Hírmorzsák 2014-07-24 (21:30)

Ray Allen hajlik a folytatás felé, ez esetben a Clevelandhez szerződik. Nelson 6 milliót kaphat két évre a Mavstől, ma megegyezés lehet. A Lakers nem Riversre vár, még mindig Byron Scott tűnik befutónak a vezetőedzői posztjukra. Harden szerint Howard és ő az alapkövek, a többiek csak kiegészítő játékosok, ezért jók lesznek jövőre is. A Celtics készen áll, hogy továbbálljon a Love-témától. A Magic második körös újoncával kötött szerződést. Rip Hamilton játszana még egy évet.

Gary Washburn (Boston Globe) információi szerint Ray Allen hajlik arra, hogy folytassa pályafutását, és ez esetben a Cleveland Cavaliers együttesénél teszi majd ezt meg, ahol továbbra is együtt játszhat majd LeBron Jamesszel. A triplakirály dobóhátvéd az előző idényben 9.6 pontot átlagolt a Miami Heat színeiben.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks és Jameer Nelson közben az utolsó simításokat végzik egy kétéves, 6 millió dolláros szerződésen, amelyből a második év játékosopciós. Stein forrásai szerint még ma megegyezés lesz a két fél között

Mark Medina (Los Angeles Daily News) két forrása is cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint a Los Angeles Lakers arra vár, hogy Doc Rivers esetleg felszabadul-e a Donald Sterling-ügy elhúzódása miatt. Pár napja mi is beszámoltunk róla, hogy Rivers nem marad a Los Angeles Clippersnél, amennyiben a Steve Ballmer-féle adásvétel meghiúsul, és Sterlingék tulajdonában marad a franchise a következő szezon elején is. A Lakers a szabadügynökpiac nyitása óta nem interjúzott egyetlen vezetőedzővel sem, kivéve Byron Scottot - egyelőre nincs további meeting tervbe véve a csapatnál, és a legtöbb forrás szerint Scott a befutó a posztra.

A Houston Rockets sztárja, James Harden a Philippine Starnak hasonlókat nyilatkozott, mint pár nappal ezelőtt a texasiak másik húzóembere, Dwight Howard. A dobóhátvéd elmondása szerint nagyon várja, hogy az amerikai válogatottban játszhasson a világbajnokságon, de amiatt nem aggódik, hogy a Rocketstől távozott Jeremy Lin és Chandler Parsons is. Szerinte Dwight és ő az alapkövek, a többiek csak bizonyos szerepekre alkalmas játékosok, kiegészítőemberek. Elvesztettek pár ilyen kosarast, de szereztek is párat, szerinte rendben lesznek a következő idényben is.

Bár az utóbbi hónapokban megpróbálta megszerezni Kevin Love-ot a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge, A. Sherrod Blakely (CSNNE) értesülései szerint a Celtics készen áll arra, hogy továbblépjen. Blakely egyik forrása szerint minél több csapat kerül képbe Love-val kapcsolatban, a Boston annál hátrébb zuhan a rangsorban, márpedig Ainge okos, tudja, mikor kell valamit erőltetni és mikor elengedni. A Celticsnek nagyon sok draftpickje van a következő évekre, ám a csapatok, így a Minnesota is többre tartják a már bizonyított játékosokat.

Az Orlando Magic szerződést kötött második körös draftoltjával (2/56), Devyn Marble-lel. Annyit tudni a kontraktusról, hogy három évre szól - tehát sapka alatti helyből igazolták -, illetve hogy a háromból csak az első év garantált.

A Detroit Pistons egykori bajnokcsapatának tagja, Rip Hamilton a Hoopshype-nak azt nyilatkozta, hogy nagyon jó volt egy évet kihagyni, végre ki tudta pihenni magát, többet lehetett a gyerekeivel, gondolkodott a végleges visszavonuláson is, de nagyon hiányzott neki a rájátszás, a csapattársak, és szeretne még egy évig játszani, amennyiben talál magának csapatot a ligában - bajnokesélyeshez menne leginkább.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus