Hírmorzsák 2014-07-11 (10:00)

A Bulls megint esélyes Carmelo leigazolására. Boozernek maximum 6 napja van még a Chicagónál, a Bulls vele szeretné megszerezni Pau Gasolt, ha Anthony nem jön össze. Kobe Byron Scottot akarja vezetőedzőnek. Még mindig LeBronra és Melóra várnak a legtöbben. Tucker a Sunsszal, Udrih a Memphisszel hosszabbított. A Phoenix érdeklődik Isaiah Thomas iránt is. Hibbert elcseréléséről tárgyal a Pacers és a Bucks. Mike Miller Denverben folytathatja.

Stephen A. Smith (ESPN) és Mike McGraw (Chicago Daily Herald) információi szerint Carmelo Anthony addig gondolkodott, hogy újra felmerült benne az, hogy a Chicago Bullshoz igazoljon. A Chicago 4 évre 73 millió dollárt tud ajánlani Melónak, amennyiben Carlos Boozertől megszabadulnak, Taj Gibsontól viszont nem. Ha meg tudnak egyezni sign-and-trade-ben a New York Knicksszel, akkor ez az összeg természetesen lehet több is, ám eddig a két csapat nem beszélt egymással erről, a Bulls Melo döntésére vár. KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint a Chicago ettől függetlenül keresi azokat a harmadik csapatokat, akikkel egy snt létrehozása lehetséges lehet. Ken Berger (CBS Sports) hozta a hírt, hogy a Los Angeles Lakers továbbra is reális lehetőség Anthony számára.

Amennyiben nem jön össze a Bulls számára Carmelo leigazolása, akkor is sign-and-trade cserén fognak dolgozni a következő egy hétben, szerdán éjszaka ugyanis elindult az a periódus, amely rendelkezésre áll arra, hogy eldöntsék, kivásárolják-e amnesztiával Carlos Boozert. A Chicagónak 7 napja van eldönteni, mit kezd az erőcsatárral, és nyilvánvalóan szeretnék értékre váltani. Az előbb említett KC Johnson forrásai szerint az ő nagy lejárójával próbálnak meg Pau Gasolnál és a Los Angeles Lakersnél kopogtatni. Ha sikerül valamit összehozni, akkor a spanyol új szerződése nem lenne hosszabb, mint három év, és a Chicagónak megmaradna az MLE-je, amivel további erősítéseket hajhatna végre, míg ha amnesztiával kivásárolják, és a sapka alatti helyből igazolnak, akkor csak a 2.5 milliós MLE-jük lenne.

Ha már szóba került a Lakers, akkor folytassuk velük: Kobe Bryant továbbra is azt szeretné, ha Byron Scott lenne az aranysárga-lilák következő vezetőedzője. A franchise egyik ikonja azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy Scott volt a mentora újonc szezonjában, nagyon szoros kapcsolatot építettek ki egymással az évek folyamán.

A LeBron James - Melo tengely, illetve az ő döntésképtelenségük természetesen továbbra is rányomja bélyegét az egész piacra. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a Cleveland Cavaliers több szabadügynökkel is beszélt tegnap, akikkel a LeBron köré épülő csapatot akarják feltölteni, mert abban reménykedtek benne, hogy a sztár bejelenti, hozzájuk igazol, de semmi nem történt. Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) azt nyilatkozta az egyik ügynök, hogy amíg a két említett sztár nem dönt, addig gyakorlatilag be van fagyva a piac, hiába van pár szerződéskötés, egész egyszerűen azért, mert például a Miami Heat nem is fogad hívásokat, amíg el nem dől, merre megy James és Chris Bosh.

Ha már kisebb igazolások: kettő is történt tegnap este, illetve hajnalban. Egyrészt a Phoenix Suns megtartotta kezdő kiscsatárát, PJ Tuckert, aki 3 évre 16.5 millió dollárt kap - a harmadik év csak részlegesen garantált. Másrészt a Memphis Grizzlies a csereirányítójával egyezett meg, Beno Udrih két évre a bi-annual kivételért hosszabbított, azaz nagyjából 5 millió dollárt fog ez idő alatt zsebre tenni.

A Suns közben tovább mozgolódik, Isaiah Thomas iránt érdeklődik az arizonai együttes. A Sacramento Kings korlátozott szabadügynök iránytója tegnap Phoenix-ben járt, a tárgyalások pedig ma folytatódnak, megegyezés is lehet akár a két fél között, ám a Kingsnek három napja lesz eldönteni, akarja-e tartani az ajánlatot.

Chris Broussard (ESPN) már tegnap úgy tudta, hogy Mike Miller közel van egy megegyezéshez a Denver Nuggets-cel, ettől függetlenül hivatalos bejelentés még ma sem történt ezzel kapcsolatban, úgy tűnik, még nem lefutott a dolog. A vajkezű kiscsatárt szeretné megtartani a Memphis Grizzlies, viszont érdeklődik iránta az Oklahoma City Thunder, és amennyiben hozzájuk igazol LeBron James, akkor a Cleveland Cavaliers is.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) értesülései szerint a Milwaukee Bucks és az Indiana Pacers Roy Hibbert elcseréléséről beszélgettek a napokban. A wisconsini együttes szeretné megszerezni a pocsék szezont záró centert, azt azonban nem tudni egyelőre, hogy tudtak-e olyat ajánlani a Pacers számára, ami felkeltette Larry Birdék érdeklődését.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus