Hírmorzsák 2014-07-27 (11:45)

Byron Scott a Lakers új vezetőedzője(?)! Bledsoe szerint a Suns felhasználja ellene azt, hogy korlátozásokkal igazolhat csak el. Már Saundersnek is a Wiggins-csomag tetszik a legjobban. Love cserét kért a Cavshez? A Bulls ígéretet tett Miroticnak, hogy nem cserélik el. Noah örül, hogy LeBron hazatért, reményei szerint minél többször verik majd meg a Clevelandet. Wade szerint Kobe a valaha volt második legjobb, de most már James az új kedvenc ellenfele. Egy hét is lehet a szünet az All-Star gála előtt. Hétfőn meglehet a Játékosok Szakszervezetének új vezetője. Marion nem akarja elkapkodni a csapatválasztást. Beasley iránt több csapat is érdeklődik.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) értesülései szerint a Los Angeles Lakers megegyezezett Byron Scott-tal, ő lesz a gárda következő vezetőedzője. A Showtime Lakers korábbi sokszoros bajnoka négyéves szerződést kötött az aranysárga-lilákkal, amely időszak alatt 17 millió dollárt fog keresni - a negyedik év csapatopciós. Mark Medina (Los Angeles Daily News) úgy tudja, hogy nincs még hivatalos megegyezés, mert bár Scott úgy tudja, hogy megállapodtak, a csapat szerint nincs még minden tisztázva, kellhet még pár nap az utolsó simítások elvégzéséhez.

Bár a Phoenix Suns lenyilatkozta már többször is, hogy nagyon remélik, sikerül megegyezniük Eric Bledsoe-val, a hátvéd először szólalt meg most, mióta kinyitott a szabadügynökpiac. Bledsoe az Arizona Republicnak azt nyilatkozta, hogy az új szerződésével kapcsolatos dolgok intézését ügynökére, Rich Paulra bízza. Szerinte a Phoenix a szabályokat, a korlátozott szabadügynöki státusza által létrejövő korlátokat felhasználja ellene, de megérti ezt. Mint ismeretes, Bledsoe-ék 5 éves maximumot akarnak, míg a Suns 4 évre 48 millió dollárt ajánlott neki, több mint 30 millió dollár tehát a különbség az álláspontok között.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) egyik forrása szerint a Minnesota Timberwolves edzője és elnöke, Flip Saunders is egyre inkább hajlik a Cleveland Cavaliers által ajánlott Andrew Wiggins, Anthony Bennett, jövőbeli pickek csomagra Kevin Love-ért. Bár korábban Klay Thompson iránt érdeklődött Saunders a leghevesebben, mivel a legkisebb visszaesést talán vele érhette volna el, ő pedig nem akar hosszú újjáépülési folyamatot, a Golden State Warriors sosem ajánlotta fel a dobóhátvédet. A forrás szerint a Wiggins-féle csomaggal esélye nyílik arra Saundersnek, hogy úgy illessze később össze a csapatot, ahogyan csak szeretné.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) több ligaforrásra hivatkozva azt állította tegnap, hogy Love konkrétan a Clevelandhez kérte elcserélését - bár ez formálisan állítólag nem történt meg, az erőcsatár "csak" közölte a Minnesota vezetőségével, hogy mit szeretne. Ez nagyban javíthatja a Cavs tárgyalási pozícióját, és jóval kevesebbért megszerezhetik Love-ot, mint amiről most szó van, vagy amit szeretne a Timberwolves. Terry Pluto (The Plain Dealer) jelentette, hogy a Timberwolves biztosan nem enged abból, hogy Wigginst megkapják, bár nem tudni, hogy ez a fordulat, miszerint Love cserét kért a Cavshez, mennyiben gyengíti helyzetüket.

A Love-történethez tartozik, hogy David Haugh (Chicago Tribune) információi szerint Nikola Mirotic csak azután "vásárolta ki" magát a Real Madridtól, hogy a Chicago Bulls vezetői ígéretet tettek neki, nem fogják elcserélni. A hírek szerint Mirotic Taj Gibsonnal és Doug McDermott-tal együtt egy Love-ért felajánlott csomag részei voltak, de a spanyol négyes és képviselői úgy gondolják, hogy Mirotic nem került bele semmilyen ajánlatba. Ez összevág azzal, hogy Cowley korábban nem tudta megerősíteni, hogy Mirotic is a csomag része lenne, de a Bulls vezetői Gibsonnal is közölték, ne aggódjon a pletykák miatt, és azt is kijelentették, McDermott-tal hosszútávon számol az együttes.

Ha már Chicago: Joakim Noah a Chicago Tribune-nak lenyilatkozta, hogy nagyon örül annak, hogy LeBron James hazatért Clevelandbe, mert az emberek azon a környéken nagyon boldogok most. Tipikus Noah-val folytatódott a mondat: nagyon reméli, hogy annyiszor tudják "szétrúgni a s*ggét", ahányszor csak tudják.

A Miami Heat ikonját, Dwyane Wade-t arról kérdezték a Dwyane Wade and Brandon Marshall Sports Academy nevű rendezvényen, hogy ki a kedvenc ellenfele. Wade azt nyilatkozta, hogy eddig Kobe Bryant volt ez az ember, aki szerinte minden idők második legjobb játékosa, de most új kedvenc ellenfele van, volt csapattársa, LeBron James.

Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) egy ligaforrásra hivatkozva jelentette, hogy az NBA erősen gondolkodik azon, hogy az All-Star szünetet All-Star hétre bővítse, azaz az All-Star gála teljes hetét kiadják pihenőnek a csapatoknak. Ez csapatonként eggyel vagy kettővel több back-to-backet (egymás utáni napokon lejátszott meccsek) jelenthet - vagy felmerült az is, hogy egy hétten korábban kezdődik a szezon, bár ez a lehetőség egyelőre tallonban van -, és a forrás szerint az is lehet, hogy egy-két nappal rövidebb lesz ez a szünet, mint hét nap, de jelenleg így próbálják meg kialakítani a menetrendet.

Sacramento főpolgármestere, Kevin Johnson pénteken levélben közölte a játékosügynökökkel, hogy nem tagja többé annak a bizottságnak, amely a Játékosok Szakszervezetének új vezetőjét keresi. A korábbi hírek szerint Johnsont még meghívták a hétfői ülésre, amelyen a három döntőst hallgatták volna meg, de ő lemondta a lehetőséget. A három finalista a Yahoo Sports értesülései szerint Terdema Ussery, a Dallas Mavericks vezérigazgatója, Michele Johnson, egy fővárosi ügyvéd, illetve Dean Garfield, az Information Technology Industry Council elnöke és vezérigazgatója. Hétfőn elvileg döntés is lesz az ügyben, a Szakszervezet tagjai szavaznak majd, és állítólag nagyjából 150 játékost is várnak a meghallgatásra.

A jelenleg még szabadügynök státuszban lévő Shawn Marion azt nyilatkozta Eddie Sefkónak (Dallas Morning News), hogy bár szeretne csapatot találni magának, nem akar semmit sem erőltetni, és egy olyan helyzetbe kerülni, ami egyáltalán nem előnyös számára. A kiscsatár elmondása szerint ha lát valamit, ami megfelel neki, akkor lépni fog azonnal, most azonban csak újszülött fiával akar foglalkozni, és pihenni szeretne. Úgy gondolja, hogy mivel még csak július van, két hónap áll még rendelkezésére, hogy megtalálja új kenyéradóját, úgyhogy egyelőre vár és meglátja, hogyan alakulnak a dolgok.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint több együttes is érdeklődik Michael Beasley iránt, mivel tetszik nekik az a hatékonyság és érett játék, amelyet a kiscsatár az előző idényben bemutatott a Miami Heat színeiben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus