Hírmorzsák 2014-07-15 (09:30)

12-ből 7 GM nem cserélné Wigginst Love-ra, 5 igen - érvek és ellenérvek pro-kontra. Ray Allen még mindig gondolkodik a visszavonuláson. Mike Millernél a Rockets és a Mavs is képbe került, de a Cavs felé hajlik. Perry Jones III térdét meg kellett műteni. Troy Daniels marad a Houstonnál, Alan Anderson pedig a Brooklynnál - mindketten két évre. Salmons a Pelicansnél folytatja. Parsons sértve érezte magát azért, ahogyan a Rockets kezelte a nyáron. Sivát ki fogja tenni keretéből a Pistonst. Anthony Randolph-ot elcserélte a Bulls. Baron Davis visszatérne az NBA-be.

Hogy a Cleveland Cavaliers és a Minnesota Timberwolves cserél-e egymással, és ha igen, annak részese lesz-e Andrew Wiggins és Kevin Love, azt nem tudni, de Jeff Goodman (ESPN) megkérdezett 12 ligában dolgozó vezetőt, cserélnék-e a kanadai 1/1-est az erőcsatárra, és a végeredmény szerint 7-5 arányban nem.

Az egyik megkérdezett szerint Love túlértékelt, mert soha nem nyert csapatszinten. Egy másik szerint Wiggins nagyon jó lesz idővel, most még csak dobni és védekezni tudni, de LeBron James és Kyrie Irving mellett ez pont elég is, jól fejlődhet a játéka, pár éven belül pedig ő lehet az első számú pontszerző. Egy harmadik vezető azt mondta, hogy nincs kérdés, egy sztár potenciállal rendelkező fiatalt az újoncszerződése legelején nem cserélsz el.

Azok a vezetők, akik mégis meghúznák a tranzakciót, általában azzal érveltek, hogy azonnal bajnokesélye lenne a Cavs. Az egyik segéd GM szerint miért kellene várni Wigginsre, ha Love azonnal jobbá teszi őket, ráadásul ha most nem szerzik meg, akkor az erőcsatár a nyáron a Los Angeles Lakersbe igazol. Egy játékosmegfigyelő azt mondta, hogy tudja, mire képes Love, bizonyított, ráadásul a játéka kitűnően illeszkedik LeBroné mellé.

A Cleveland által James mellé elképzelt veterán kiegészítők közül egyébként Ray Allen még továbbra sem döntött, folytatja-e pályafutását - érdeklődik iránta a Miami Heat is, de valószínűleg LeBron mellé megy, ha nem hagyja abba a játékot. Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Dallas Mavericks és a Houston Rockets is beszállt a Mike Millerért folytatott küzdelembe, de Goodman úgy tudja, hogy Miller a Cavs felé hajlik elég erősen, hiába adta a legjobb ajánlatot pénzügyileg a Denver Nuggets.

Az Oklahoma City Thunder csatárának, Perry Jones III-nak artroszkópiás térdműtéten kellett átesnie tegnap, így 4-6 hétig egyáltalán nem edzhet, csak ezt követően kezdhet el újra tréningezni. Ugyancsak a Thunderhez tartozik, hogy bár a nyári ligában egy bokasérülés miatt nem tudott játszani, de a tavaly a Tulsa 66ersnél 15.3 pontot és 6.1 pattanót átlagoló Grant Jerrett-tel többéves szerződést kötöttek a RealGM információi szerint.

Még két kisebb igazolás történt. Egyrészt Troy Daniels marad a Houston Rocketsnél, ő két évre a ligaminimumot kapja, de mindkét év garantált a RealGM forrásai szerint. Másrészt Alan Anderson is marad csapatánál, a Brooklyn Netsnél - ő 2 év alatt nagyjából 3 millió dollárt fog majd zsebre tenni.

Még egy kis Rockets: a Dallas Mavericks új játékosa, Chandler Parsons a Yahoo Sportsnak azt nyilatkozta, hogy sértve érezte magát amiatt, ahogy a Houston kezelte őt a szabadügynökpiacon. Folyamatosan azt mondogatták, hogy kell nekik egy harmadik sztár, miközben szerinte ott volt már az orruk előtt egy. Ők így tekintettek rá, pedig szerinte még csak nem is karcolgatta a felszínt azzal kapcsolatban, milyen jó játékos lehet majd egy nap.

Azt is hozzátette, hogy nem tudja hibáztatni Daryl Morey-t azért, mert folyamatosan jobbá akarja tenni a csapatát, egy zseninek tartja, és nagyon tiszteli a Rockets vezetőségét. Ők adták az első lehetőséget neki, ők draftolták, ők hittek benne, ezért mindig különleges helye lesz a klubnak a szívében. A houstoni szurkolók hihetetlenek elmondása szerint, és nagyon reméli, hogy nem utálták meg, neki azt kellett tennie, ami számára a legjobb.

Egy embernek rossz napja lesz a közeljövőben, mivel a Detroit Pistons ki fogja tenni Peyton Sivát, mielőtt szerződése garantálttá válna. Siva szolgálataira nincs sok szüksége Stan Van Gundy együttesének, miután nemrég megszerezték DJ Augustint Brandon Jennings mögé.

A Chicago Bulls is lépett: a Denver Nuggetstől a draft éjszakáján, az 1/11-es pickkel együtt szerzett Anthony Randolphot postázzák az Orlando Magichez két második körös draftjoggal együtt. A műveletre azért van szükség, mert a Bulls próbál minél több helyet csinálni, hogy beférjenek a sapka alá Nikola Mirotic és Pau Gasol szerződéseivel együtt is. A Chicago cserébe Milovan Rakovics játéjogát kapta - a Greg Smith-csere részeként pedig Tadija Dragicsevics jogait a Dallas Maverickstől.

A New Orleans Pelicans is igazolt egyet: John Salmonsszal állapodtak meg egy egyéves, 2 millió dolláros szerződésben.

A végére pedig egy kis érdekesség: Baron Davis úgy edz mostanában, hogy szeretne visszatérni az NBA-be - a korábbi kiváló hátvéd a 2012-es rájátszásban szakította el az ACL és az MCL térdszaladját is, azóta nem lépett pályára. Davis elmondása szerint a Golden State Warriors és a Los Angeles Clippers lennének a legjobbak a számára, és nagyjából 15-20 percre képes meccsenként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus