Hírmorzsák 2014-07-20 (10:00)

Howard szerint ő a liga legjobb centere, Harden a legjobb dobóhátvéd, rajtuk múlnak a dolgok a Houstonnál. Parsons meglepődött, hogy a Rockets nem meccselte új szerződését, Stephenson pedig azon, hogy nem tudott megegyezni a Pacersszel. Kobe elégedett a Lakers nyári erőfeszítéseivel. Wigginst nem érdeklik a cserepletykák, ő kosarazni akar, mindegy, hol kell ezt megtennie. Thompson maximum hosszabbítást akar a Warriorstől. Aaron Brooks és Lucas III is a Bulls játékosa lehet hamarosan. MWP-t meghívja a Knicks az edzőtáborába? Nincs Josh Smith köré épülő csere kialakulóban a Pistons és a Kings között. Marshall a Bucksnál fogja folytatni. Garrett és Buycks is kikerül a Raptors keretéből.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard azt nyilatkozta az Associated Pressnek, hogy Chandler Parsons távozása egyáltalán nem lesz hatással a csapatukra, mivel ő a liga legjobb centere, James Harden pedig a liga legjobb kettese, rajtuk múlnak a dolgok. Trevor Arizáról azt mondta, hogy a falon is átmegy a csapattársaiért, nagyon örül neki, hogy ilyen katonáik vannak. Támadásban ő és Harden a két első opció, a többiek pedig bármit megtesznek a győzelemért.

A "megszólított", Chandler Parsons Dwain Price-szal (Fort Worth Star Telegram) beszélgetett, és elmondása szerint meglepődött, hogy a Houston nem meccselte a Dallas Mavericks által elé tett ajánlatot. Ő úgy tudta, hogy a terv az volt, hogy meccselik ezt a szerződést. Dan Fegan és az ügynökség jó munkát végzett szerinte, nagy nyomást helyeztek a Rocketsre. Szerinte mindkét fél azt tette, ami a saját álláspontja szerint a legjobb volt.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a megjelenő riportereknek, többek között Ramona Shelburne-nek (ESPN Los Angeles) elmondta, annak ellenére is elégedett a csapat nyári erőfeszítéseivel, hogy nem sikerült leigazolniuk egyetlen nagy nevet sem. Kobe úgy fogalmazott, hogy szerinte a GM, Mitch Kupchak elég hatékonyan reagált arra, hogy sem Carmelo Anthonyt nem sikerült megszerezniük, sem Pau Gasol nem maradt az együttesnél - hasznos "darabokat" szedtek össze ettől függetlenül is.

Az idei 1/1-es, Andrew Wiggins Kurt Helinnek (ProBasketball Talk) azt mondta, egyáltalán nem ideges az őt körülvevő cserepletykák miatt. Elmondása szerint a Kevin Love-val és vele kapcsolatos híresztelések kezelését az őt támogató emberekre és az ügynökére bízza. Ő kosárlabdázni szeret, és tudja, hogy az NBA egy üzlet. Bárhová is kerül, ő ugyanúgy fog játszani mindenhol.

A Charlotte Hornets új hátvédje, Lance Stephenson Candace Bucknernek (Indianapolis Star) azt nyilatkozta, hogy nagyon meglepődött azon, hogy nem sikerült megegyeznie az Indiana Pacersszel, és nem maradhatott az együttesnél. Azt is elmondta, hogy nagyon boldog, hogy a Hornetsnél folytathatja, segítségére lehet a csapatnak, amely inkább egy családnak tűnik számára. Nagyon fog neki hiányozni Larry Bird, de ez a liga leginkább üzlet, ő pedig úgy érzi, jóval családiasabb a hangulat a Hornetsnél.

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint Klay Thompson ügynöke maximum szerződéshosszabbítást akar a Golden State Warriorstől. A csapatot állítólag nem érte túl nagy sokként a hír, hiszen látták, milyen kontraktusokat kapott Chandler Parsons és Gordon Hayward, és a hírek szerint a háttérben már próbálják összehozni az anyagi feltételeit annak, hogy meg tudják adni Thompsonnak a lehető leghosszabb és a lehető legtöbbet érő új szerződést.

Marc Stein (ESPN) jelentette tegnap, hogy a Chicago Bulls és Aaron Brooks közel vannak a megegyezéshez, az inkább pontszerzéséről híres egyes hamarosan csatlakozhat hivatalosan is az Illinois-i együtteshez. Stein információi szerint nemcsak Brooks, hanem a Bulls volt játékosa, John Lucas III is Chicago-mezt ölthet hamarosan, Tom Thibodeau egyik kedvence visszatérhet egykori csapatához. Szintén ide tartozik, hogy Pau Gasol és Nikola Mirotic szerződései 15%-os trade kickert tartalmaznak.

Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy a New York Knicks erősen gondolkodik azon, hogy Metta World Peace-nek meghívót adjon az edzőtáborba, ezzel esélyt kapna, hogy visszatérjen az együtteshez, illetve arra is, hogy újra Phil Jacksonnal és Derek Fisherrel dolgozhasson együtt.

Vince Ellis (Detroit Free Press) agyonlőtt egy pletykát hajnalban, mivel értesülései szerint semmi alapja nincs annak, hogy a Detroit Pistons és a Sacramento Kings egy Josh Smith köré épülő cseréről tárgyalnak.

Szintén Stein hozta a hírt, hogy forrásai szerint a Milwaukee Bucks le fogja hívni Kendall Marshallt a szabadlistáról. A Los Angeles Lakers pénteken tette ki keretéből az irányítót annak reményében, hogy ha két napig nem viszi el senki a waiverről, akkor vissza tudják igazolni, de úgy tűnik, hogy a Bucks keresztül húzza a számításaikat.

A Toronto Raptorsnél két változás is történni fog hamarosan. Diante Garrettet már ki is tették keretükből a kanadaiak - a játékos ezen a nyáron, a Steve Novak-cserében érkezett Torontóba a Utah Jazztől. A Raptors ezenkívül még ma ki fogja tenni Dwight Buyckst, mielőtt hétfőn garantálttá válna szerződése - ő valahol Európában folytatja pályafutását a hírek szerint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus