Hírmorzsák 2014-07-21 (11:00)

Wiggins a héten megköti szerződését, utána 30 napig nem cserélhető. Irving nem foglalkozik a cserepletykákkal. A Knicks Shumperttől, JR Smith-től vagy Larkintól akar szabadulni. Toure Murry iránt a Jazz és a Heat érdeklődik. Patric Youngot leigazolta a Pelicans. Glen Rice Jr. lett a Las Vegas-i nyári liga legértékesebb játékosa, megvan a torna első és második ötöse is. Stephenson mesélt Jordannel történt beszélgetéséről. Van Gundy szerint a játékosok 99.9%-a a pénz alapján dönt szabadügynökként, de kis előnyt jelent neki, hogy elnök és edző is egyben.

Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers a héten megköti Andrew Wigginsszel a játékos újoncszerződését. A hírek szerint a késlekedésnek nem sok köze van a Kevin Love-cseréhez - állítólag a fennmaradó 1.4 millió dolláros sapka alatti helyüket akarták hasznosan elkölteni, felmerült a két második körös játékos, Joe Harris és Dwight Powell hosszútávú lekötése is -, viszont az aláírás után 30 napig nem lesz cserélhető Wiggins.

A Cleveland egyik sztárja, Kyrie Irving a Northeast Ohio Media Groupnak azt nyilatkozta, nem foglalkozik a Wiggins-Love cserével. Irving szerint nagyon sok embernek vannak belső információi, aztán a híreknek csak töredéke valósul meg, úgyhogy amíg nem hívja fel a GM és közli vele, mi történt, addig nem is foglalkozik a pletykákkal.

Ian Begley (ESPN New York) értesülései szerint a New York Knicks olyan cserét akar összehozni, amelyben Iman Shumperttől, JR Smith-től vagy Shane Larkintól szabadulnak - Tim Hardaway Jr. elboltolását viszont kizárták. Nem újdonság, hogy Phil Jacksonék szerint túl sok hátvédjük van, hiszen az elnök, illetve a GM, Steve Mills is elmondták már korábban ezt, Mills ráadásul kifejezetten a dobóhátvédek számát találta túl soknak. Ennek alapján a legnagyobb veszélyben Shumpert lehet, hiszen Larkin irányító, míg Smith-ért nem biztos, hogy bármit is lehet jelenleg, az előző szezonban mutatott játéka után kapni.

Ha már a Knicks: a tavaly a New Yorkiaknál játszó Toure Murry iránt a Miami Heat és a Utah Jazz érdeklődik Aaron Falk (Sal Lake Tribune) információi szerint.

A New Orleans Pelicans gyorsan lecsapott a lehetőségre: a drafton el nem kelt Patric Younggal kétéves szerződést kötöttek - azt nem tudni pontosan, milyen összegért, de nagy valószínűség szerint az újoncminimumot kapja a magasember.

Bár még a döntő hátra van az idei Las Vegas-i nyári ligából, megválasztották a torna legértékesebb játékosát, aki a Washington Wizards dobóhátvédje, Glen Rice Jr. lett - 25 pontot átlagolt 46.9%-es mezőnymutatóval, 7.8 pattanó és 2.5 labdaszerzés mellett. A torna első és második ötösét is kijelölték:

Első ötös: Doug McDermott (Chicago Bulls), Donatas Motiejunas (Houston Rockets), Otto Porter (Washington Wizards), Glen Rice Jr. (Washington Wizards), Tony Snell (Chicago Bulls)

Második ötös: Rudy Gobert (Utah Jazz), Tim Hardaway Jr. (New York Knicks), Jordan McRae (Philadelphia 76ers), Russ Smith (New Orleans Pelicans), T.J. Warren (Phoenix Suns)

A Charlotte Hornets dobóhátvédje, Lance Stephenson Rick Bonnell-lel (Charlotte Observer) beszélgetett arról, mit mondott neki a franchise tulajdonosa, Michael Jordan találkozójukkor. Stephenson elmondása szerint Jordan elmondta neki, mi tetszik neki a játékában, hogy le kell nyugodnia néha, bizonyos esetekkor, és hogyan tudja a lehető legjobban segíteni a csapatot. Azt is megmondta neki állítólag MJ, hogy hisz a tehetségében, és tetszik neki a harciassága is.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy a Detroit Free Pressnek azt nyilatkozta, hogy szerinte az off-szezonban előny, hogy mindkét posztot birtokolja, mert ha felvázolja a szabadügynököknek, mi lesz a szerepük, az sokkal reálisabban hangzik, mintha csak vezetőségi tagként mondaná ezt nekik. SVG azt is hozzátette, hogy azért ez még mindig nem számít annyit, mint a pénz. Tapasztalata alapján a játékosok 99.9%-ban a jobb pénzügyi feltételeket választják, az anyagiak állnak az első helyen, ami után a többi dolog következik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus