Hírmorzsák 2014-07-16 (21:00)

Stephenson aláírt a Hornetshez, a Pacers Stuckey-val pótolhatja. Mike Miller és James Jones a Cavsnél. Rashard Lewis a Dallasban folytatja, Dirk 3 évre mindössze 25 milliót fog kapni. Wade két évre írt alá, Haslem új szerződése is megvan a Heatnél. Boozert amnesztiával kivásárolta a Chicago. Jason Smith-t a Knicks igazolta le. Tolliver aláírt a Sunshoz. Humphries-zal pótolta a Wizards Bookert, Blairrel is közel vannak a megegyezéshez. Ha Durant nem marad Oklahomában, csak a Washington jön szóba nála. Bayless a Bucks játékosa lehet hamarosan. A Warriors és a Timberwolves továbbra is tárgyalnak Love-ról. Az adidasé az 1/1-es Wiggins, és a Top7-ből 4 ember.

Az elmúlt egy napban sok szabadügynök kelt el, kezdenek összeállni a keretek mindenhol. A Charlotte Hornets valószínűleg be is fejezte a csapatépítést, miután 3 éves, 27.5 millió dolláros szerződést kötöttek Lance Stephensonnal - a dobóhátvéd az első két évben 9 milliót fog keresni, a harmadikban pedig 9.5-et.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy az Indiana Rodney Stuckey-t nézte ki magának, hogy helyettesítsék a távozó Stephensont.

A Cleveland Cavaliers elkezdte feltölteni állományát LeBron James ex-csapattársaival. Egyrészt egy éves, veterán minimumról szóló kontraktusban állapodtak meg James Jonesszal, másrészt Mike Millerrel is szignóztak 2 évre 5.5 millió dollárért, így a Cavs távoli dobásaival egészen biztosan nem lesz probléma - főleg ha Ray Allen is úgy dönt, hogy folytatja pályafutását és a vártak szerint megy LeBron mellé.

Hozzájuk hasonlóan Rashard Lewis is játszott együtt Jamesszel, ő azonban nem követte Jonest Clevelandbe, a Dallas Maverickshez szerződött egy évre a veterán minimumért. A Dallashoz tartozik az is, hogy Dirk Nowitzki 3 évre 25 millió dollárért írt alá, pedig a Los Angeles Lakers és a Houston Rockets is maximum szerződést ajánlott neki.

A Miami Heat kerete a több távozó ellenére is kezd kialakulni, tegnap két évre írt alá velük Dwyane Wade. Az első évben nagyjából 16 milliót fog keresni a Heat ikonja, a második év pedig játékosopciós. Wade mellett Udonis Haslem is aláírt, ő a sapka alatti csapatoknak járó 2.7 milliós MLE-t kapja meg.

A Chicago Bulls amnesztiával kivásárolta Carlos Boozert. Az erőcsatárra két napig lehet licitálni az amnesztia-waiveren a sapka alatti csapatoknak - ha senki nem teszi ezt meg, két nap után bárki szabadon leigazolhatja.

A New York Knicks a luxusadót fizető csapatok MLE-jét, egy évre 3.3 millió dollárt ad Jason Smith-nek, aki a következő szezonban a Nagy Almában fog játszani.

A Phoenix Suns Anthony Tolliverrel kötött szerződést - a jó kinti dobónak számító magasember két évre 6 millió dollárt fog kapni az arizonaiaktól.

A Washington Wizards tegnap elvesztette ugyan Trevor Bookert, aki a Utah Jazzhez írt alá, ám nem sokkal később pótolták is, három éves, 13 millió dolláros kontraktust kötöttek Kris Humphries-zel. Szintén a palánk alatti részleget erősítheti DeJuan Blair, aki Stein információi szerint közel áll a megegyezéshez a Washingtonnal.

Szintén a fővárosiakhoz tartozik, hogy Stephen A. Smith (ESPN) forrásai szerint ha Kevin Durant 2016-ban úgy dönt, elhagyja az Oklahoma City Thundert, akkor a Wizardshoz fog igazolni. Smith forrásai szerint Durant maradni akar a Thundernél, de ha valami mégis változna időközben, akkor azt azért fogja megtenni, hogy visszatérjen a fővárosba, ahol felnőtt. A Washington alkalmazta is David Adkinst, mint a játékosok fejlesztéséért felelős segédedzőt - Adkins volt Durant trénere korábban.

Stein értesülései szerint a Milwaukee Bucks közel van ahhoz, hogy megegyezzenek Jerryd Bayless-szel.

Szintén Stein jelentette, hogy a Golden State Warriors és a Minnesota Timberwolves továbbra is tárgyalnak Kevin Love elcseréléséről. A hírek szerint már megegyezés lenne a két fél között, ha a Warriors adná Klay Thompsont, de továbbra sem hajlandóak odaadni a dobóhátvédet.

Az idei drafthoz tartozik, hogy az adidas "vitte el" a legtöbb játékost a top7-ből, velük írt alá ugyanis Andrew Wiggins, Joel Embiid, Marcus Smart és Dante Exum is. Julius Randle és Aaron Gordon a Nike-nál kötött ki, míg Jabari Parker a Jordan Brand "képviselője". Wiggins évi 2 millió dollárt kap a következő négy évben az adidastól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus