Hírmorzsák 2014-07-28 (11:30)

LeBron megint 23-asban fog játszani. Cavs-Spurs meccsel indul a következő szezon? Millsapet hívták be Love és Griffin helyettesítésére a Team USA bő keretébe. Matt Barnes szerint abszolút elképzelhető a Clippers-játékosok bojkottja Sterlingék maradása esetén. Scott-interjú, Boozer és Bryant reakciói a kinevezésre. Motiejunas szerint Parsons maradásának esélyeit azonnal lenullázta, hogy többet keresett volna, mint Harden, a dobóhátvédre nem haragszik a nyilatkozata miatt. Prigioni Calderont dicsérte, Melo maradásának örült. Earl Clark nem akarja elkapkodni csapatválasztását.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James tegnap instagramon bejelentette, hogy ahogyan 2003 és 2010 között, úgy a Cavsnél most is 23-as lesz a mezszáma. A Miami Heatnél Michael Jordan miatt ezt nem viselhetette, így ott 6-osban játszott.

LeBronhoz és a Cavshez tartozik, hogy Gary Washburn (Boston Globe) értesülései szerint a következő idény első meccsén a bajnoki címvédő San Antonio Spurs Clevelandbe látogat, a döntő után tehát azonnal újra farkasszemet nézhet a Spurs és James. A hivatalos menetrendre egyébként augusztusig várni kell, akkor hozzák nyilvánosságra.

Miután a Team USA elvesztette idén nyárra Blake Griffint és Kevin Love-ot is - mindketten személyes okok miatt mondták le a válogatottságot és így a spanyolországi világbajnokságot is -, így a vezetők léptek, behívták az Atlanta Hawks erőcsatárát, Paul Millsapet még pluszban a bő kerethez. Ettől függetlenül könnyen előfordulhat, hogy nem lesz ott a vb-n, hiszen vele együtt 18 fős az az állomány, amiből majd válogatnak, és csak 12-en utazhatnak majd belőlük. Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Millsap az egyetlen, akit utólag behívtak, más nem is fog kapni meghívót a továbbiakban sem.

A Los Angeles Clippers kiscsatára, Matt Barnes a Chris Mannix Show vendége volt, ahol elmondta, abszolút lehetséges forgatókönyv, hogy a csapat játékosai bojkottálják a meccseket, amennyiben Donald Sterling marad a franchise tulajdonosa. Barnestól azt is kérdezték, mit várnak a játékosok a Szakszervezet új vezetőjétől, amire a kosaras annyit válaszolt: "Őszinteséget!".

Bár egyelőre a Los Angeles Lakers még mindig nem mutatta be hivatalosan Byron Scottot, a tréner Sam Amicknek (USA Today) már tegnap úgy nyilatkozott, mint az aranysárga-lilák vezetőedzője. Elmondása szerint fantasztikus érzés ez most neki, egy álma vált valóra, mindig is a Lakers edzője akart lenni, mióta tréner lett. Megköszönte mindenkinek, hogy lehetőséget adnak neki. Szerinte nagyon alapos munkát végzett a csapat az edzőkeresésnél, főleg azok után, hogy az előző pár alkalommal talán túl gyorsan is döntöttek. Úgy érezte, hogy minden egyes interjún jobban és jobban teljesített, és hisz benne, hogy ez a kapcsolat mindkét fél számára gyümölcsöző lesz.

A Lakers új erőcsatára, Carlos Boozer a Basketball Insidersnek azt nyilatkozta, hogy ha tényleg Scott az edző, az szerinte nagyon jó igazolás. Kitűnő játékos is volt szerinte Scott, Lakers-legenda, de edzőként is bizonyított már, ráadásul több csapatnál is. Nagy tapasztalattal rendelkezik, és nagyon jól ismeri a ligát. Szerinte nagyon sokat tud majd adni az együttesnek, és alig várja, hogy leülhessenek beszélgetni arról, kinek milyen szerepet szán, és kinek hogyan akarja kihasználni az erősségeit. Kobe Bryant annyit tett hozzá, hogy nagyon szoros kapcsolat volt köztük mindig is, nagyon jól ismeri Scottot, az edző is nagyon jól ismeri őt.

A Houston Rockets litván magasembere, Donatas Motiejunas a Lithuania Basket egyik munkatársának nyilatkozott Chandler Parsonsról, illetve a kiscsatár távozása utáni helyzetről. D-Mo szerint Parsons jó játékos, de a kérdés az, hogy a menedzsmentnek megérte volna, ha neki többet fizetnek, mint James Hardennek? Szerinte ez az egy dolog el is döntötte, hogy nem tarthatják meg, mert Harden a harmadik ember lett volna a csapatban a fizetések alapján, ezt pedig nem tolerálta volna. Harden nagy port kavart nyilatkozatával kapcsolatban annyit mondott, hogy a dobóhátvéd azt mond, amit akar, és lehet, hogy valaki máshogy írta le a szavait, mint ahogy egyébként azok elhangzottak. Howard és Harden a két fő eleme a csapatnak, de sosem érezte úgy, hogy lenéznék a többieket, és tudják, hogy a kiegészítő játékosok nélkül úgysem fognak semmit sem nyerni.

A New York Knicks argentin játékosa, Pablo Prigioni a New York Postnak régi-új csapattársát, Jose Calderont dicsérte. Prigioni elmondása szerint játszottak együtt Spanyolországban, méghozzá nagyon is jól. Szerinte a spanyol egyes nagyszerű játékos és nagyon profi. Jól dob kintről, a csapatot is jól irányítja, jól olvassa a játékot és nagyon jó védő is. Szerinte Calderon mindent tud, amit egy irányítónak tudni kell. Arról is beszélt, hogy amikor megtudta, hogy Carmelo Anthony hosszabbított a Knicksszel, az első dolga az volt, hogy küldött neki egy sms-t, amelyben leírta, mennyire örül, hogy továbbra is együtt játszhat vele. Azt is leírta az argentin Melónak, hogy biztos abban, hogy a következő szezonban jobban fognak játszani, mint tették ezt az előzőben.

A jelenleg még szabadügynök státuszban lévő Earl Clark Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett, és elmondása szerint bár több együttes is érdeklődött iránta, egyelőre semmi olyan lehetőséget nem látott, amit úgy gondolt, azonnal ki kell használnia. Clark elmondása szerint volt már párszor szabadon igazolható, de idén mintha minden lassított felvételben menne a korábbiakhoz képest. Hagy időt magának, a megfelelő szituációra vár, hogy játszani is tudjon az adott együttesnél. Lehetőséget akar, hogy segíthessen egy csapatot, és hogy bebizonyíthassa, mire képes a parketten.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus