Hírmorzsák 2014-06-30 (11:00)

Cserélt a Raptors és a Hawks, Lou Williams Torontóban folytatja. A Hawks Luol Denget akarja a nyáron. A Bucks nem ad első köröst Kiddért, csak edzőnek akarják. Melo programja a következő két hétben. Rose szereti Anthony játékát, abban viszont nem biztos, hogy ott lesz a Team USA júliusi minitáborában. Haywardnál minden ajánlatot tartani fog a Jazz, a Suns maximum közeli szerződéssel próbálkozik? Collisont meg akarja tartani a Clippers. Arizának legalább hét kérője lesz. Rövidhírek (Spurs, Pleiss)

A Toronto Raptors lépett, felhasználta John Salmons baráti szerződését, és az Atlanta Hawkshoz cserélte a swingmant Lou Williamsért és Lucas Nogueiráért. A kanadaiaknak nem volt első körös pickjük tavaly, így a brazil center személyében ezt is pótolták, míg Williams a padról kifejezetten hasznos hatodik ember lehet. Salmons szerződése ugyan 7 millió dolláros lejáró, ám 1 millió dollárért kivásárolható, és ebben az esetben csak ennyivel nyomja a sapkát is - Williams 5.5 milliós lejáró kontraktussal rendelkezik, úgyhogy pénzügyileg sem terhelte meg nagyon a Raptorst.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Hawks Luol Denget célozza meg a szabadügynökpiacon. A Salmons-csere után legalább 15 millió dollárnyi sapka alatti helyük lesz, amely elég is lehet az angol kiscsatár leigazolására.

Charles F. Gardner (Milwaukee Sentinel Journal) információi szerint a Milwaukee Bucksnál a két legmagasabb beosztású vezetőségi tag, tehát John Hammond és David Morway állása nincs veszélyben, a helyükre nem keresnek senkit az új tulajdonosok, és Jason Kiddnek is csak az edzői állást ajánlották fel. A hírek szerint a csapat és a Brooklyn Nets mestere pénteken találkoztak egymással, és 24 órában belül pont kerül az ügy végére. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint első körös picket biztos nem fog adni a Milwaukee, egy vagy kettő második köröst kap majd Kiddért a Nets.

Marc Stein (ESPN) információ szerint Carmelo Anthony kedden, rögtön a szabadügynökpiac nyitását követően Chicagóban találkozik a Chicago Bullsszal, szerdán Texasba utazik, ahol előbb a Houston Rockets-cel, majd a Dallas Mavericksszel fog beszélgetni, jövő héten pedig a Los Angeles Lakersszel ül le tárgyalni. Stein megerősítette korábbi információit, miszerint a New York Knicks egyre magabiztosabb azzal kapcsolatban, hogy sikerül megtartaniuk a kiscsatárt.

A Bulls sztárja, Derrick Rose Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) elmondta, hogy nem fog sem Anthony, sem más szabadügynök esetében nekiállni győzködni az adott játékost, hogy igazoljon a Chicagóhoz, szerinte ez nem az ő dolga, de ha valaki a Bullshoz akar szerződni, azt nagyon szívesen látja a csapatnál. Rose elmondása szerint imádja Melo játékát, szerinte nagyszerű kosaras, aki mindig komolyan veszi a meccseket, kiegyensúlyozott és nagy szívvel játszik. Azt is hozzátette, hogy bárkivel képes együtt játszani, teljesen függetlenül attól, kiről van szó, már amennyiben ugyanabban a csapatban lépnek parkettre.

Rose ugyanebben az interjúban kitért arra is, hogy egyáltalán nem biztos abban, hogy ott lesz a Team USA júliusi minitáborában. Ha jól érzi magát és az időzítést is jónak gondolja, akkor ott lesz, egyelőre jó állapotban is van, de szerinte soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő. Egyelőre nem is foglalkozik ezzel, csak arra koncentrál, hogy minden nap haladjon a rehabjával, és csak napról-napra gondolkodik előre, nem foglalkozik azzal, hogy képes lesz-e a válogatottban is teljesíteni. A Team USA-nak Rose nélkül sem lenne túl sok gondja egyes poszton, hiszen Deron Williams, Chris Paul, Russell Westbrook, Kyrie Irving, Damian Lillard és Steph Curry is ott van a bő, 28 fős keretben.

Jody Genessy (Deseret News) forrásai szerint a Utah Jazz minden ajánlatot tartani fog a korlátozott szabadügynök státuszban lévő Gordon Hayward esetében. Ez akár a maximum szerződést is jelentheti, ugyanis Genessy úgy tudja, a Phoenix Suns egy ilyen, vagy ehhez nagyon közeli ajánlattal fog próbálkozni a swingmannél. A korábbi nyilatkozatok alapján Hayward is maradni akar a Jazznél, nagyon jó kapcsolatot épített ki Jeff Hornacekkel még azokban az időkben, amikor a mostani vezetőedző dobó- és segédedzőként tevékenykedett a klubnál.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője és elnöke, Doc Rivers a Los Angeles Timesnak elárulta, hogy Darren Collison megtartása az első számú feladatuk lesz a nyár folyamán, mert nagyon fontos eleme a csapatnak - az irányító kilépett szerződéséből, így szabadügynök lesz holnaptól. A Clippersnél lehet még több mozgás is, valószínűleg kiscsatár poszton akarnak majd erősíteni, miután Rivers már megpróbálta elcserélni Matt Barnest.

Szintén kapcsolódik a Clippershez egy bizonyos szinten, hogy ők is ott vannak azok között a csapatok között, akik a hírek szerint megpróbálják majd leigazolni Trevor Arizát - Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) értesülései szerint a Los Angeles Lakers, a Houston Rockets, a Dallas Mavericks, a Detroit Pistons és a Phoenix Suns is a kérők között lesz, igaz, maga a játékos a Washington Postnak azt mondta, reméli, hogy sikerül hosszabbítania a Washington Wizards-dzal.

Két rövidhír a végére: a San Antonio Spurs nyári ligás csapatában kap majd lehetőséget a francia csatár, Nobel Boungou-Colo, aki a Limoges színeiben 18.7 pontot és 6.4 pattanót átlagolt az elmúlt szezonban. Másrészt a The Oklahoman forrásai szerint hiába voltak olyan hírek, miszerint az Oklahoma City Thunder megkezdte a kivásárlási procedúrát Tibor Pleiss európai klubjával, a 2010-es draft 32. választottja valószínűleg a következő idényt sem az NBA-ben fogja eltölteni, legalább egy évet még az öreg kontinensen marad.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus