Hírmorzsák 2014-07-14 (10:45)

Deng mellett Andersen és Chalmers is aláírt a Heathez. Nem meccselte a Rockets a Parsonsra tett ajánlatot, a kiscsatár már a Mavs játékosa, ahogy Richard Jefferson is. Ariza sign-and-trade-ben került Houstonba, ebben a cserében távozott Asik a Pelicanshez. A Bullsnál ismert Gasol szerződése, Mirotic-csal és Hinrichhal is megegyezett a klub. A Pistons megállapodott Augustinnal és Caron Butlerrel. A Hornets Brian Roberts-cel között szerződést. Bonner egy évre marad a Spursnél. Melo hivatalosan is bejelentette, hogy marad a Knicksnél. Bosh szerint nehéz volt visszautasítania a Rocketset. Pierce távozása ellenére is marad KG a Netsnél? Blatt szerint Wiggins marad a Cavsnél.

A tegnap este legnagyobb történése Luol Deng döntése volt, a kiscsatár a Miami Heathez igazolt. A floridaiaknak azonban nem ez volt az egyetlen szerződéskötésük a tegnapi nap és a ma hajnal folyamán, ugyanis Chris Andersen is többéves kontraktusban állapodott meg a klubbal - Marc Stein (ESPN) forrásai szerint 10 millió dollár környékén lesz a végső összeg -, és megtartották irányítójukat, Mario Chalmerst is, aki két évre nagyjából 8 millió dollárt fog kapni.

Deng mellett egy másik nagyobb kérdés is eldőlt tegnap este: a Houston Rockets nem meccselte a Dallas Mavericks Chandler Parsonsnak ajánlott szerződését, így a kiscsatár 3 évre 46 millió dollárért költözik a Mavshez. Megvan Parsons cseréje is, ugyanis a Dallas megegyezett gyorsan Richard Jeffersonnal is, a veterán hármas egy évre a veterán minimumot fogja kapni.

Szorosan ide kapcsolódik, hogy Trevor Arizát sign-and-trade csere keretein belül szerezte meg a Houston, ebben a cserében pedig Ömer Asik is távozott a New Orleans Pelicanshez. A Rockets Arizát, Alonzo Gee-t és egy védett 2015-ös első köröst kapott, a Pelicans Asikot, Omri Casspit és 1.5 millió dollár készpénzt, míg a Washington Melvin Ely nem garantált szerződését, és ami szempontjukból fontosabb: egy 8.5 millió dolláros TPE-t, amit egy naptári évig felhasználhatnak cserére.

Ha már szóba került a Houston és Miami, akkor folytassuk Chris Bosh-sal, aki az Associated Pressnek elmondta, meglepődött LeBron James döntésén, hogy elhagyta a Heatet. Bosh szerint amikor együtt vacsoráztak LeBronnal és Dwyane Wade-del, nem a jövőt beszélték meg, csak egyszerűen jól érezték magukat, de az volt az első pillanat, mikor úgy érezte, esélyes, hogy valaki más csapatban kezdi meg a következő idényt.

Bosh arra is kitért, hogy hazudna, ha azt mondaná, nem volt nagyon csábító a Rockets ajánlata. Csak ránézett a játékosállományukra, és látta, miért is érdeklődnek iránta, és miért lehetnek nagyon sikeresek. Úgy tűnt, hogy ő lehet az utolsó láncszem ahhoz, hogy bajnokesélyesek legyenek, nagyon nehéz volt őket visszautasítania, de szerinte a Houston így is nagyon jó csapat lesz jövőre.

A Chicago Bullsnál gyakorlatilag a teljes keret kezd kialakulni. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentése szerint már az utolsó simításokat végzik Pau Gasol új szerződésén, amely alapján 3 év alatt 22 millió dollárt fog keresni. Nikola Mirotic tegnap twitterén bejelentette, hogy megállapodott a gárdával, hamarosan aláírja szerződését, amely alapján 3 év alatt 17 millió dollárt fog zsebre tenni. Kirk Hinrich is marad a Bullsnál, ő két évre írt alá 5.7 millió dollárért, a második éve pedig játékosopciós.

A Bulls divízió-riválisa, a Detroit Pistons is gyakorlatilag kialakította állományát - bár náluk Greg Monroe esete még lóg a levegőben, nem tudni, mi lesz az erőcsatár sorsa. Ma hajnalban azonban így is igazoltak kettőt: DJ Augustin 2 évre 6 millió dollárt, Caron Butler pedig ugyanennyi időre 9 millió dollárt fog keresni - utóbbinál a második év csapatopciós.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony hivatalosan is bejelentette, hogy marad az együttesnél, hivatalos honlapjára írta az alábbiakat: "Néhány évvel ezelőtt arról álmodoztam, hogy visszatérek New Yorkba, a szülővárosomba, és ez az álom 2011. február 23-án meg is valósult. A csapat végig támogatott engem, és most viszonzásképp maradok, velük együtt próbálok felépíteni valami nagyot. Karrierem kulcsdöntése előtt álltam, ezért tartoztam annyival magamnak és a családomnak, hogy minden lehetőséget megvizsgálok. Eközben azonban a szívem csak egyfelé húzott.

Az utóbbi hetekben minőségi csapatokkal találkoztam, akiknek fantasztikus játékoskeretük és nagyszerű vezetőségük van. Szeretném nekik megköszönni, hogy rám gondoltak, hittek bennem és lehetőséget adtak, hogy el tudjam képzelni, mi közül választhatok. Egész életemben emlékezni fogok erre az időszakra. A legfontosabb viszont az, hogy New York Knick vagyok a szívem legmélyéből. Narancs-kék mezben folytatom a pályafutásom, és nagyon várom már a közös munkát Phil Jacksonnal, egy bajnokkal, aki bajnokcsapatokat épít. A Madison Square Garden a kosárlabda Mekkája, és a világ legjobb szurkolói előtt játszhatok."

A San Antonio Spurs teljesen készen áll a következő idényre, miután Matt Bonner esetében is döntöttek: egy éves, veterán minimumról szóló szerződést kötöttek a Red Rockettel.

A Pistonsnál is képben volt Brian Roberts, aki viszont nem a Detroitot, hanem a Charlotte Hornetset választotta, 2 évre 5.5 millió dollárért szerződik Kemba Walker cseréjének. Érdekesség, hogy Roberts játszott már Hornets mezben, csak éppen még New Orleansban.

Chris Broussard (ESPN) úgy tudja, hogy Paul Pierce távozása ellenére is tetszik Kevin Garnettnek az irány, amelybe a Brooklyn Nets halad, és a következő szezonban is játszani fog az együttesnél.

A Cleveland Cavaliers új vezetőedzője, David Blatt még vasárnap hajnalban, a Cavs  Milwaukee Bucks elleni nyári ligás meccse után mondta el a riportereknek, hogy Andrew Wigginsnek nincs miért izgulnia, amennyire ő tudja, nem fogják elcserélni, és a csapat is ezt közvetítette felé és a játékos felé is. Blatt szerint óriási lehetőség az idei 1/1-es számára, hogy a kosártörténelem egyik legjobb játékosa mellett játszhat majd, tőle tanulhat. A tréner szerint Wiggins önbizalma meg fog nőni ettől, sokkal jobban fogja érezni magát a pályán és motiváltabb is lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus