Hírmorzsák 2014-07-04

A szabadügynökpiac negyedik napjához érkeztünk, a folyamatos eseménykövetés a mai nap folyamán sem marad majd el.

FRISSÍTVE (21:00): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Carmelo Anthony a New York Knicksszel történő találkozót követően megnyugodott, Phil Jackson terveivel egyetért, és nagyban hajlik afelé, hogy marad a Nagy Almában.

FRISSÍTVE (20:35): Tim MacMahon (ESPN Dallas) információi szerint a Dallas Mavericks 18 milliós kezdőfizetést ajánlott Carmelo Anthonynak szerdán, ez pedig azt jelenti, hogy 77 millió a maximum, amit 4 évre ajánlhattak a kiscsatárnak. MacMahon szerint a pontos ajánlat közelebb lehet a 75 millióhoz 4 évre, ez pedig szignifikánsan kevesebb, mint amennyit a Los Angeles Lakers (4 év, 96 millió) vagy a New York Knicks (5 év, 129 millió) ajánlottak Anthonynak tegnap.

Ugyancsak MacMahon hozta a hírt, hogy a Dallas bízik benne, hogy meg tudnak egyezni Devin Harrisszel a hosszabbításról, amennyiben nem sikerül sem Carmelót, sem LeBron Jamest megszerezniük, bármennyire is elszállt a piac az első napokban. A hírek szerint Isaiah Thomas a Mavs B terve, de felvették a kapcsolatot DJ Augustinnal is.

Vissza Anthonyhoz: Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint Derrick Rose nem Melo miatt jelent meg kedden a United Centerben, hanem csak simán edzeni ment, és nagyon meglepődött, hogy Carmelót a Bullsnál találta. KC Johnson (Chicago Tribune) szerint Rose-nak tényleg előre betervezett edzése volt a csarnokban, de előre meg volt beszélve az is, hogy találkozik Anthonyval, akivel beszélt is 15-20 percet.

Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy sokan úgy gondolják, Rich Paul találkozója több csapattal LeBron Jamesszel kapcsolatban valójában nem is a Miami Heat sztárjáról, hanem Eric Bledsoe-ról szólt, nekik próbálta meg eladni Paul a Phoenix Suns hátvédjét. Bledsoe-t szintén Paul képviseli, és idén nyáron korlátozott szabadügynök, tehát az arizonaiak meccselhetnek minden neki érkező ajánltot.

FRISSÍTVE (19:20): Jeff Goodman (ESPN) forrásai szerint a Toronto Raptors megegyezett Patrick Pattersonnal, az erőcsatár 3 évre 18 millió dollárt fog kapni. A hírek szerint attól féltek a kanadaiak, hogy az Orlando Magic vagy a Phoenix Suns olyan ajánlatot tesz Patteron elé, amit már nem akarnak majd meccselni.

Rick Bonnell (Charlotte Observer) értesülései szerint Gordon Hayward jövő héten megy látogatásra a Charlotte Hornetshez, akik szeretnék leigazolni a Utah Jazz korlátozott szabadügynök swingmanjét. Az már régóta tudott, hogy a Charlotte szeretné megszerezni Haywardot, aki nagyon jóban van volt csapattársával, Al Jeffersonnal, és a center is ott lesz a Hornets küldöttségében jövő héten. Mint ismeretes, akár meg tudnak egyezni, akár nem, a Jazz tarthatja a Hayward által végül elfogadott ajánlatot.

 

FRISSÍTVE (17:40): Az Orlando Magic hivatalosan is bejelentette, hogy szabadlistára tették Jason Maxiellt. Az erőcsatár szerződése nem garantált volt a második évre, így nem kell fizetni neki semmit, és a sapkát sem fogja nyomni.

Közben úgy tűnik, az is biztossá vált, hogy Nikola Mirotic érkezik a Bullshoz, ugyanis a Hoopshype szerint ki fogja fizetni a 3 millió dolláros kivásárlási árát. Mark Deeks (Shamsports) írta twitteren, hogy 600.000 dollárt állhat ebből a Chicago úgy, hogy az nem számít bele a fizetési sapkába - a többi részt is kifizethetik, de az aláírási bónusznak számít, és így beleszámít a capbe.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Joe Cowley (Chicago Sun-Times) információi szerint a hajnal folyamán a csapat beszélt Lance Stephensonnal is, de egyrészt csak B tervként tekintenek rá, másrészt többet kér a játékos, mint amennyit jó szívvel ajánlanának neki.

Még mindig Bulls: Cowley forrásai szerint a Chicago még mindig bízik abban, hogy le tudják igazolni Carmelo Anthonyt, ám önbizalmuk kissé alább hagyott, mikor megtudták, hogy a New York Knicks az ötéves maximumot ajánlotta be a kicsatárnak. Pau Gasollal tegnap találkoztak, és állítólag azt ígérték a spanyol magasembernek, hogy kezdő lehet a Bullsban. David Aldridge (nba.com) értesülései szerint Gasol döntésére még várni kell, nem mostanában fogja eldönteni, hol folytatja pályafutását.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Dwyane Wade és Chris Bosh hezitálnak, hogy mekkora fizetésbeli engedményt adjanak a Miami Heatnek, mivel nem tudják, mi lesz LeBron James sorsa.

Vincent Goodwill (Detroit Free Press) még nem beszélt olyan ügynökkel, játékosmegfigyelővel vagy csapatvezetővel, aki szerint Greg Monroe megérné a maximum szerződést. Állítólag az Orlando Magic érdeklődése is maximum puhatolózó jellegű egyelőre, semmi konkrétumot nem tudni, és könnyen lehet, hogy kevesebbel kell beérnie Monroe-nak, mint amire először gondolt.

David Baumann (CBS Sports Radio Orlando) forrásai szerint az Orlando Magic és a Phoenix Suns érdeklődik a leghevesebben Patrick Patterson iránt.

Sam Amick (USA Today) értesülései szerint az Atlanta Hawks már múlt héten is érdeklődött Luol Deng iránt, Mike Budenholzer vezetőedző pedig tegnap találkozott is az angol kiscsatárral. Deng évi 12 milliós fizetést szeretne magának, és ennyi sapka alatti helye még van a Hawksnak Thabo Sefolosha leigazolás után is. Amick szerint a svájci leigazolása javíthatja az Atlanta esélyeit Dengnél, aki jó barátja volt csapattársának, és szintén jóban van Kyle Korverrel is. Amick is leírta, amit tegnap Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports): a nagyobb szabadügynök nem döntenek, amíg Carmelo Anthony és LeBron James nem lép.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint Marcus Camby még mindig nem akar visszavonulni, szeretne a következő idényben az NBA-ben játszani. A center az előző szezont teljes egészében kihagyta, miután meg kellett műteni a bal lábát.

Broderick Turner (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers az MLE-t egy magasemberre akarja ellőni, és felmerült már náluk Kris Humphries és Jason Smith leigazolása is Arash Markazi (ESPN Los Angeles) információi szerint. Korábban szó volt Ed Davisről is Doc Riversékkel kapcsolatban, de őt valószínűleg olcsóbban is meg lehet szerezni, illetve sign-and-trade-t össze lehet hozni a Memphis Grizzlies-zel.

Jared Zwerling (Bleacher Report) információi szerint Mo Williams hajnalban találkozott a Dallas Mavericks együttesével. Állítólag pozitív hangulatban telt a beszélgetés, van rá esély, hogy Mo-Will csatlakozik a texasi alakulathoz, de a Mavs egyelőre Carmelo Anthony döntésére vár.

FRISSÍTVE (14:45): A Chicago Bullsnak már szinte biztosan jó nyara lesz, ugyanis a Hoopshype információi szerint Nikola Mirotic döntött, otthagyja a Real Madridot és átteszi székhelyét a tengerentúlra. Lesz azért még izgulnivaló a spanyol erőcsatár ügyében, ugyanis 3 millió dollár a kivásárlási ár esetében.

 

FRISSÍTVE (10:10): Úgy tűnik, LeBron James ügynökét sikerült elérnie több együttesnek - Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint a Phoenix Suns tulajdonosa, Robert Sarver tegnap találkozott Clevelandben Rich Paullal, LeBron ügynökével, hogy beszélgessenek James esetleges Arizonába szerződéséről - sőt, a Suns a LeBron/Anthony, LeBron/Bosh párosokat is össze tudja rakni úgy, hogy nem kell minden tehetséges játékosát elcserélnie. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliers, a Houston Rockets és a Dallas Mavericks is elérte Pault - mint ismeretes, James az ügynökére bízza az első meetinget minden csapattal.

Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint ugyanaz a helyzet, mint 2010-ben: csak a tehetség számít, a LeBront körülvevő játékosállomány gyakorlatilag mindennél fontosabb tényező abban, melyik gárdát választja majd a sztár. Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports) az egyik érdeklődő csapat vezetője azt nyilatkozta, hogy úgy tűnik, James kész tesztelni a piacot, és egyértelműnek tűnik, hogy nincs egyetértés közte, illetve Chris Bosh és Dwyane Wade között. Wojnarowski jelentette azt is, hogy a három legesélyesebb csapat jövő héten utazhat Clevelandbe egy prezentációra, ahol már LeBron is jelen lesz majd.

Úgy tűnik, hogy a Houston Rockets kiesett a versenyből, ugyanis Wojnarowski értesülései szerint ők nem kapnak lehetőséget arra, hogy élőben megpróbálják meggyőzni Jamest, igazoljon hozzájuk, így tovább is léptek, teljes erőbedobással Carmelo Anthony leigazolására fókuszálnak. Stein forrásai szerint ha Melo sem jön össze Daryl Morey-éknak, akkor Chris Bosh a következő célpontjuk, már meg is keresték az erőcsatárt és tudatták vele, mennyire szeretnék, ha hozzájuk igazolna és milyen sokra tartják a játékát.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak is utazik Clevelandbe, hogy beszéljen Paullal, és megpróbáljanak egy meetinget összehozni LeBronnal. Az aranysárga-lilák tegnap egy 2.5 órás meetinget tartottak Carmelo Anthonyval - Kobe Bryant nem volt jelen -, és a hírek szerint a maximumot, 4 évre 97 millió dollárt ajánlottak neki, amennyiben elkötelezi magát hozzájuk. Ha ezt megteszik, akkor Jamesre jóval kevesebb pénzük marad Bryant szerződése miatt, kérdés, hogy így is tárgyalóasztalhoz ül-e velük LeBron.

Wojnarowski hozta a hírt, hogy közben Anthony megkereste már Pau Gasolt, hogy megpróbálja felmérni a terepet, mennyi esélye van annak, hogy a spanyol magasember a New York Knickshez szerződik vele együtt. Egyre többen gondolják úgy, hogy Melo hosszabbít a Nagy Almában, és ez a hír is azt támasztja alá, hogy szeretne a Knicksnél maradni, Gasolnak viszont csak a luxusadós MLE-t, nagyjából évi 3.3 millió dollárt tud fizetni a New York, aminél több bajnokesélyes csapat is jóval többet tud áldozni rá. Broussard úgy tudja, hogy a Knicks is maximum szerződést ajánlott Anthonynak, csak ez esetükben 5 évre 129 millió dollárt jelentene.

Szintén Gasolhoz tartozik, hogy Stein értesülései szerint tegnap járt nála Los Angelesben Joakim Noah és a Chicago Bulls, előttük volt jelen Russell Westbrook és Kevin Durant, most pedig Pat Riley és Erik Spoelstra mennek majd hozzá.

Wojnarowski információi szerint a Portland TrailBlazers megegyezett Chris Kamannel, az előző idényt a Lakersnél töltő center 2 évre 10 millió dollárért az oregoni együttesnél folytatja pályafutását - a második év részlegesen garantált.

Ethan J. Skolnick (Bleacher Reports) forrásai szerint a Miami Heat nagyon is érdeklődik Luol Deng és Trevor Ariza iránt, de csak abban az esetben, ha mindketten jócskán leadnak fizetési igényeikből. Skolnick úgy tudja, hogy a csapat felmérte a terepet még Lance Stephensonnál is, de az, hogy ő visszautasította az Indiana Pacers 5 évre szóló 44 millió dollárját, valószínűsíti, hogy a Heat sem számol már vele. Ira Winderman (Sun Sentinel) szerint Kyle Lowry és Marcin Gortat nem is érdekelte a floridai együttest, csak a játékosok ügynökei próbálják felverni az árakat azzal, hogy bedobják az ügyfeleikkel kapcsolatban a Heatet.

A Blazersnél képben volt Spencer Hawes, találkozott is az együttessel, ám úgy tűnik, neki nagyobb anyagi igényei voltak. A Cleveland Cavaliers szabadügynöke tegnap vizitált a Phoenix Sunsnál, korábban pedig a Los Angeles Clippersszel és a Golden State Warriorsszel beszélgetett, közülük kerülhet ki Hawes következő csapata - igaz, a Clippers és a Warriors is csak sign-and-trade-del tud neki komoly fizetést adni.

Vincent Goodwill (Detroit Free Press) jelentette, hogy a Sacramento Kings korlátozott szabadügynök irányítójáért, Isaiah Thomasért három csapat áll sorban, sorrendben a Lakers, a Heat és a Detroit Pistons.

Mint arról tegnap este már beszámoltunk, Dirk Nowitzki három éves szerződést kötött a Dallas Mavericksszel. Pontos összeget még mindig nem tudni, csak annyit, hogy 30 millió dollár környékén van az összeg, hogy a harmadik év játékosopciós, illetve hogy egy no-trade záradék is van a kontraktusban, azaz csak úgy cserélhetik el a németet, ha abba ő is beleegyezik - nem mintha erre túl sok esély lenne.

Lassan kész lesz Steve Kerr szakmai stábja a Golden State Warriorsnél, ugyanis ma hajnalban megegyeztek Jarron Collinsszal, ő is segédedzőként fog dolgozni Kerr mellett - Alvin Gentry, Luke Walton és Ron Adams mellett. Jason Collins ikertestvére az elmúlt idényben a Los Angeles Clippers játékosmegfigyelője volt, a Stanford egyetemről ismeri Joe Lacobot, és volt a Phoenix Suns játékosa 2009/10-ben, amikor Steve Kerr volt ott a GM.

A New York Knicksnél is alakul az edzői stáb, az ESPN New York forrásai szerint Kurt Rambis csatlakozik Derek Fisherhez, ő lesz az egyik segédedzője az új vezetőedzőnek.

A Philadelphia Sixers új centere, Joel Embiid pár nappal ezelőtt, a szabadügynökpiac nyitását követően LeBron Jamesre írt rá, hogy mi újság, hogy van és igazoljon a Sixershez, tegnap pedig azért rákérdezett az NBA-nél, hogy ugye engedélyezett, hogy a twitteren próbálja győzködni a többi játékost, menjen hozzájuk, és reméli, hogy nem fogják ezért megbüntetni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus