Hírmorzsák 2014-06-30 (22:15)

Megegyezett a Bucks és a Nets, Kidd ezentúl a Milwaukee vezetőedzője. A Brooklynnál felmerült Ettora Messina neve is, mint új vezetőedző. A Nets zárta a legnagyobb mínusszal az előző idényt, a Lakers a legnagyobb plusszal. A Magic kitette Nelsont. Pau Gasol legalább három csapattal tárgyal majd, és még három érdeklődéséről tudni. A Lakers mellett a Rockets és a Mavericks is akarja Jordan Hillt. LeBron maximum szerződést akar. A Raptors szeretne Lowryval pillanatok alatt megegyezni. A Bulls elcserélné Boozert és Dunleavyt. Tony Parker az ASVEL új elnöke. Rostermozgások, opciólehívások, QO-k (Kelly, Garcia, Daniels, Doron Lamb, Hansbrough, Bradley, Jeffers, Hummels, Murry, Maxiell,  Bazemore).

A Milwaukee Bucks és a Brooklyn Nets megegyeztek egymással, a wisconsini együttes a Nets saját 2015-ös második körös pickjét és a Bucks 2019-es második körös draftjogát adja Jason Kiddért cserébe, aki innentől a Milwaukee vezetőedzője. A dolog rákfenéje, hogy Larry Drew-t állítólag eddig semmiről nem tájékoztatta az új tulajdonosi kör, és ki sem rúgták még a szerződéssel rendelkező trénert. A szakíróknál és az NBA berkein belül óriási vihart kavart az eset, mivel Kidd olyan pozícióra startolt rá, ami már foglalt volt, ez pedig az edzőknél kiverte a biztosítékot. Az sem keltett túl nagy szimpátiát, ahogy Marc Lasry és Wesley Edens kezelte az esetet, a saját vezetőségük megkerülésével. Hiába jöttek ki olyan információk, hogy Kidd csak edző lesz, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint gyakorlatilag a teljes irányítást megkapja majd. Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Kidd-csere miatt a Nets és a Bucks nem cserélhet majd egymással a 2014/15-ös szezonban.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a már délelőtt is hallott Lionel Hollins, George Karl, Mark Jackson hármas mellett Ettore Messina is esélyes a Brooklyn főedzői posztjára, utóbbival például kifejezetten jó viszonyban van Mihail Prohorov tulajdonos.

Szintén a Netshez tartozik, hogy az NBA kiküldött minden csapatnak egy közleményt június elején, amelyben a várható bevételeket, kiadásokat nézve mondták meg az együtteseknek, ki mekkora profittal vagy veszteséggel számolhat a 2013/14-es idényt tekintve. Ebben a sorban leghátul a Brooklyn végzett, akik várhatóan 144 millió dolláros minuszban zárnak - a második legrosszabbul a Washington Wizards végez eszerint a tanulmány szerint 13 millió dolláros veszteséggel. Elöl nincs nagy meglepetés, a Los Angeles Lakers 100.1 millió dolláros pluszban végzett, mögöttük a Chicago Bulls (61 millió), a Houston Rockets (40.7 millió), a Boston Celtics (33.1 millió) és az Oklahoma City Thunder (29 millió) helyezkedik el, a hatodik, hetedik és nyolcadik helyen pedig a San Antonio Spurs, a Utah Jazz és a Denver Nuggets áll. A másik New York-i gárda, a Knicks -3.5 millió dollárral zárta a szezont.

Mike Bresnahan (Los Angeles Times) információi szerint Pau Gasol a Chicago Bullsszal, az Oklahoma City Thunderrel és a Golden State Warriorsszel fog találkozni a szabadügynökpiac nyitását követően. Hallani lehetett hajnalban a New York Knicks érdeklődéséről, és az sincs kizárva, hogy a Los Angeles Lakers szeretné megtartani spanyol magasemberét, sőt, korábban az is felmerült, hogy visszatér a Memphis Grizzlieshez, ahol együtt játszhat öccsével.

További kisebb hírek a Lakersszel kapcsolatban: Jordan Hill több csapat érdeklődését is felkeltette, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint az aranysárga-lilák szeretnék visszaigazolni, de a Houston Rockets és a Dallas Mavericks is megpróbálja majd megszerezni. Eric Pincus (Los Angeles Times) úgy tudja, a csapat megadta Ryan Kellynek a QO-t, így korlátozott szabadügynök lett a magasember. A gárda szeretné megtartani Kent Bazemore-t is, akit Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Phoenix Suns is meg fog környékezni.

A Houston Rocketsnél is volt mozgás. Egyrészt Francisco Garcia közölte a gárdával, hogy nem él jövő évi opciójával, így korlátozások nélkül, bárhová szabadon igazolhat - igaz, a hírek szerint jó esély van arra, hogy marad az együttesnél. Másrészt a csapat lemondott Troy Daniels jövő évi opciójáról, hogy idén QO-t adhassanak neki, így korlátozott szabadügynök lesz csak - ugyanaz volt a helyzet esetében, mint Chandler Parsonsnál, azaz ha leghívják az opciót, jövőre bárki elvihette volna.

Az Orlando Magicnél is történtek dolgok. Kitették keretükből Doron Lambet, illetve szinte biztos, hogy ugyanígy jár majd Jason Maxiell is , ha nem sikerül elcserélniük az erőcsatárt pár napon belül - a veterán játékos szerződése július 10-én válik teljesen garantálttá. Szintén Orlando: Joshua Robbins (Orlando Sentinel) úgy tudja, hogy a Magic szabadlistára tette Jameer Nelsont - az irányító így a 8 millió dollár helyett csak kettőt tehet zsebre (egyelőre), ennyi volt a garantált rész kontraktusából.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint LeBron James maximum szerződést akar magának, amely esetében 22.2 millió dollárról indul majd - a kontraktus hosszáról nem sokat tudni, de James többször is hangoztatta, hogy fontos neki a rugalmasság, úgyhogy valószínűleg opciókkal teletűzdelt szerződéssel lehet valaki nála nyerő. Windhorst megerősítette Sam Amick (USA Today) azon információit, miszerint LeBron ügynöke, Rich Paul fog a csapatokkal először találkozni.

A már többször említett Wojnarowski hozta azt a hírt is, hogy a Toronto Raptors megpróbál mindent annak érdekében, hogy Kyle Lowryval még azelőtt megegyezzenek, hogy az irányító bárkivel is leülne tárgyalni, és ahogy kinyit a szabadügynökpiac, azonnal komoly ajánlatot tesznek elé. Doug Smith (Toronto Star) úgy tudja, hogy a kanadaiak attól tartanak, hogy más csapatok olyan szerződést tolnak Lowry orra alá, amit ők már nem tudnak/akarnak majd tartani, Wojnarowski pedig a Heatet és a Rocketset emlegeti ezzel kapcsolatban.

Nem túl nagy meglepetés, hiszen már hetek óta tudni, de Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint a Chicago Bulls továbbra is próbálja elcserélni Carlos Boozert és Mike Dunleavy Jr-t, mielőtt előbbit amnesztiával kivásárolnák. A cél egyértelmű: elég sapka alatti hely elérése Carmelo Anthony leigazolására.

A francia első osztályú ASVEL elindulhat felfelé a jövőben, ugyanis Tony Parker hivatalosan is a klub elnöke lett - gyakorlatilag ő a többségi tulajdonos már. Ha ez még nem lenne elég, akkor az is ide tartozik, hogy korábbi NBA játékosok, Michael Finley és Corey Maggette is be fognak fektetni a klubba.

Kisebb rostermozgások

A Toronto Raptors lehívta Tyler Hansbrough jövő évi opcióját, az erőcsatár 3.3 millió dollárt fog keresni a következő szezonban.

A Boston Celtics QO-t adott Avery Bradley-nek, aki így korlátozott szabadügynök lesz a nyáron.

A New York Knicks nem adott QO-t Toure Murrynek, így a fiatal irányító szabadon igazolható lesz holnaptól.

A Minnesota Timberwolves nem adott QO-t sem Othyus Jeffersnek, sem Robbie Hummelsnek, így mindkét játékos bárhova távozhat a július elsejei piacnyitást követően.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus