Hírmorzsák 2014-07-15 (20:15)

Wade megegyezett a Heattel. LeBron rövidtávú szerződéseket akar kötni a jövőben több dolog miatt is. Rubio 5 éves maximumot akar. Rockets-igazolások: Dorsey, Adrien, Papanikolaou(?). Parsons korlátozott szabadügynökké tétele a Howard-igazolás része volt? Booker a Jazznél folytatja. A Pistons kirakta Harrellsont is. 1-2 héten belül meglesz a Lakers új vezetőedzője. Rivers szerint a tulajdonos kiléte körüli bizonytalanság rányomta a bélyegét az igazolásaikra. A Warriors GM-je szerint így is elég jók, ahogy most vannak. George fizikálisabb akar lenni jövőre. Phil Jackson szerint Bargnani sokaknak kellemes meglepetés lesz. Pierce Kidd távozása és Cassell miatt ment a Wizardshoz. Durant a 2k15 borítóján.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint Dwyane Wade új szerződése valahol évi 15 millió dollár környékén fog kezdődni - 4 évre összesen 60 millió dollárt fog keresni a dobóhátvéd állítólag. Annyi biztos, hogy megállapodás történt a két fél között a játékos instagramja és több hírforrás egybehangzó értesülései szerint is. A Miami Heathez kapcsolódik az is, hogy Udonis Haslem jogairól lemondott az együttes, így ő valószínűleg a sapka alatti csapatok 2.7 millió dolláros MLE-jét fogja kapni. Mario Chalmers szerződésére fény derült: az irányító az első évben pontosan 4 milliót, a másodikban pedig 4.3 millió dollárt fog keresni.

Azt szintén Winhorst írta meg, hogy forrásai szerint a jövőben LeBron James rövidtávú szerződéseket fog kötni, hogy megmaradjon a flexibilitása, mindig tudjon új szerződést kötni, amennyiben drasztikusan emelkedne a fizetési sapka és ezzel együtt a maximum kontraktus mértéke is, ne adj Isten utóbbi korlátozást teljesen eltörölnék a következő kollektív szerződésnél. James eddig sok pénzről mondott le, de a továbbiakban nem hajlandó erre. Ezekkel a rövid szerződésekkel nyomást is akar helyezni a Cleveland Cavaliersre, hogy folyamatosan jó keretet rakjanak össze körülötte.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) információi szerint Ricky Rubio ügynöke, Dan Fegan 5 éves maximum szerződést akar kiharcolni a spanyol irányítónak - Rubio jövő nyáron lesz korlátozott szabadügynök, amennyiben idő előtt nem sikerül vele megegyezni.

A Houston Rockets szépen tölti fel a keretét, miután Chandler Parsonst Trevor Arizára cserélték, de játékos megszerzése nélkül cserélték el Ömer Asikot és Jeremy Lint is. A mai nap kétéves, 2 millió dolláros szerződést írtak alá a center Joey Dorsey-val, egyéves, veterán minimumról szóló megállapodást írtak alá az erőcsatár Jeff Adriennel, és a hírek szerint közelállnak ahhoz, hogy kivásárolják a Barcelonától Kostas Papanikolaout - a 23 éves görög kiscsatár két évre 4.5 millió dollárt kapna, de ebből 1.5 millió a kivásárlási ára, amiből 600.000 dollárt áll a Rockets, a többit pedig Papanikolaou.

A Rocketshez tartozik egy kisebb pletyka is: Zach Lowe (Grantland) úgy tudja, hogy a ligában nagyon sokak szerint Dwight Howard szerződéskötésénél Dan Fegan, Howard és Chandler Parsons (és Rubio) ügynöke megegyezett a Houston GM-jével, Daryl Morey-val, hogy nem hívják le a kiscsatár opcióját a következő szezonra 1 millió dollárért, hanem már most szabadügynök lesz, még ha csak korlázott is.

A Utah Jazz is igazolt, méghozzá egy magasembert Derrick Favors és Enes Kanter mögé: a fővárosból érkezik hozzájuk Trevor Booker, aki két évre összesen 10 millió dollárt fog kapni.

A Detroit Pistons nemcsak Peyton Sivát tette ki hajnalban, hanem Josh Harrellsont is, mindkét játékos szabadon igazolható innentől.

A Los Angeles Lakers GM-ej, Mitch Kupchak az ESPN-nek azzal viccelődött, hogy talán kivárnak szeptemberig az új vezetőedző kinevezésével. Amikor komolyra fordította a szót a szakember, elmondta, hogy az utóbbi időben nagyon sok dolguk volt, a draft, összerakni egy állományt, de most természetesen a következő lépés az új tréner megtalálása, kinevezése lesz, és valószínűleg a következő 1-2 hétben ez meg is fog történni.

A másik Los Angeles-i együttes, a Clippers elnök-vezetőedzője, Doc Rivers a SportingNewsnak mesélte el, hogy szerinte a tulajdonosokkal kapcsolatos kérdések - átveszi-e Steve Ballmer valamikor a franchise-t Donald Sterlingéktől, és ha igen, akkor mikor - rányomták a bélyegét a nyarukra. A legtöbb csapat vitte a tulajdonosát is a különböző találkozókra, ő pedig csak egyedül ment mindenhova. Azt nem tudja, mekkora hatással volt ez arra, hogy nem nagyon tudtak a szabadügynökökkel dűlőre jutni, de abban biztos, hogy nem segített számukra.

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers egy helyi rádióadásban elmondta, hogy szerinte az oaklandi együttesnek nincs feltétlenül szüksége nagyobb állományjavításra - vagyis nem fognak kapkodni Kevin Love ügyében. Myers elmondása szerint nagyon sokan ott hibáznak, hogy túl gyorsan lépnek, nem hagynak elég időt az adott játékoskeret fejlődésére, összeszokására. Szerinte elég fiatal a csapatuk, és magasabban van a potenciáljuk, mint az előző idényben elért 51 győzelem. Tetszik nekik a mostani keret, és bár persze ha nem elég jó egy együttes, akkor változtatni kell, ők úgy érzik, jó csapatuk van.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George az Indianapolis Starnak azt nyilatkozta, hogy a következő szezonban sokkal fizikálisabb akar lenni, többet ütközni, várni az ütközéseket, faulttal együtt kosarakat szerezni, mert úgy gondolja, ez a következő lépés számára, hogy jobb játékos legyen. George saját elmondása szerint a palánk alatti játékán sokat dolgozott eddig a nyáron. Fel akar szedni pár kilót, ezért külön szakácsa van, aki segít neki ebben. Jóval kidolgozottabb, erősebb akar lenni, ezért azt is elmondta, nem eszik többet a McDonald's-ban.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson a New York Daily Newsnak azt nyilatkozta, hogy szerinte Andrea Bargnani nagyon hasznos lesz a Knicks számára a következő idényben - nemcsak a nagy lejáró szerződése miatt, de a pályán is. Jackson szerint sokan átnéznek már az erőcsatáron, pedig szerinte a Triangle-ben nagyon jó lesz Bargnani. Pablo Prigioni és Jose Calderon személyében van két olyan hátvédjük, akivel szeret együtt játszani Bargs, és Jackson úgy véli, az olasz játékos pozitív meglepetés lesz a Knicks-drukkerek számára.

A korábban már említett Zach Lowe (Grantland) jelentette, hogy Jason Kidd hirtelen távozása után lett realitás az, hogy Paul Pierce elszerződjön a Brooklyn Netstől. A Washington Wizardstól távozott Trevor Ariza, ők pedig gyorsan lecsaptak a bostoni legendára, aki nagyon jó barátságot ápol volt csapattársával, a fővárosiak egyik segédedzőjével, Sam Cassell-lel, találkoztak is egymással, és több Wizards-játékos is felhívta és üzent Pierce-nek, mielőtt aláírt volna a Washingtonnal.

A végére pedig Kevin Durant - az Oklahoma City Thunder sztárja került a 2k15 hivatalos borítójára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus