Hírmorzsák 2014-07-11 (21:30)

LeBron visszatért a Cavshez, azonnal beindult az élet. Love most már szívesen játszana a Clevelandnél, egyelőre Wigginst még nem ajánlották fel érte. A Rockets a Lakershez cserélte Lint, Bosh hamarosan elkötelezheti magát hozzájuk. A Pelicans megszerezte Alonzo Gee-t a Cavstől. Ha Parsonst tartja a Houston, Dengre vagy Arizára megy rá a Dallas. Carmelo hamarosan dönt, már csak a Bulls és a Knicks játszik nála. Salmonst még időben kitette a Hawks.

Eldőlt a nyár legnagyobb kérdése, LeBron James visszatér a Cleveland Cavaliershez. Ahogy az várható volt, azonnal el is kezdett dőlni a többi kisebb dominó is, a hétvége folyamán nagyon sok kulcskérdésre választ kaphatunk. A Cleveland tulajdonosa, Dan Gilbert múlt héten négy órás meetingen vett részt Jamesszel, ügynökével, Rich Paullal, illetve tanácsadójával, Maverick Carterrel - a hírek szerint arról a bizonyos levélről sok szó esett, amit anno a tulaj írt, miután LeBron elhagyta a csapatot.

Azonnal felmerült persze a kérdés, mi lesz Kevin Love-val, aki Marc Stein (ESPN) információi szerint rögtön megváltoztatta hozzáállását, szívesen hosszabbítana is akár a Cavsszel, ha oda cserélik. A kérdés csak az, ki fog menni érte, Andrew Wigginsről ugyanis több ellentmondó hír is jött, a legtöbb hírforrás szerint viszont a Cleveland hajlandó őt is feláldozni Love megszerzésének érdekében. Chris Broussard (ESPN) úgy tudja, hogy Anthony Bennettet, Dion Waiterst és egy első köröst ajánlott a Cleveland a Minnesota Timberwolvesnak az erőcsatárért.

A Houston Rockets meg is egyezett a Los Angeles Lakersszel, hogy az aranysárga-lila akaulat átveszi Jeremy Lint, egy későbbi első körös draftjogot - David Aldridge (nba.com) forrásai szerint a Rockets 2015-ösét - és további, egyelőre meg nem határozott pickeket készpénzért, illetve egy tengeren innen játszó játékos játékjogáért. Az üzlet még nem hivatalos - bár Jeff Goodman (ESPN) információi szerint már az -, a texasiak Chris Bosh-ra várnak, aki Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint nem sokára találkozik a gárda vezetőedzőjével, Kevin McHale-lel.

Amennyiben ő elkötelezi magát a Rockets mellett, úgy a Houston meghúzza ezt, illetve az Ömer Asik-féle cserét is. A hírek szerint a New Orleans Pelicans a streatch provision segítségével ki fogja vásárolni Austin Riverst, ha máshogy nem tud helyet csinálni a török centernek. Amennyiben ezekre a lépésekre vasárnap este előtt sor kerül, akkor Bosh aláírhat a Rocketshez, akik még Chandler Parsonst is megtarthaják.

Ha Parsonst meg tudja tartani a Houston, akkor Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint a Dallas Mavericks Trevor Arizára vagy Luol Dengre próbál meg rámenni, ők a következő kinézett célpontjaik kiscsatárban.

Stein forrásai szerint egyébként a Pelicans nemcsak a Rockets-cel fog üzletelni, hanem a Clevelanddel is - David Griffinék Alonzo Gee-t fogják a New Orleanshoz küldeni, aki így a gárda kezdő kiscsatára lesz.

A New York Knicks szabadügynök sztárja, Carmelo Anthony is hamarosan döntést fog hozni, de Wojnarowski értesülései szerint erre biztosan nem ma fog sor kerülni. Melo a hírek szerint két csapatra szűkítette a lehetséges választását: vagy a Chicago Bullshoz ír alá, vagy a New Yorknál marad. Mike Bresnahan (Los Angeles Times) twitteren jelentette, hogy információi szerint a Los Angeles Lakersszel hivatalosan is közölték, hogy nincsenek versenyben Carmelóért.

Ez még a "boldog békeidőkben", tehát tegnap történt: John Salmonst az utolsó pillanatban dobta ki szabadlistára az Atlanta Hawks, mielőtt még szerződése garantálttá vált volna - így viszont 7 millió dollárból csak 1-et kell neki fizetni, és ennyivel is nyomja a fizetési sapkát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus