Hírmorzsák 2014-07-26 (21:45)

Love is lemondta a válogatottságot. A Knicks Stoudemire-rel, Shumperttel és Hardaway Jr.-ral próbálkozott Love-ért, a Cavs tűnik befutónak az erőcsatárért vívott harcban. Will Cherryért a Raptors és a Cleveland verseng. Casspi újra a Kingsnél, Mack a Hawksszal, Darius Miller pedig a Pelicansszel hosszabbított. A Lakers felajánlotta a vezetőedzői posztot Byron Scottnak, bemutatták Boozert, aki kezdő akar lenni. Carmelo a Bulls és a Knicks között vacillált szinte az utolsó pillanatokig.

Blake Griffin után újabb ember mondta le a válogatottságot - ezúttal a Minnesota Timberwolves erőcsatára, Kevin Love köszönte meg a meghívást a spanyolországi vb-re készülő Team USA keretébe, de Jon Krawczynski (Associated Press) információi szerint a bizonytalan jövője miatt nem akarja kockáztatni, hogy lesérül.

Chris Herring (Wall Street Journal) értesülései szerint a New York Knicks egy Iman Shumpert, Tim Hardaway Jr., Amare Stoudemire csomaggal próbálkozott a Minnesotánál, hogy megszerezzék Love-ot. Nem túl nagy meglepetés, hogy a Timberwolves azonnal visszautasította a megkeresést - Hardawaynek a hírek szerint elég jó értéke van a ligában, Shumpertnek azonban jövő nyáron lejár a szerződése, újat kell vele kötni, Stoudemire pedig csak a nagy lejárója miatt érdekes már, játékosként kevésbé.

Úgy tűnik, hogy Love-ért egyértelműen a Cleveland Cavaliers van előnyben a többiekkel szemben, legalábbis Marc Stein és Brian Windhorst (mindketten ESPN) forrásai szerint. Korábban volt arról szó, hogy inkább retoolt csinálna a Minnesota, tehát bizonyított, kész játékosokat akarnak, de Glen Taylor tulajdonos állítólag változtatott azóta álláspontján, már többre tartja Andrew Wigginst, mint például a Golden State Warriors ajánlatában egyelőre nem szereplő Klay Thompsont - a kanadai 1/1-es augusztus 23-ig nem cserélhető viszont.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy ők és a Toronto Raptors érdeklődnek a tavalyi idényt a D-Ligás Canton Charge-nál töltő irányító, Will Cherry iránt Marc J. Speard (Yahoo Sports) információi szerint.

Három szerződéskötés történt az elmúlt egy napban. Omri Casspi lekerült a szabadlistáról, miután senki nem vitte el onnan két napig, és Stein úgy tudja, hogy meg is egyezett a Sacramento Kingsszel egy egyéves, veteránminimumról szóló szerződésben. Shelvin Mack három évre 7.3 millió dollárért hosszabbított az Atlanta Hawksszal - az irányító tavaly 7.5 pontot és 3.7 gólpasszt átlagolt. Darius Miller is hosszabbított, a 2012-es draft 46. választottja marad a New Orleans Pelicansnél.

A Los Angeles Lakershez több hír is tartozik. Egyrészt Chris Broussard (ESPN) jelentette tegnap, hogy a csapat felajánlotta a vezetőedző posztot Byron Scottnak - a két fél között hamarosan hivatalos megegyezés is lehet, jelenleg a szerződés részleteiről tárgyalnak. Másrészt tegnap bemutatták Carlos Boozert, aki elmondása szerint nagyon izgatott volt, mikor az ügynöke közölte vele, hogy a Lakers elvitte az amnesztia-szabadlistáról. Az erőcsatár azt is elmondta, kezdő akar lenni, így is számol.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Jeff Goodmannek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy győzni akar, nem a pénz érdekli, és szerinte Phil Jackson mindent el fog követni annak érdekében, hogy bajnokesélyes keretet hozzon össze rövid időn belül. Melo szerint nincsenek olyan nagyon messze ettől, mint amennyire azt sokan gondolják. Anthony elmondása szerint élete egyik legnehezebb döntése volt, amit meg kellett hoznia, szinte végig a Chicago Bulls és a Knicks között örlődött, naponta változott álláspontja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus