Hírmorzsák 2014-07-09 (21:00)

A Cavs a Bostonnal és a Brooklynnal hármascserét hajtott végre, hogy elég sapka alatti helyet pucoljanak ki LeBron leigazolására. James magyar idő szerint éjfélkor találkozik Pat Riley-val. A Cavs B tervei Ariza és Parsons. Ray Allen, Mike Miller és James Jones leigazolása is tervben van a Clevelandnél LeBron érkezése esetén. Adja vagy nem adja Wigginst a Cavs Kevin Love-ért? Egy játékos szerint a capspace többet ért volna, mint McRoberts és Granger. Hornets-hírek: új segédedző, Roberts, Chalmers. Durant és Melo Fisherről beszélgettek, a Thunder sztárja jó véleménnyel volt ex-csapattársáról.

A mai nap egyértelműen LeBron Jamesé, gyakorlatilag minden körülötte és a Miami Heattel való találkozója körül forog, amely Chris Broussard (ESPN) információi szerint Las Vegas-i idő szerint délután 3-kor, azaz magyar idő szerint éjfélkor lesz. Broussard előzetes híreiben még az szerepelt, hogy Mickey Arison, Pat Riley, Erik Spoelstra és Dwyane Wade is jelen lesz a meetingen, ám estére módosított az ESPN újságírója, csak Riley, James és a játékos ügynöke, Rich Paul találkoznak majd. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint Andy Ellsburg, a segéd GM, a csapat salary cap-guruja is jelen lesz.

A nap nagy eseményéről már külön is beszámoltunk, hiszen a Brooklyn Nets, a Boston Celtics és a Cleveland Cavaliers egy hármascserét hajtottak végre, amelyben a Cavs elég helyet csinált magának LeBron leigazolására, a Nets egy lejáróért gyűjtött be egy használhatóbb játékost és egy fiatalt, a Celtics pedig egy újabb nagy lejárót, egy fiatalt és egy első körös picket szerzett, ráadásul csak a tavalyi, Paul Pierce cseréből fennmaradó, 10.3 millió dolláros TPE-jüket kellett feláldozni ezért. Papíron mindhárom együttesnek megérte a tranzakció, főleg ha a Clevelandnél köt ki James.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Cavs semmilyen ígéretet nem kapott még LeBrontól arra nézve, hogy hozzájuk igazol, ennek tudatában hozták meg a döntést, hogy meglépik ezt a cserét. Amennyiben nem náluk köt ki, akkor Wojnarowski úgy tudja, Trevor Ariza a B terv, Marc Stein (ESPN) viszont úgy értesült, hogy Chandler Parsons leigazolásán is komolyan el fognak gondolkodni, amennyiben James Miamiben marad. Parsons megszerzéséhez azért több csillag együttállása is kell majd, hiszen egyrészt korlátozott szabadügynök, tehát a Houston Rockets minden ajánlatot tarthat érte, másrészt több együttes, köztük a Dallas Mavericks és a Los Angeles Lakers is rá fog hajtani a hírek szerint.

A Cleveland mindenesetre mindent megpróbál, hogy LeBron számára a lehető legvonzóbb legyen, a már említett Broussard forrásai szerint ugyanis nemcsak Ray Allent, de Mike Millert és James Jonest is megkeresték, hogy szeretnék megszerezni őket. Wojnarowski információi szerint LeBron legalább két emberrel már beszélt, hogy amennyiben lelép, igazoljon ahhoz a csapathoz az a bizonyos személy is, ahova ő megy - az egyik ilyen játékos Miller volt, aki James egyik legközelebbi barátja. Ethan J. Skolnick (Bleacher Report) értesülései szerint Allen két dolog közül választ: vagy visszavonul, vagy ott játszik, ahol LeBron, bármelyik csapat is legyen az.

A FOX Sports Ohio újságírói szerint a Cavs arról is beszélt James ügynökével, hogy milyen lehetőségeik vannak Kevin Love megszerzésére. A csapat vezetői állítólag megmondták Paulnak, hogy nem lenne könnyű tető alá hozni egy ilyen üzletet, és azt is elmondták, hogy Andrew Wigginst nem akarják feláldozni Love megszerzése érdekében. Az ESPN Cleveland pont máshogy tudja, információk szerint a Cleveland már fel is ajánlott egy csomagot a Minnesota Timberwolvesnak az erőcsatárért, amelyben ott van Wiggins is.

Az előbb említett Skolnick jelentette, hogy beszélt egy olyan játékossal, aki Jamesszel jóban van és rendszeresen beszélnek is, és ez a kosaras nevetett, mikor feltette neki a kérdést, hogy Josh McRoberts és Danny Granger leigazolása vajon meggyőzheti-e LeBront a maradásról. A meg nem nevezett játékos szerint sokkal jobban járt volna a Heat, ha megtartja a sapka alatti helyet, és azt próbálja meg eladni Jamesnek, hogy még majd igazolnak valami nagy nevet ahelyett, hogy McRoberts-cel és Grangerrel próbálnák maradásra bírni.

Már nem Jameshez tartozik, hogy a Charlotte Hornets bejelentette, Pat Delaney a csapat új segédedzője - a szakember a Miami D-Ligás csapatától, a Sioux Falls Skyforce-tól érkezik a Charlotte-hoz. Szintén a Hoernetshez tartozik, hogy minden erejükkel Brian Roberts leigazolásán dolgoznak, ő az első számú opiójuk a csereirányító posztjára, Kemba Walker mögé. Az irányítókérdéshez tartozhat, hogy Alex Kennedy (Basketball Insiders) értesülései szerint a Heat megpróbál egy sign-and-trade-t összehozni Mario Chalmersszel - így megmaradna az MLE-jük, vagy a bi-annual kivételük, amiket McRobertsre és Grangerre lőttek el -, de kétséges, hogy a Hornets akar-e MLE körüli összeget fizetni az előző idényben pocsék teljesítményt nyújtó Super Mariónak.

Szintén nem a James-sagához tartozik, de Wojnarowski úgy tudja, hogy Kevin Durant nagyon jó "kritikát" adott Derek Fisherről Carmelo Anthonynak a héten, amikor a két játékos Los Angelesben találkozott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus