nagyon komoly teljesítménybeli előrelépés is kevés lenne ahhoz, hogy meggyőzze Love-ot, maradjon Minnesotában.

A Timberwolvesnak állítólag a Boston Celtics 1/6-ból, 1/17-ből, Kelly Olynykból és jövőbeli draftjogokból álló csomagja nem igazán tetszik. Továbbra is szem előtt tartják ezt a verziót, de mivel fizetésileg nem jön össze az üzlet, ezért tudják, hogy valószínűleg kapniuk kellene emellett nem túl előnyös szerződésű játékosokat is, márpedig nem szeretnének ilyeneket átvenni.

Úgy tűnik, hogy az erőcsatár a Golden State Warriorshöz menne legszívesebben, de Marcus Thompson (San Jose Mercury News) értesülései szerint az oaklandiek továbbra sem hajlandóak feladni Klay Thompsont egy Love-ért adott csomagban. Állítólag legalább egy vezetőségi olyan sokra tartja a dobóhátvédet, hogy egy az egyben sem adná a Minnesota játékosáért, de a többiek sincsenek arról meggyőződve, hogy megéri feladni Thompsont azért, hogy David Lee-ből egy Love-ot csináljanak.

Diamond Leung (San Jose Mercury News) máshogy tudja, szerinte a csapat hajlandó adni Klay Thompsont David Lee mellé Love-ért és Kevin Martinért, de nem hajlandóak arra, hogy ennél nagyobb cserét hajtsanak végre, mert meg akarják tartani a többi értéküket, és jövőbeli első köröst sem akarnak adni védettség nélkül. Chad Ford (ESPN) szerint Love megszerzése azért is fontos a Golden State számára, mert vele és Stephen Curryvel együtt reális célpontjai lehetnek LeBron Jamesnek, játékuk tökéletesen illene a Heat szabadügynök sztárjának játéka mellé. Ha Love meglenne, még akkor is el kellene cserélniük Andrew Bogutot és Andre Iguodalát, de valószínűleg ez nem lenne olyan nagy feladat.

Visszatérve még kicsit a Clevelandhez: ma hivatalos lett, hogy Tyronn Lue lett David Blatt első számú segédedzője. Wojnarowski úgy tudja, hogy Lue szerződése 4 évre 6.5 millió dollárt ér összesen - ebből az utolsó év csapatopciós és 2 milliót ér -, ezzel ő a liga legjobban fizetett segédedzője.

A Miami Heatnek egyes poszton (is) szüksége van egy jobb játékosra, miután Mario Chalmers teljesen megbukott az idei döntőben és PO-ban is. Chad Ford (ESPN) úgy tudja, hogy a floridaiak megpróbálnak feljebb cserélni az 1/26, jövőbeli második körös pickek és Norris Cole segítségével. A kiszemelt célpontjuk Shabazz Napier a hírek szerint, ugyanis LeBron James nagyon sokra tartja a UConn egyetem kétszeres NCAA-bajnok kisemberét, az egyetemi szezon közben twitteren jelezte is, hogy szerinte ő a legjobb irányító az idei felhozatalban.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint Jabari Parker nagy valószínűséggel a második helyen fog elkelni, a Milwaukee Bucks fogja kiválasztani. Parker azt nyilatkozta, hogy a Bucks ígéretet tett neki, hogy el fogják vinni, ha még bent lesz, ő pedig nagyon szívesen játszik majd Milwaukee-ban, hiszen alig 100 mérföldre, Chicagóban nőtt fel. A kiscsatár azt is hozzátette, hogy azt sem fogja bánni, ha a Cleveland választja ki, de a Cavs nem tett neki ilyen ígéretet - már hogy biztosan őt fogják vinni -, ami nem is csoda, hiszen megint kicsit túlsúlyos volt a clevelandi privát edzésen, és ahogyan azt már korábban is írtuk, pocsékul sikerült a Cavaliersnél lenyomott tréningje.

Azt még mindig nem tudni, kit fog húzni a Cavs, ugyanis Chad Ford (ESPN) információi szerint a tulajdonos, Dan Gilbert nem ért egyet a vezetőséggel - David Griffin GM-ék Parkert vinnék, míg Gilbert Andrew Wigginst akarja. A hírek szerint fontos lehet, hogy tavaly Gilbert engedett az akkori vezetőség és Mike Brown vezetőedzőnek, akik Anthony Bennettre voksoltak, míg ő Victor Oladipót vitte volna - éppen emiatt lehet, hogy idén inkább ő mondja ki a végső szót.

Két szerződésről jöttek ki új információk. Egyrészt Jason Jones (Sacramento Bee) információi szerint a Sacramento Kings megadta a QO-t Isaiah Thomas számára, ami 2.8 millió dolláros - amennyiben nem sikerül új kontraktusban megegyezniük és Thomas nem fogadja el más csapat ajánlatát sem, úgy ennyi lesz jövőre a fizetése, majd korlátozások nélkül, szabadon igazolhat bárhová a jövő nyáron. A Detroit Pistons svéd kiscsatára, Jonas Jerebko pedig hivatalosan is belépett szerződésének utolsó évébe.

A Brooklyn Nets kisebbségi tulajdonosai eladnák a franchise 20%-át, ezért Mihail Prohorov többségi tulajdonos belement abba, hogy elkezdi lefaragni a csapat játékosainak fizetését annak érdekében, hogy többet érjen maga az együttes. Josh Kosman (New York Post) információi szerint az orosz multimilliárdos megpróbálja a luxusadó alá levinni a játékosok összfizetését a 2015/16-os idényre, úgyhogy könnyen elképzelhető, hogy cserék várhatóak a Netsnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus