Hírmorzsák 2014-07-22 (11:30)

Krzyzewski gondolkodás nélkül cserélne Love-ért a Cavs helyében, hogy ne vesztegessenek el egy évet se LeBron karrierjéből. Maverick Carter szerint nem ők vették rá Jamest a hazatérésre, a játékos saját döntése volt ez. Al Jefferson szerint a védekezésre kell építeniük, arra, amit tavaly már elértek. Clifford szerint Marvin Williams igazi posztja a négyes. Találkozott egymással Donald Sterling és Steve Ballmer. A Celtics megegyezett Evan Turnerrel. Humphries sign-and-trade keretében került a Wizardshoz.

Hogy cserél-e a Cleveland Cavaliers Kevin Love-ért, azt egyelőre nem tudjuk, az amerikai válogatott szövetségi kapitánya, Mike Krzyzewski azonban a John Feistein Show-ban elmondta, hogy egy pillanatig sem habozna, cserélne a vajkezű magasemberért. Coach K elmondása szerint egyáltalán nem akar rosszat mondani a Love-cserében felmerült fiatalokkal kapcsolatban, de a Minnesota Timberwolves erőcsatára All-Star játékos, aki dupla-duplát tud szállítani estéről estére, ráadásul úgy, hogy a külső dobásai miatt meg tudja nyitni a pályát mások számára. Krzyzewski szerint erre nem sok dupla-duplás ember képes, hiszen Love a festékben és a triplavonalon is képes hatékonyan játszani.

A Duke egyetem mestere szerint LeBron James a világ legjobb játékosa, de már 29 éves. Azt nem mondja, hogy karrierje vége felé közeledik, de a második felében van már. Az első fele nagy része arra ment rá, hogy olyan nagyszerű játékos legyen, mint amilyen nagyszerű most. Ez időbe telik, és időbe fog telni Andrew Wigginsnél is, mire olyan kosaras lesz, amilyen lehet. LeBron hatalmas játékos, márpedig nem akarsz egyetlen évet sem elvesztegetni egy olyan kosaras karrierjéből, mint amilyen ő. Love talán nincs olyan jó, mint James, de nála már tudni, mire képes - fejlődéstől függetlenül egy kiegyensúlyozott, kiemelkedő játékos.

LeBron James üzlettársa és egyik tanácsadója, Maverick Carter az ESPN egyik podcastjében azt nyilatkozta, hogy James Clevelandbe való visszatérése teljesen a játékos döntése volt, nem ők vették rá erre. Ők nem is akarják rávenni semmire sem, csak elmondják a véleményüket az előnyökről és hátrányokról, már amennyiben James megkérdezi őket. Carter szerint LeBron 29 éves, felnőtt ember, rengeteg pénzzel, egy feleséggel, két gyerekkel, a harmadikat épp várják. Egy ilyen embernek nincs szüksége arra, hogy bármerre is terelgessék, nem vehetnék rá amúgy sem semmire. A saját döntéseit hozza meg, ami rendben is van, ugyanis neki kell együttélni a döntések következményeivel.

A Charlotte Hornets magasembere, Al Jefferson azt nyilatkozta a Basketball Insidersnek, hogy örül a csapat nyári erősítéseinek. Big Al szerint abból kell továbbfejlődniük, amit tavaly már felépítettek. Tudják, hogy ha keményen védekeznek, van esélyük a győzelemre. Jefferson úgy gondolja, ez volt az a dolog, amit karrierje során soha korábban nem tett meg, most igazán odatette magát hátul. Szerinte a tavalyi sikereik oka az volt, hogy a hatodik legjobban védekező csapat voltak, ezt kell folytatniuk a következő szezonban is, erre kell építeniük.

Szintén a Hornetshez tartozik, hogy tegnap bemutatták Marvin Williamst. A játékos elmondása szerint nagyon izgatott, hogy visszatérhet korábbi sikerei színhelyére - 2005-ben NCAA bajnoki címet nyert a North Carolina egyetemmel. Steve Clifford vezetőedző szerint mindkét csatárposzton bevethető Williams, de az igazi posztja a négyes - így valószínűleg ő kezd majd Josh McRoberts megüresedő helyén.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) értesülései szerint Donald Sterling találkozott Steve Ballmerrel és Shelly Sterlinggel. A hírek szerint megegyezés nem született, de baráti beszélgetés zajlott a két férfi között. Ez volt az első meetinje Sterlingnek és Ballmernek, mióta a Los Angeles Clippers eladásra került - előbbi továbbra is harcol a franchise-ért a bíróságon.

Steve Bulpett (Boston Herald) információi szerint a Boston Celtics megegyezett Evan Turnerrel, az egykori 1/2-es Brad Stevenséknél folytatja pályafutását. A szerződés részletei egyelőre nem nyilvánosak, de a hírek szerint az MLE egy részét kapja Turner.

Szintén a Celticshez tartozik részben, hogy Kris Humphriest végül sign-and-trade cserével szerezte meg a Washington Wizards. A Boston a fővárosiak jövő évi második körös pickjét kapta meg, ami Top49 védett. Humphries fizetése így a Trevor Arizáért kapott TPE-ből jött le, amiből még így is maradt 4.3 millió dollár, ezt fel lehet még használni egy másik cserére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus