Hírmorzsák 2014-06-26 (11:00)

Cserélt a Knicks és a Mavs, Chandler újra Dallasban, Calderon New Yorkban. A Knicks további tervei (Dalembert, Larkin, Marc Gasol). Nowitzki örül, hogy Chandler megint a csapattársa, már LeBront győzködi, hogy igazoljon hozzájuk. Asikot a Pelicanshez cserélték. A Warriors átveszi Lint, ha megkapják vele együtt Parsonst is. Anthonynál négy (plusz egy) esélyes van. Durant megvédte LeBront. James nem akar a Clippershez menni? A floridai Big3 tagjai találkoztak egymással. Embiid a Lakersnél köt ki? Rövidhírek: Nets (Anderson, Garnett), Hayward, Lowry, Salmons, Perkins, Bucks (Parker), Timberwolves (LaVine), Bogdanovic.

A Dallas Mavericks és a New York Knicks elkezdték az off-szezont, cseréltek egymással a tegnap este folyamán: a texasiaknál játszik újra Tyson Chandler, mellette pedig Raymond Feltont kapták még, cserébe Samuel Dalembert-t, Jose Calderont, Shane Larkint, Wayne Ellingtont, az idei draft 34. és 51. pickjét adták. A két Dallasba érkező játékos 18.4 millió dollárt keres majd, ám utána már csak Felton keres valamivel 4 millió alatt - jelenleg egyébként 36 millió dolláron állnak a mostani állományukkal. A New Yorkba költöző négyes 15.4 milliót tesz zsebre a következő szezonban - igaz, Dalembert-en 2 milliót még lehet spórolni, amennyiben kivásárolják szerződéséből -, ám Calderon jóval hosszabb szerződéssel rendelkezik, mint Felton, így hosszabb távon anyagilag nem járt jól a Knicks.

Chris Herring (The Wall Street Journal) úgy tudja, hogy Larkint és Dalembert is tovább akarja cserélni a csapat, egyikőjüket sem akarják megtartani - valószínűleg Amare Stoudemire és Andrea Bargnani nagyobb szerződéseit is szeretnék kipucolni egy a mostanihoz hasonló tranzakcióval. Howard Beck (Bleacher Report) információi szerint a Knicks abban reménykedik, hogy Larkin segítségével sikerül az első körbe cserélniük, illetve hogy Calderon jelenléte segíteni fog nekik jövő nyáron, amikor Marc Gasolt próbálják majd meg New Yorkba csábítani.

A Dallas német sztárja, Dirk Nowitzki nyilatkozott is a cserével kapcsolatban. Elmondása szerint ha igaz a történet - márpedig igaz -, akkor majd ki ugrik a bőréből, Chandlerrel nagyon jól kijöttek akkor is, amikor a center korábban a Mavericksnél játszott, hiszen neki köszönhetően tudott gyűrűt nyerni. Dirknek LeBron James számára is volt egy-két szava - úgy gondolja, a Heat sztárja még Dallas város kulcsait is megkaphatja, ha a Mavshez szerződik, de elmondása szerint kész Carmelo Anthonyt is elkezdeni győzködni, hogy igazoljon hozzájuk.

A Houston Rockets is cserélt, ők Ömer Asikot boltolták el a New Orleans Pelicanshez egy jövő évi első körösért - a texasiak 1.5 millió dollárt is adtak még, de a csere csak a draft után lesz hivatalos. Jonathan Feigen (Houston Chronicle) úgy tudja, hogy a pick csak akkor megy át a Rocketshez 2015-ben, ha 3. helynél rosszabb, de 21. helynél jobb helyen lehet vele húzni - tehát 4-20 között húz vele a Rockets, egyébként marad a Pelicansnél.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Golden State Warriors nagyon segítőkész énjét veszi majd elő az off-szezonban, ugyanis ha a Houstonnak kell majd egy csapat, hogy Jeremy Lin szerződését is ki tudják pucolni, ők szívesen átveszik az irányítót, már amennyiben ezzel együtt megkapják Chandler Parsonst is. Lin első profi csapata a Warriors volt, a korlátozott szabadügynök Parsonst pedig szeretné megtartani a Rockets, de ugyanakkor szeretnék leigazolni Carmelo Anthonyt és/vagy LeBron Jamest is. Az oaklandiek cserelehetőségeit segíti, hogy van még egy 9.8 millió dolláros TPE-jük is. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Lint csak akkor cseréli a Rockets, ha valamelyik nagynevű szabadügynök elkötelezi magát hozzájuk.

Chris Broussard (ESPN) jelentette, hogy Carmelo Anthony július elsején, a szabadügynökpiac nyitását követően a Houston Rockets-cel, a Dallas Mavericksszel és a Chicago Bullsszal fog leülni tárgyalni, ez a három csapat és a New York Knicks a legesélyesebbek a leigazolására, de közülük egyik sem tűnik biztos befutónak vagy előnyben lévőnek jelenleg. A Los Angeles Lakersszel nem tárgyal majd a kiscsatár, de beszéltek már telefonon Kobe Bryanttel, és Kobe azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy fognak találkozni személyesen is. Úgy tűnik viszont, hogy a Miami Heat nem opció Anthony számára, hiába voltak olyan hírek korábban, hogy akár egy Big4 is összeállhat Floridában.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant Washingtonban nyilatkozott LeBron Jamesről és arról, hogy a Miami Heat sztárja kilépett szerződéséből. Szerinte semmi nagy dolog nem történt, abszolút normális döntést hozott LeBron, hiszen jobb helyzetbe került ezzel, a piac árazza majd be, hosszabb kontraktust köthet. Durant azt is hozzátette, hogy szerinte Jamest túl sokszor kritizálják olyan dolgokért, amiket más is megtett már előtte és meg is fog a jövőben is. Csapatot váltott, kilépett a szerződéséből - ilyenek történtek már, még Tim Duncan is volt szabadügynök. Durant a jövőjével kapcsolatban annyit mondott, hogy nagyon sokat kapott a médiától az utóbbi időben, de mindenki tudja, hogy imádja az OKC-t, és hogy szerződése van, úgyhogy csak a jelenre koncentrál.

Szintén Jameshez tartozik, hogy a már előbb említett Broussard szerint a Los Angeles Clippers nem tartozik a legelső opciói közé a nyáron, mivel nem akar Donald Sterling csapatában játszani, és azzal kapcsolatban is felmerültek már állítólag kérdések, hogy hogyan tudna együttműködni a pályán barátjával, Chris Paullal. LeBron nem zárta ki természetesen a Clipperst, és Pat Riley állítólag úgy gondolja, hogy egy sign-and-trade-del megszerzett Blake Griffin a legjobb opció, amennyiben el kell engedniük Jamest, de Broussard cikke alapján a Heat, a Cavs, a Rockets, és némi meglepetésre a Knicks és a Nets is jobb esélyekkel indul LeBronért.

James helyzetéhez szorosan kapcsolódik, hogy Leslie Abravanel (Miami Herald) információi szerint tegnap este találkozott egymással a nagy hármas, LeBron, Dwyane Wade és Chris Bosh, egyelőre azonban továbbra sincs arról hír, hogy utóbbi kettő kilépne szerződéséből. Broussard értesülései szerint Bosh elkötelezett a Heat iránt, de nem tudni, mennyiben változik ez meg, ha James lelép.

A Brooklyn Nets GM-je, Billy King azt nyilatkozta egy kisebb sajtótájékoztatón, hogy szeretnék visszaigazolni a szerződéséből nemrég kilépő Alan Andersont. Szintén a Netshez tartozik, hogy Ohm Youngmisuk (ESPN) forrásai megerősítették, amit már korábban is lehetett tudni, Kevin Garnett valószínűleg a következő szezonban is játszani fog, és ezt erősítette meg Billy King nyilatkozata is: a GM úgy gondolja, Garnett most korábban kezdi majd a felkészülést a szezonra, mint tette azt az előző idényben.

Rövidhírek

Kisebb lélegzetvételű hír, de a Utah Jazz hivatalosan is megadta a QO-t Gordon Haywardnak, aki így korlátozott szabadügynök lett.

Sam Amick (USA Today) értesülései szerint a Lakers, a Rockets és a Heat fognak rámozdulni Kyle Lowryra, viszont ő is úgy tudja, hogy jelen pillanatban a Toronto Raptors tűnik befutónak a játékmesternél.

Ryan Wolstat (Toronto Sun) információi szerint a Toronto Raptors szabadlistára teszi John Salmonst, amennyiben nem sikerül cserepartnert találni a swingmanre. Salmons 7 milliós szerződéséből csak 1 millió dollár garantált, amennyiben június 30. előtt kivágják.

Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint a Miami Heat érdeklődik Kendrick Perkins iránt - már amennyiben az Oklahoma City Thunder kivásárolja majd a centert.

A Milwaukee Bucks Marc J. Spearsszel (Yahoo Sports) közölte, hogy nagyon sokra tartják Jabari Parkert, de nem ígértek neki semmit azzal kapcsolatban, hogy el fogják vinni a holnap hajnali draft második helyén.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) információi szerint a Minnesota Timberwolves ígéretet tett Zach LaVine-nek, hogy elviszik majd a 13. helyen a drafton, de Jon Krawczynski (Associated Press) úgy tudja, hogy ilyen ígéret nem történt, csak érdeklődik a Wolves LaVine iránt.

Jonathan Givony (DraftExpress) értesülései szerint a szerb Bogdan Bodanovic már az USA-ban van, a San Antonio Spursnél és a Los Angeles Clippersnél volt privát edzésen, és egyre többen gondolják úgy, hogy az első körben el fog kelni a drafton.

Joel Embiid elszólta magát? Twitteren jelezte, hogy Laker lesz, majd törölte a bejegyzést:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus