Hírmorzsák 2014-07-14 (21:45)

A Houston rámozdul Rondóra vagy Love-ra, Dante Cunninghamet is kinézték maguknak. Bosh-nak ajánlatot tett a Suns, a Lakers és a Nuggets is. Turner iránt a Boston és a Minnesota érdeklődik. Kihirdették a Team USA bő, 19 fős keretét. Anthony új szerződése 2 millió dollár plusz helyet jelenthet a Knicksnek jövő nyáron, Marc Gasol a New York kinézett célpontja. Gay előbb megnézi, merre halad a Kings, utána dönt a hosszabbításról. Lillard csalódott, hogy elvesztették Mo-Willt. A 2015-ös draft egyik legjobban várt játékosa már most profinak áll. A Pelicans kirakja Casspit, megszerezte Hopsont és Salmons lehet a következő lépésük.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Houston Rockets most Rajon Rondóra vagy Kevin Love-ra próbál rámenni. Mint ismeretes, a texasi együttes úgy döntött, hogy elengedi Chandler Parsonst, pedig a hírek szerint ha Chris Bosh aláírt volna a Rocketshez, akkor megtartják Parsonst is. Ehelyett inkább elengedték játékosukat, és az olcsóbb Trevor Arizával pótolták, így viszont még van sapka alatti helyük. Kérdés, kivel, kikkel akarja megszerezni a két sztár egyikét a Houston - Terrence Jones és Patrick Beverley mellett a New Orleans Pelicans jövő évi védett pickje a legértékesebb portékáik, amelyeket fel akarhatnak áldozni.

Chris Bosh-hoz tartozik, hogy Tom Haberstroh (ESPN) információi szerint nemcsak a Houstontól, de a Denver Nuggetstől, a Los Angeles Lakerstől és a Phoenix Sunstól is nagyon komoly ajánlatokat kapott, miután LeBron James úgy döntött, távozik a Miami Heattől. Bosh azt nyilatkozta, hogy nagyon csábítóak voltak ezek az ajánlatok, de úgy határozott, marad Miamiben. Szerinte ez volt a helyes döntés, ő is profitál belőle és a csapat is jól fog járni. Miamiben akart maradni, azt akarta, hogy a családja ebben a városban éljen, itt akart kapcsolatokat kialakítani és valami nagyot alkotni.

Vissza a Houstonhoz: Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) úgy tudja, hogy a Rockets Dante Cunninghamet, a védekezőspecialista erőcsatárt szeretné szerződtetni.

Marc Berman (New York Post) megerősítette Chris Broussard (ESPN) pár nappal ezelőtti információit, miszerint Carmelo Anthony 5 évre 122 és 123 millió dollár között írt alá. Ez annyi jelent nagy valószínűséggel, hogy a második évben nem kérte a maximális 7.5%-os emelést, és egy kicsit még csökkenni is fog a fizetése, így 2 millió dollárral több sapka alatti helye lesz a New York Knicksnek 2015 nyarán. Phil Jackson azt nyilatkozta, hogy Melo azt tette, amire kérték, nagyobb flexibilitást adott a csapatnak a jövő évi szabadügynökpiacon, és reményeik szerint ezt ki is tudják majd használni.

Szintén a New York Post hozta le, hogy a Knicks első számú célpontja a Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol lesz a következő off-szezonban. Jackson azt nyilatkozta az egésszel kapcsolatban, hogy pénzügyileg sokkal jobban oda akarnak figyelni arra, mit csinálnak. Nagyon sokáig luxusadót fizető csapat voltak, ezt pedig meg akarják szüntetni. Nem akarnak csak azért pénz költeni, mert lehetőségük van rá. Meg akarják fontolni, mire és kire költenek, és csak olyan emberekre hajlandóak pénzt áldozni, akiknek a segítségével előrébb van az együttes.

A Sacramento Kings kiscsatára, Rudy Gay azt mondta a Sacramento Bee-nek, hogy nyitott a hosszabbításra a csapattal, de látnia kell, milyen irányban halad az együttes - Gay belépett szerződésének utolsó évébe, így elvileg jövőre lesz szabadügynök. A kiscsatár azt is elmondta, hogy ha úgy döntött volna, hogy nem hívja le kontraktusa utolsó évét, akkor egészen biztosan meghallgatott volna más gárdákat is, egyáltalán nem lett volna biztos, hogy hosszútávon is marad a Kingsnél. Máshogy alakultak a dolgok, de nem akarja magát elkötelezni, látni akarja azt is, hogyan tervezik a vezetők a felfelé vezető utat.

A korábban megemlített Celticshez tartozik, hogy Jeff Goodman (ESPN) értesülései szerint ők és a Minnesota Timberwolves érdeklődnek Evan Turner iránt, akit nem akar megtartani az Indiana Pacers.

Ma délután kihirdették a Team USA bő, 19 fős keretét - ebből fogják kiválasztani a 12 fős, a spanyolországi vb-re utazó állományt -, amelybe új tagként bekerült DeMar DeRozan és Chandler Parsons is. A további névsor: Bradley Beal, DeMarcus Cousins, Stephen Curry, Anthony Davis, Andre Drummond, Kevin Durant, Kenneth Faried, Paul George, Blake Griffin, James Harden, Gordon Hayward, Kyrie Irving, Kyle Korver, Damian Lillard, Kevin Love, Derrick Rose és Klay Thompson. Mint ismeretes, a vezetőedző Mike Krzyzewski lesz, a három segédedző pedig Jim Boeheim, Tom Thibodeau és Monty Williams.

Az itt is szereplő Damian Lillard a CSNNW-nek azt nyilatkozta, nagyon csalódott volt, mikor megtudta, hogy Mo Williamst már biztosan nem fogják visszaigazolni. A Portland TrailBlazers irányítója azt mondta, hogy szerinte Williams olyan ember, akit a barátjának tekinthet majd egész életében, ilyen közel kerültek egymáshoz. Azt szerette volna leginkább, ha őt tartja meg a csapat, de ez nem az ő hatáskörébe tartozik, és ezt meg is érti. Továbbra is beszélnek egymással, de nehéz volt elfogadnia a tényt, hogy Mo-Will nem lesz a csapattársa a következő idényben. Azt is hozzátette persze, hogy tetszik neki Steve Blake és Chris Kaman megszerzése.

A New Orleans Pelicans ki fogja rakni Omri Casspit, amint hivatalos lesz a köztük, a Washington és a Houston között létrejött hármascsere. Szintén a Pelicanshez kapcsolódik, hogy a Charlotte Hornets készpénzért cserébe postázta hozzájuk Scotty Hopsont. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint John Salmonst a közeljövőben le fogják igazolni.

Még a 2014/15-ös szezon sem kezdődött el, de a 2015-ös drafthoz egy elég jelentős hír tartozik: a jövő évi játékosbörze legelejébe várt Emmanuel Mudiay hiába választotta az SMU egyetemet, most úgy tűnik, elkezdi egy évvel korábban profi karrierjét, így fog majd jövő nyáron jelentkezni a draftra. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a kínai ligából érdeklődnek a kongói irányító iránt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus