Hírmorzsák 2014-07-02

Második napjához érkezett a szabadügynökpiac, ma is folyamatosan követjük majd az eseményeket a nap folyamán.

FRISSÍTVE (21:34): Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) úgy tudja, hogy 4 évre 20 millió dollár Lionel Hollins fizetése, amennyiben az utolsó éves csapatopciót lehívja a Brooklyn Nets

FRISSÍTVE (21:20): A Brooklyn Nets hivatalos közleményben jelentette be, hogy megegyeztek Lionel Hollinsszal, ő a gárda következő vezetőedzője. Marc Stein (ESPN) értesülései szerint 4 évre 18 millió dollárért, azaz évi 4.5 millióért vállalta az állást Hollins.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) forrásai szerint a Sacramento Kings továbbra is szeretné megszerezni Jarrett Jacket a Cleveland Cavalierstől, ám ki akarnak várni addig, amíg nem tudják, mi lesz a korlátozott szabadügynök Isaiah Thomas sorsa. Az idei deadline előtt már volt arról szó, hogy a Cavs és a Kings cserél egymással Jack miatt, de akkor nem jutottak dűlőre a felek.

Paul Coro (Arizona Republic) jelentette, hogy a Phoenix Suns is bejelentkezett Gordon Haywardnál, úgyhogy a Cleveland hiába ajánl be neki maximum szerződést a mai találkozón, jó esély van rá, hogy Hayward további csapatok is meg fog majd hallgatni. Mar Stein (ESPN) úgy tudja, hogy továbbra is képben van a Boston Celtics a Utah Jazz swingmanjénél.

Ugyancsak a Jazzhez tartozik, hogy Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a csapat és Kent Bazemore már szerződésről beszélgetnek - igaz, egyelőre csak kezdeti stádiumban vannak a tárgyalások.

Shams Charania (RealGM) hozta a hírt, hogy Cartier Martin két éves szerződésben állapodott meg tegnap a Detroit Pistonsszal, a második év játékosopciós.

David Aldridge (nba.com) forrásai szerint Carmelo Anthony és a Houston Rockets megbeszélése még most is tart. Ami problémás PR szempontból, hogy már Jeremy Lin 7-es mezével reklámozták Melót a bajnoki serleggel. Lin twitteren jelezte is, hogy úgy érzi, tiszteletlenül bántak ezúttal vele a Rocketsnél.

Ha már Lin: Alex Kennedy (Basketball Insiders) értesülései szerint őt, OJ Mayót, Tayshaun Prince-t és Austin Riverst több együttesnek is felajánlotta már jelenlegi csapata, de egyikőjük esetében találtak vevőt.

Candace Buckner (Indianapolis Star) információi szerint az Indiana Pacers megkereste Rodney Stuckeyt - valószínűleg ő a B terv, ha Lance Stephensont nem sikerül megtartaniuk. Marcus Thompson (Bay Area News Group) úgy tudja, hogy a Golden State Warriors leigazolhatta volna Stuckeyt, aki aláírt volna hozzájuk az MLE-ért, ám ezt a pénzt végül Shaun Livingstonnak adta az oaklandi alakulat. Bucker közben jelentette, hogy CJ Milesszal megállapodott a Pacers, 4 évre 18 millió dollárt kap a csapattól a hátvéd.

 

FRISSÍTVE (20:20): A Yahoo Sports információi szerint Manu Ginobili jobb lábában fáradásos törést diagnosztizált a San Antonio Spurs orvosi stábja a szezont követő utolsó felmérésnél. Még korai stádiumában sikerült észlelni a bajt, egyelőre nem annyira súlyos a probléma. Az argentin dobóhátvéd még egy szakvéleményt kér majd egy másik orvosi csapattól, de jelen állás szerint felépülése két hónapot vesz igénybe, így valószínűleg nem játszik az idei spanyolországi világbajnokságon.

Marc Stein (EPN) úgy tudja, hogy a Utah Jazz Gordon Haywardnak 4 évre 48 millió dollárt ajánlott, márpedig ha most a Cleveland Cavaliers tényleg megadja a swingmannek a lehetséges legtöbbet, akkor az összesen 63 milliót fog majd érni - ezen kell gondolkodnia a mormonföldieknek, hogy meg akarják-e tartani. A hírek szerint Gordon 4 évre 52 milliót akart tavaly ősszel, tehát évi 1 millió dollárral többet nem akart neki megadni a Utah - most jóval többe fájhat nekik, ha tényleg minden ajánlatot tartani fognak. Gordon maximum szerződése egyébként 14.8 millióról indul majd az első évben.

Nem az FA piachoz tartozik, de érdekes lehet, hogy a Sacramento Kings nyári ligás kerete egészen pofás lesz, mivel ott lesz a csapatból Derrick Williams, Nik Stauskas, Ben McLemore, Ray McCallum és Quincy Acy is.

FRISSÍTVE (19:15): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette először, hogy az Orlando Magic megállapodott Ben Gordonnal, a dobóhátvéd két évre 9 millió millió dollárt fog keresni összesen - mindkét szezon garantált. (20:20): Ez utóbbi információt azóta cáfolták, David Aldridge (nba.com) információi szerint a második év csapatopciós.

Közben a Cleveland Cavaliers ma találkozik Gordon Haywarddal, és Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint nagy valószínűséggel be fogják neki ajánlani a maximum szerződést. Mint ismeretes, Hayward RFA, korlátozott szabadügynök, tehát tarthatja az ajánlatot a Utah Jazz akkor is, ha a játékos elfogadja azt, korábban pedig olyan hírek jöttek ki, hogy a Jazz mindent tartani fog Haywardért, mert hosszútávon számolnak vele.

 

FRISSÍTVE (18:20): Elindult a "kampányoljunk Carmelo Anthonyért" időszak második napja. A kiscsatár már megérkezett a Houston Rocketshez, a délután folyamán - magyar idő szerint este - a Dallas Mavericksnél tesz látogatást. Tim MacMahon (ESPN Dallas) információi szerint a Mavs Rick Carlisle edzői stílusával, Dirk Nowitzki önzetlenségével, a körülötte lévő játékosállomány erősségével, illetve a vezetőség eddig elért eredményeivel és jövőbeli terveikkel próbálják meg magukat "eladni" Melónak.

Holnap a Los Angeles Lakersnél lesz soros Anthony, ott pedig Jeanie Buss is jelen lesz a meetingen Dave McMenamin (ESPN Los Angeles) forrásai szerint - tavaly Dwight Howard esetében nem vett részt a társtulajdonos. Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) úgy tudja, hogy Jeanie és testvére, Jim Buss között jóval jobb a viszony az utóbbi időben, így a fejetlen franchise képe helyett egyesíthetik erőitek.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) a FOX Sports egyik adásában elmondta, hogy Carmelót nagyon érdekelte a tegnapi, Chicago Bullsnál esedékes beszélgetésnél, hogy milyen állapotban van Derrick Rose, de ahogyan azt már délelőtt megírtuk, az irányító egy kisebb privát edzésen mutatta meg Anthonynak, milyen jó állapotban van. Ugyancsak a Bulls-Melo házassághoz kapcsolódik, hogy bár Phil Jackson nem szeretné átvenni egy sign-and-trade-ben Carlos Boozert, Chris Herring (Wall Street Journal) értesülései szerint a New York Knicks vezetőségén belül többen is vannak, akik nem így gondolkodnak. Állítólag az szól az eszkimó származású erőcsatár mellett, hogy pontot szerezni még mindig képes, a lejárója pedig segítség lehet a Kevin Love-ért folytatott harcban.

Jake Fischer (Boston Globe) úgy tudja, hogy a Houston Rockets és a Philadelphia Sixers Jeremy Lin elcseréléséről tárgyal, de a texasiak továbbra is várnak arra, hogy Melót vagy LeBron Jamest sikerül-e leigazolniuk, csak ebben az esetben boltolják el Lint. Fischer forrásai szerint a draft előtt és közben is beszélgetett már az üzletről a két együttes, akkor a 25. draftjog is szóba került Lin mellett.

A Netsdaily információi szerint a Brooklyn Nets készen áll arra, hogy a mini MLE-t Bojan Bogdanovicra használják fel. A horvát dobóhátvéd szabadügynök, miután szerződése lejárt a Fenerbahce gárdájánál. A luxusadós csapatok rendelkezésre álló mini MLE-vel 3.3 millió dolláros kezdő fizetést kaphat Bogdanovic, és három évre összesen 10.3 millió dollárt tehet zsebre.

Két kisebb igazolás is történt. Egyrészt a San Antonio Spurs kétéves, részlegesen garantált szerződést kötött a drafton el nem kelő hátvéddel, Bryce Cottonnal. Másrészt az Indiana Pacers Damjan Rudez után egy másik játékost is szerződtetett, a Cottonhoz hasonlóan nem draftolt Shayne Whittingtonnal kötöttek megállapodást - Adrian Wojnarowski szerint egy évre, részlegesen garantált kontraktusban állapodtak meg a felek. A magasember nem fog játszani még egy ideig (2015 elején várható vissza valamikor), miután májusban, egy draft előtti felmérőn eltört a bal lábának szárkapocscsontja.

 

FRISSÍTVE (16:50): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint az Indiana Pacers három évre megállapodott a horvát dobógéppel, Damjan Rudezzel. A 27 éves, 208 centi magas, vajkezű négyes a spanyol első osztáylú CAI Zaragozától teszi át szekhelyét az NBA-be. Wojnarowski úgy tudja, hogy az MLE egy részét adták Rudeznek, egy másik, nagyobbik részével pedig CJ Milest próbálják majd meg aláiratni. A horvát magasember legnagyobb erőssége egyértelműen a triplázás, a Liga Endesában 44%-kal, a második számú európai kupasorozatban, a EuroCupban pedig 52%-kal dobta a hármasokat.

FRISSÍTVE (15:50): Baxter Holmes (Boston Globe) megerősítette, hogy Avery Bradley és a Celtics megegyeztek egymással, információi szerint a védekezőspecialista hátvéd a következő 4 idényben összesen 32 millió dollárt fog keresni a most kötött szerződése alapján.

FRISSÍTVE (15:35): Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Brooklyn Nets és Lionel Hollins nagyon közel vannak a megállapodáshoz - egyelőre annyit tudni, hogy a tréner többéves szerződést kap, illetve hogy 4 millió dollár fölött fog keresni évente.

FRISSÍTVE (15:20): Steve Bulpett (Boston Herald) információi szerint Avery Bradley és a Boston Celtics megegyezésre jutottak. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen kondíciók mellett, de a korlátozott szabadügynök dobóhátvéd marad ezek szerint jelenlegi csapatánál.

FRISSÍTVE (13:30): Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint az Indiana Pacers és Lance Stephenson között megakadtak a tárgyalások. A csapat 5 évre 44 millió dollárt ajánl a kosaras számára, ami nagyjából 9 milliót jelentene a dobóhátvéd számára évente, Stephenson viszont a hírek szerint többet akar, ezért leül tárgyalni a többi csapattal is. A Chicago Bulls, a Los Angeles Lakers és a Charlotte Hornets érdeklődik iránta a legélénkebben.

 

FRISSÍTVE (10:00): A Washington Wizards egyik fontos láncszemét már megtartotta, ugyanis a hajnal folyamán 5 éves, 60 millió dolláros szerződésben egyeztek meg lengyel centerükkel, Marcin Gortattal. A hírek szerint a kontraktus egyáltalán nem tartalmaz opciót, végig garantált. Mint ismeretes, a középjátékost közvetlenül az előző idény előtt szerezte a fővárosi alakulat Emeka Okaforért cserébe.

A Golden State Warriors a kispad hátvédgondjait oldotta meg, miután Shaun Livingstonnal szóban megállapodtak egy 3 éves, 16 millió dolláros szerződésről - az utolsó év részlegesen garantált lesz. A 2004-es draft negyedik választottja egyrészt kifejezetten magas, másrészt nagyon jó szezonja volt a Brooklyn Netsnél, ahol hasznosan játszott, és 8.3 pontot, 3.2 pattanót és ugyanennyi gólpasszt átlagolt mérkőzésenként 26.0 perc alatt. Stephen Curry Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) azt nyilatkozta, örül az igazolásnak, mert sokoldalú játékossal erősödtek. Azt is jelenti azonban ez a szerződés, hogy a Warriorsnek most már harc capje lesz, azaz egy bizonyos összeget (81 millió dollár) még kivételekkel együtt sem léphet át, mivel a rendes MLE-vel iratott alá egy játékost - luxusadóba tehát nem mehet.

Ez a lépés, vagyis Livingston elvesztése azt is jelentheti Marc Stein (ESPN) szerint, hogy a Brooklyn Nets és a Cleveland Cavaliers újra elkezdenek majd tárgyalni egy Jarrett Jack - Marcus Thornton cseréről, ahogy tették ezt a deadline előtt is február végén.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a csapat már az utolsó simításokat végzi az új segédedző, Luke Walton szerződésén, valamint találkoztak Spencer Hawes-zal is tegnap este - igaz, rá már nem igazán maradt pénz Livingston megszerzését követően. Hawes következő meetingje a Los Angeles Clippersszel lesz, de Sam Amico (FOX Sports Ohio) úgy tudja, a Los Angeles Lakersszel is találkozik majd a magasember.

Megvolt tegnap a Chicago Bulls találkozója Carmelo Anthonyval. A meetingen természetesen ott volt a vezetőség, Tom Thibodeau vezetőedző, illetve Joakim Noah is, de közben megérkezett Taj Gibson, majd Derrick Rose is, tehát a legfontosabb emberekkel személyesen beszélhetett Melo - állítólag Rose egy rögtönzött edzést is lenyomott, hogy megmutassa, egészséges. A kiscsatár együtt is vacsorázott legtöbbjükkel, majd Houstonba repült - ma előbb a Rockets-cel, utána pedig a Mavericksszel találkozik majd. Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks olyan sign-and-trade-be nem fog belemenni a Bullsszal, amelyben át kell venniük Carlos Boozert.

Amennyiben nem sikerül Anthonyt leigazolni, úgy akár egy régi ismerőst is köszönhetnek a Bulls drukkerei, ugyanis ügynöke elmondása szerint Luol Deng nagyon szívesen térne vissza a chicagói alakulathoz.

Úgy tűnik, hogy LeBron James mégis maradni fog a Miami Heatnél, ugyanis Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint azok az együttesek, akik szeretnék megszerezni, az első napon nem tudtak kapcsolatba lépni vele - ezek közé tartozik a Houston Rockets, a Dallas Mavericks, a Los Angeles Lakers és a Cleveland Cavaliers is -, így jó néhányuk tovább is lépett, és letett arról, hogy King Jamest le akarja igazolni.

Közben a korábban említett Wojnarowski jelentette, hogy Pat Riley felhívta Pau Gasolt, megpróbálják őt is a Miami Heathez csábítani.

David Aldridge (nba.com) információi szerint Kyle Lowry pár nap gondolkodási időt kért mindenkitől, nem akar azonnal dönteni, hova ír alá. A tegnap esti hírek szerint a Toronto Raptorsszel és a Houston Rockets-cel találkozott az irányító, ám a kanadaiak nem akarnak sign-and-trade üzletet, míg a texasiak egy ilyen keretein belül próbálják aláiratni Lowryt, úgyhogy Houstonba valószínűleg nem megy a játékmester. Érdeklődik iránta a Miami Heat és a Los Angeles Lakers is, de velük elvileg nem találkozott (még) Lowry.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) több hírt is hozott hajnalban. Az újságíró úgy tudja, hogy a New Orleans Pelicans több játékosát is elérhetővé tette csere útján, és köztük van a két dobóhátvéd, Eric Gordon és Tyreke Evans is. Szintén Kennedy jelentette, hogy a Denver Nuggets azon gondolkodik, hogy elcserélje JaVale McGee-t és/vagy Wilson Chandlert - konkrét csereötletről, ellenértékről nem tudni viszont. Azt is Kennedy szivárogtatta ki, hogy a Milwaukee Bucks OJ Mayót árulja.

Jeff Goodman (ESPN) információi szerint Josh McRoberts-cel kapcsolatban nem csak a korábban már lehozott Portland TrailBlazers és Charlotte Hornets szálak élnek, mivel érdeklődik a magasember iránt a Dallas Mavericks, a Cleveland Cavaliers, a Miami Heat, a Los Angeles Clippers, a New York Knicks, a San Antonio Spurs és a Los Angeles Lakers is.

Akinek kifejezetten rossz nyara van és lesz is, az Patty Mills, a San Antonio Spurs szabadügynöke, ugyanis egy szakadás miatt meg kell műteni a jobb vállát, és az előzetes hírek szerint 7 hónapot kell majd kihagynia. Mills emiatt az idei világbajnokságon sem játszik majd Ausztrália színeiben, ráadásul február-március környéke előtt nem valószínű, hogy új csapatot talál magának a ligában.

A Houston Rockets vajkezű dobója, Troy Daniels megcsinálta magának a szerencséjét a rájátszásban, ugyanis bár csapata szeretné visszaigazolni a korlátozott szabadügynök játékost, érdeklődik iránta a másik két texasi együttes, a Dallas Mavericks és a San Antonio Spurs mellett a Memphis Grizzlies és a New Orleans Pelicans is - gyakorlatilag tehát a teljes Midwest divízió.

A Detroit Pistonsnál nagy változások voltak tegnap. Mint arról este beszámoltunk, Jodie Meekset és Cartier Martint már maguknál tudhatják, ám a több mint 17 éve a klubnál tevékenykedő, korábban videókoordinátori, játékosmegfigyelői, annak igazgatói, és most két éve segéd GM-i pozíciót betöltő George David lemondott posztjáról, távozik az együttestől.

A Charlotte Hornetsnél és a Portland TrailBlazersnél is van változás a vezetőségben, ugyanis az oregoniak játékosmegfigyelésért felelős vezetőjét, Chad Buchanant "igazolta le" a Hornets a segéd GM-i posztra, ő innentől a "mindenható" Rich Cho jobb keze.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus