Hírmorzsák 2014-07-17 (09:45)

Szerződés-részletek: Melo, Wade, Diaw. Ettora Messina a Spurs segédedzője lett. Új igazolások: Ed Davis (Lakers), Ridnour (Magic), Stuckey (Pacers), Blair (Wizards), Brandon Rush (Warriors). Stephenson már megállapodott a Mavsszel, a Rockets húzta keresztül a számításokat. Papanikolaou egyelőre nem lesz a Houston játékosa. A Kings továbbra is meg akarja szerezni Josh Smith-t. Boozerre a Mavs és a Hornets biztosan nem mozdul rá, az Atlanta viszont igen. Love-ot nem cseréli el értéke alatt a Timberwolves. Új lottery-rendszer lehet. Csökkenthetik Donald Sterling eltiltását.

Megvan Carmelo Anthony új szerződése, amely 5 évre majdnem pontosan 124 millió dollárról szól, és van benne egy no-trade kitétel is, azaz nem cserélhetik el, csak a játékos beleegyezésével. Melo fizetése 22.46 millió dolláról indul, a második évre alig 400.000 dollárral nő, és onnantól kezdve a maximális 7.5% környékén, valamivel az alatt emelkedik majd, így jön össze az, hogy 5 millió dollárral kevesebbet keres majd az 5 év alatt, mint amennyit lehetne.

További szerződésrészletek. Ugyanilyen no-trade kitétel van Dwyane Wade új szerződésében is, ő a következő idényben 15 millió dollárt fog keresni, utána pedig 16.125 millió dollárt, amennyiben lehívja játékosopcióját. A San Antonio Spurs végül nem 3 évre 22.5 millió dollárért, hanem 4 évre 28 millióért szerződtette Boris Diaw-t, ebből viszont csak 17.5 millió dollár garantált.

A Spurs még tovább erősödött: kedden hivatalosan is bejelentették, hogy Ettora Messina a csapat segédedzője lett.

Több aláírás történt hajnalban. A Los Angeles Lakers Ed Davisszel kötött 2 éves, 2 millió dollárról szóló megállapodást, amelyből a második év játékosopciós. Rodney Stuckey az Indiana Pacersszel kötött 1 éves kontraktust a veteránminimumért - ő a tegnap lelépő Lance Stephenson helyét fogja átvenni. Az Orlando Magic 2 éves, 5.5 millió dolláros szerződést írt alá Luke Ridnourral, aki Elfrid Payton mentora lehet a floridaiaknál - a második év nem garantált.

A Washington Wizards 3 éves, 6 millió dolláros megegyezésre jutott DeJuan Blairrel - a harmadik év csapatopciós. Blair sign-and-trade-ben érkezik a Dallas Maverickstől, akik Emir Preldzic játékjogát kapják cserébe. Brandon Rush pedig visszatért a Golden State Warriorshöz, a swingman 2 évre 2.5 millió dollárért szignózott volt csapatával - a második év játékosopciós.

Ha már szóba került érintőlegesen a Dallas: több hírforrás egybehangzó állítása szerint a Mavericks már megegyezett Lance Stephensonnal egy 2 éves, 20 millió dolláros szerződésről, amely akkor érvénybe is lépett volna, ha a Houston Rockets meccseli a Chandler Parsonsra tett ajánlatukat. Mivel azonban a Houston elengedte a kiscsatárt, így a Mavsnek már nem maradt pénze Stephenson szerződtetésére is.

Ami biztos, hogy Kostas Papanikolaou nem lesz egyelőre a Rockets játékosa, miután visszautasította a texasiak ajánlatát (2 év, 4.5 millió dollár), és marad a Barcelonában.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings továbbra is érdeklődik a Detroit Pistons erőcsatára, Josh Smith iránt. A két fél korábban sem tudott megegyezni, és ez harmadik csapat bevonása nélkül most sem fog menni, úgyhogy a Kings most azt az együttest keresi, aki segíthet nekik összehozni az üzletet.

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor az NBA TV-nek azt nyilatkozta, hogy jelen állás szerint Kevin Love-ot várják az edzőtáborban, és remélhetőleg náluk fog játszani a következő idényben is. Taylor elmondása szerint minden lehetőséget meg fognak vizsgálni, ami segítségükre lehet, de nem fognak elcserélni egy nagyszerű játékost áron alul. Az egyik keleti konferenciában dolgozó edző azt nyilatkozta Chris Mannixnek (Sports Illustrated), hogy a Golden State helyében elcserélné Klay Thompsont Love-ért, a Cleveland helyében pedig Andrew Wigginst, mert ennyire jó játékosnak tartja az erőcsatárt.

Két csapat biztosan nem fog Carlos Boozerre ajánlani az amnesztia-waiveren. Az egyik a Dallas Mavericks - GM-jük, Donnie Nelson szerint van egészen jó erőcsatáruk Dirk Nowitzki személyében, ráadásul sapka alatt is kellene lenniük a licithez, úgyhogy nem is gondolkodnak benne. A másik ilyen alakulat Rick Bonnell (Charlotte Observer) forrásai szerint a Charlotte Hornets. Eric Pincus (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy az egyik befutó az Atlanta Hawks lehet, ők érdeklődnek Boozer iránt.

A liga új lottery-rendszert akar bevezetni, ezt most már hivatalos "ajánlatban" is tudatták a csapatokkal. A lényeg ugyanaz lenne, mint eddig, de sokkal kiegyenlítettebb lenne minden PO-ba be nem jutó csapat esélye az 1/1-re. A hírek szerint a most beterjesztett rendszerben a leggyengébb négy csapat ugyanolyan sansszal, nagyjából 11%-kal indulna a legjobb draftpozícióért, és onnan csak nagyon kis százalékban kezdene el csökkenni. Jelenleg csak az első három helyezettet húzzák ki, ez is módosulna az első hatra.

Ugyancsak a ligához tartozik, hogy a commish, Adam Silver beszélt Shelly Sterlinggel a közelmúltban arról, hogy csökkentsék Donald Sterling életre szóló eltiltását az NBA-ből, és Silver elmondása szerint hajlandó beszélni a dologról, amennyiben a férfi beleegyezik a csapat eladásába. A jelenlegi peres ügyek miatt könnyen elképzelhető, hogy még a következő szezon kezdetén is Sterlingék birtokolják majd a Los Angeles Clipperst.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus