Hírmorzsák 2014-07-23 (10:15)

Rivers lemond, ha a következő idényben is Sterlingé lesz a Clippers. A Cleveland és a Utah cseréltek. A Nuggets a surranópályán megszerezheti Love-ot. A Timberwolves JJ Bareát is el akarja passzolni Love-val együtt. A Cavs tapasztalt centert keres első körös pickekért. A Mavs Jameer Nelsonnal fog találkozni csütörtökön, Rashard Lewis jobb térdét viszont műteni kell. Szerződéskötések: Bogdanovic, Markel Brown - Nets, Nick Johnson - Rockets, Joe Harris - Cavs. A Nuggets korábbi vezetőedzője, Jeff Bzdelik lesz Dave Joerger egyik segédedzője a Memphisnél. Embiid ezúttal Rihannánál próbálkozik.

Tegnap hallgatták meg a Sterling-ügyben a Los Angeles Clippers ideiglenesen, a liga által kinevezett vezérigazgatóját, Dick Parsonst, aki a bíróságon azt állította, Doc Rivers közölte vele, hogy nem akar a csapat vezetőedzője lenni, amennyiben Donald Sterling a következő idényben is a franchise tulajdonosa marad. Parsons azt mondta, hogy ez katasztrófa lenne számukra, mert Rivers az, aki tartást ad az egész csapatnak. A vezérigazgató azt is hozzátette, hogy ha Steve Ballmer kiszáll ebből az üzletből, nagyon nehezen képzeli el, hogy valaki megint 2 milliárd dollárt áldozna a csapatra.

A Cleveland Cavaliers kezdi előkészíteni a terepet a Kevin Love-cseréhez, ugyanis hajnalban megegyeztek a Utah Jazz-zel: John Lucas III-at, Erik Murphyt és Malcolm Thomast szerezték meg Carrick Felixért, egy 2015-ös második körös pickért, illetve 1 millió dollár készpénzért cserébe. Mindhárom Cavshez érkező szerződése nem garantált, így egy vagy több későbbi cserében nagyon jól jöhetnek, de Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) szerint nem feltétlenül cserélik őket tovább.

A Love-cseréhez tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Denver Nuggets outsiderként még befutó lehet, a Cleveland és a Golden State Warriors ajánlata mellett az övék tetszik a Minnesotának a legjobban. Szintén Wojtól származik az info, hogy Kevin Martin mellett JJ Bareát is szeretné a Timberwolves "elnyomni" Love-val együtt, ezért is szedegetheti össze a nem garantált szerződéseket a Cavs, mivel nem lesz egyszerű ennyi fizetést "meccselni", hogy a csere a liga pénzügyi szabályainak is megfeleljen.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) forrásai szerint Gorgui Dieng neve is felmerült a cseretárgyalásokkor, ám ezt Jon Krawczynski (Associated Press) gyorsan megcáfolta, sőt, információi szerint Kevin Martin sem került még elő - róla csak a Warriorsszal folytatott tárgyalásokkor volt szó. KC Johnson (Chicago Tribune) úgy tudja, hogy a Wolves Joakim Noah-t kérte eredetileg a Chicago Bullstól, amire az Illinois-iak gyorsan nemet is mondtak, Joe Cowley (Chicago Sun-Times) egyik forrása pedig azt mondta, kétséges, hogy a Bulls újra beszállt volna a Love-ért folyó küzdelembe.

Közben a Cavs második körös pickje, Joe Harris is szerződést kap, ő három évre az újoncminimummal fog gazdagodni a RealGM információi szerint - Eric Pincus úgy tudja, hogy összesen 2.7 millió dollárról szól majd a kontraktus, amelyből az első két év garantált, a harmadik csapatopciós. És még mindig a Clevelandhez tartozik, hogy Wojnarowski forrásai szerint veterán centert keresnek, és jövőbeli első körös draftjogokért szeretnének szerezni egyet.

A Brooklyn Nets tegnap hivatalosan is leigazolta Bojan Bogdanovicot, aki három évre 10.1 millió dollárt fog kapni - tehát a luxusadós MLE-t kapta, ahogyan azt várni lehetett. Tim Bontemps (New York Post) úgy tudja, hogy a Nets az idei drafton a Minnesota Timberwolves által 44. helyen kiválasztott, majd a Brooklyn által cserében megszerzett Markel Brownnal is megállapodást köt hamarosan.

A Houston Rockets is lépni fog, több hírforrás egybehangzó állítása szerint ők a közeljövőben aláírnak három évre az idén 42. helyen választott, a nyári ligában jó teljesítményt nyújtó Nick Johnsonnal - a szerződés anyagi része egyelőre nem ismert.

Marc Stein (ESPN) jelentette először, majd Marc J. Spears (Yahoo Sports) megerősítette, hogy a korábbi Denver Nuggets vezetőedző, a ligában 17 éve tevékenykedő Jeff Bzdelik Dave Joerger segédedzője lesz a következő idénytől a Memphis Grizzliesnél.

Szintén Stein hozta a hírt, hogy a Dallas Mavericks csütörtökön személyesen is találkozik Jameer Nelsonnal. Mint ismeretes, a texasi együttesnek még megvan a sapka alatti csapatok MLE-je (2.7 millió dollár), ebből pedig egy tapasztalt irányítót akarnak hozni. Nelson mellett találkoztak már Mo Williamsszel, közülük kerülhet ki a befutó.

A Mavs egyik megállapodásából lehet, hogy semmi nem lesz, ugyanis Rashard Lewis ügynöke tegnap bejelentette, hogy meg kell műteni a vajkezű magasember jobb térdét, így a Dallas elállhat a szerződéskötéstől. A probléma egyébként az orvosi felmérőn jött elő, egyelőre nem tudni, mikor fekszik kés alá Lewis és azt sem, mennyit kell kihagynia.

A végére pedig a szórakozás: Joel Embiid újra uralta a twittert hajnalban, miután BREAKING NEWS-ként bejelentette, hogy Kim Kardashianról "átnyergel" Rihannára, és vacsorázni is hívta. "Nyilatkozott" is a Philadelphia Sixers centere saját twitterén, elmondása szerint az életben mindig meg kell ismerni új dolgokat, és úgy gondolta, hogy figyelmét egy másik lányra kell terelni. Embiid ezután azt írta, források szerint Rihanna megfontolja ajánlatát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus