Hírmorzsák 2014-07-23 (21:45)

A Bulls beajánlotta Love-ért Gibsont, Miroticot és McDermottot, a Minnesota Wigginsre vár - részletek az elmúlt 24 órából. A Nuggets, a Celtics vagy a Sixers lehet a harmadik csapat, amelyik egy esetleges Cavs-Timberwolves cserébe beszáll - a Philly Waiterst akarja (?), Youngot adná. Rashard Lewis-zal mégsem köt szerződést a Mavs, Nelsonnak viszont készek kontraktust ajánlani holnap. Hibbert Kareem Abdul-Jabbarral edz a nyáron. Sterling beperelte a ligát, Silvert és a feleségét. Isaiah Thomas szerint nem becsülték meg a Kingsnél, Casspi viszont visszatérne Sacramentóba.

Chris Sheridan (Sheridan Hoops) jelentette először, majd Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) megerősítette, hogy a Chicago Bulls Taj Gibsont, Nikola Miroticot és Doug McDermottot ajánlotta fel a Minnesota Timberwolvesnak Kevin Love-ért. Sheridan úgy tudja, hogy a Wolves vezetőségének ez a csomag tetszik a legjobban azok közül, amik már konkrétan az asztalon vannak, viszont még mindig egy olyan lehetőséget preferálnak inkább, amelyben meg tudják szerezni a Cleveland Cavalierstől Andrew Wigginst.

A hírek alapján az idei 1/1-est még nem ajánlotta fel a Cavs a Minnesotának, és erről árulkodik Zach Lowe (Grantland) tweetje is, amelyben azt írta, liga szerte nem érti senki, hogy ha a Cleveland már felajánlotta Wigginst a Timberwolvesnak, akkor miért nem fogadták még el ezt. Sam Amick (USA Today) ráadásul még a mai chicagói ajánlat előtt hallotta az egyik forrásától, hogy az a legvalószínűbb forgatóköny, hogy Love a Bullsnál folytatja pályafutását. Azt sem szabad elfelejteni, hogy könnyen lehetnek ezek direkt tévesen kiszivárogtatott hírek Flip Saundersék háza tájáról, hogy így még többet csikarjanak ki a Cavsből.

Az biztos, hogy rövid időn belül hivatalosan nem lehet meg a csere, ugyanis McDermott és Mirotic is a napokban írták alá újonc szerződéseiket, 30 napig ezt követően nem cserélhetőek - ugyanez lesz a helyzet Wigginsnél, de neki hivatalosan még mindig nincs meg a kontraktusa. Az előbb említett Amick úgy tudja, hogy a Cleveland nem véletlenül nem kapkod - forrásaik szerint a Minnesotának egyáltalán nem sürgős elcserélnie Love-ot. Gibson KC Johnsonnak (Chicago Tribune) azt nyilatkozta, hogy neki a chicagói vezetők azt mondták, ne aggódjon a cserepletykák miatt. Mirotic a kivásárlási folyamata közben biztosítékot kért a Bullstól, hogy nem cserélik el, de arról nincs információi, hogy ezt meg is kapta-e.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) értesülései szerint a Bulls Gibsont, McDermottot és további dolgokat ajánlott, de forrásai nem erősítették meg, hogy Mirotic is a csomag része lenne. Cowley úgy tudja, hogy a Minnesota az elmúlt 24 órában megkereste a Chicagót, hogy közöljék velük, jelenleg a Cleveland ajánlata a legjobb, de annyira nem jó, hogy most belemenjenek a cserébe, erre reagálva tette ezt az ajánlatot a Bulls. Cowley forrásai szerint a Timberwolves komolyan fontolóra veszi, hogy elfogadják-e ezt a chicagói csomagot. Az Illinois-i együttes nem aggódik, hogy mi lesz Love jövőjével, ha megszerzik, ugyanis háttérinfóik szerint az erőcsatár hosszabbít a Bullsnál, ha végül ott köt ki.

Közben a Cavs-vonalon is fokozódik a helyzet, Sean Deveney (Sporting News) értesülései szerint egyre több együttes jelentkezik be, hogy harmadik csapatként részt venne a Cleveland-Minnesota üzletben. A Denver Nuggets és a Boston Celtics is szeretnék megszerezni Love-ot, de mindkettejüket érdekli egy olyan lehetőség is, hogy ők harmadik csapatként segítenek - a Boston állítólag draftjogokat hajlandó adni azért, ha olyan játékost kapnak, aki azonnal a segítségükre lehet.

A Nuggets és a Celtics mellett a Philadelphia Sixers lehet még résztvevője az üzletnek, ők Deveney infói alapján Thaddeus Youngot adnák a cserébe, ez pedig egybevág Jerry Zgoda (Star Tribune) tegnapi értesüléseivel, miszerint nem lenne meglepő, ha Young a Minnynél kötne ki. Sam Amico (Fox Sports Ohio) jelentette, hogy a Sixers érdeklődik Dion Waiters iránt, de a Sportando európai hírportál egyik újságírója úgy tudja, hogy messze nem kell annyira a Phillynek Waiters, mint ahogyan arról a hírek szólnak, mivel aggódnak a hozzáállása miatt, ők pedig egy jó szellemű, jó hozzáállású keretet próbálnak meg kialakítani.

Ahogyan az várható volt, a Dallas Mavericks elállt Rashard Lewis szerződtetésétől, miután a magasember nem ment át a terheléses teszteken, meg is kell műteni a bal térdét, így újra szabadügynök. Szerződéskötés is lehet a Mavsnél akár már holnap is, ugyanis Marc Stein (ESPN) információi szerint a Dallas készen áll szerződést ajánlani Jameer Nelsonnak, amint találkoznak holnap a veterán irányítóval. Azt nem tudni pontosan, milyen kontraktussal készülnek Nelsonnak, de nagy valószínűséggel a sapka alatti csapatok 2.7 milliós MLE-jét kapja majd a játékos.

A következő hetekben Roy Hibbert Kareem Abdul-Jabbarral fog együtt dolgozni, hogy fejlessze játékát.

A Los Angeles Clippers körüli botránynak csúnya és hosszú vége lehet, ugyanis Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) jelentette, hogy Donald Sterling beperelte a ligát, Adam Silvert és a saját feleségét annak érdekében, hogy semmissé tegye a franchise eladását.

A Phoenix Suns új irányítója, Isaiah Thomas azt nyilatkozta az Arizona Republicnak, hogy úgy érezte, volt csapata, a Sacramento Kings minden lehetséges alkalommal próbálta őt lecserélni. Thomas elmondása szerint úgy érezte, nem tisztelik eléggé. Mindig hoztak valaki újat elé vagy mellé, pedig szerinte tett le annyit az asztalra, hogy megmutassa, kezdő szintű játékos, vagy hogy egy olyan kosaras, aki komoly szerepet játszhat az együttesnél, de úgy tűnik, ők másképpen látták ezt.

A New Orleans Pelicans ki fogja tenni keretéből Omri Casspit, a játékos ügynöke pedig már több csapattal is tárgyal - ezek közül az egyik éppen a Sacramento, amelyben az izraeli kiscsatár NBA-pályafutását kezdte. Casspi a Sacramento Bee-nek elmondta, hogy szerinte a Kings tudna használni egy csatárt, aki szeret futni, be tudja dobni a triplát, ezzel teret nyithatna DeMarcus Cousinsnak és Rudy Gaynek. Szeretne mindkettejükkel együtt játszani, és egyébként is sok barátja van még a csapatnál, a városban. Most a válogatottra koncentrál, addig sem kell azon izgulnia, hol folytatja majd pályafutását.

A Brooklyn Nets Markel Brown mellett másik második körös draftoltjával is szerződést kötött, Cory Jefferson több évre szerződött le a Nets-cel - többet, pontosabbat a kontraktus részleteiről egyelőre nem tudni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus