Hírmorzsák 2014-07-28 (21:30)

Thibodeau szerint Rose rehabjának következő állomása a válogatott, Krzyzewski szerint nem lesznek korlátozások az irányító játékában vagy játékidejében. Jimmy Butler nem lesz ott a Team USA edzőtáborában. A Jazznél jó lehetőségnek tartják a vb-t arra, hogy Exum tovább fejlődhessen. Thompson biztosítékot kapott Kerrtől, hogy nem cserélik el? Curry örül, hogy úgy tűnik, hátvédtársa marad a Warriorsnél. Jordannek nincs baja azzal, hogy LeBron 23-asban fog játszani. McGary szerint nagyon jó helyre került azzal, hogy a Thunder választotta ki. A Timberwolves Thaddeus Youngot nézte ki Love pótlására. Evan Turner nem akarta, hogy elcseréljék a Sixerstől. Új adidas-reklám Rose-zal és Lillarddal (videó).

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose jelenleg a Team USA ötnapos, Las Vegas-i minitáborában vesz részt, amiről a Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau azt nyilatkozta, egyáltalán nem aggódnak, ez a rehabjának következő lépése. A tréner azt mondta, Rose eddig minden egyes fázist maximálisan teljesített, és legutóbb, mikor az amerikai válogatottal készült, a következő idényben az alapszakasz legértékesebb játékosának választották, reménykednek benne, hogy most is hasznosan tölti majd az időt.

Rose a 2012-es rájátszásban elszakította a bal térdében az ACL térdszalagját, majd legutóbb november 21-én a jobb térdében a meniscusát is, így a legutóbbi három idényben mindössze 50 meccset töltött a parketten. A Team USA szövetségi kapitánya, Mike Krzyzewski a Yahoo Sportsnak elmondta, egyáltalán nincs korlátozva Rose játéka, annyit játszik, amennyit tud. Krzyzewski hozzátette, hogy Rose azt mondta neki, teljesen készen áll.

Szintén a Bullshoz és a mini edzőtáborhoz tartozik, hogy Jimmy Butler nem vesz majd részt ezen az összetartáson kisebb lágyéksérülése miatt.

A Utah Jazz GM-je, Dennis Lindsey a Salt Lake Tribune-nak elmondta, Dante Exum számára nagyon jó lehetőség lesz a fejlődésre a világbajnokság - a Utah hátvédje az ausztrál válogatott tagja lesz a spanyolországi tornán. Lindsey elmondása szerint korábban is sok játékosuk használta fel a nemzeti együttest arra, hogy fejlesszen játékán. Szerinte ez ideális lesz Exumnak, akinek eddig nem sok lehetősége volt idősebb és tapasztaltabb játékosok ellen játszani. Lindsey úgy gondolja, hogy a karrierje elején különösen fontos lesz Exumnak a fejlődése szempontjából a válogatott.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy szerinte a csapat gerince nagyon rendben van, a hátvédsoruk pedig az egyik legjobb az egész ligában. Thompson úgy érzi, nagy dolgokra lehetnek képesek. Nagyban függ ez persze szerinte is a sérülésektől, de úgy gondolja, nagy javulást mutathatnak be. Azt is hozzátette, szerinte az sokatmondó, hogy nem cserélték még el. Thompson elmondása szerint az új vezetőedző, Steve Kerr elhintette neki, hogy nem kell félnie a cserétől, meg fogják tartani.

Hátvédtársa, Stephen Curry annyit tett ehhez hozzá, hogy minden évben vannak pletykák, illetve csapatok, amelyek próbálnak nagyot húzni. Curry szerint úgy tűnik, legalábbis jelenleg, hogy Thompsont egy olyan befektetésnek gondolja a csapat, amelyet egyelőre nem szeretnének feladni. Az irányító szerint ez mutatja, hogy csapattársa milyen sokat tett már le az asztalra eddigi karrierje során, illetve hogy mennyire nagy lehetőségek vannak még benne, és nagyon örül annak, hogy mellette játszhat.

A Charlotte Hornets tulajdonosa és minden idők legjobbja, Michael Jordan a SportsCenternek azt nyilatkozta, hogy a 23-as mezszám nem hozzá tartozik, nem birtokolja, így semmi baja nincs azzal, hogy LeBron James 23-asban fog megint játszani a Cleveland Cavaliersnél.

Az Oklahoma City Thunder új magasembere, a drafton 21. helyen választott Mitch McGary a Boston Globe-nak elmondta, hogy szerinte az Oklahoma játéka feküdni fog számára, és összességében nagyon örül, hogy ott kötött ki, ahol. Sok veterán magasembere van a csapatnak, akiktől tanulhat: Kendrick Perkins, Serge Ibaka, Nick Collison és elmondása szerint még a másodéves Steven Adamst is ide venné - utóbbi sokat segített neki, hogyan védekezzen Mason Plumlee ellen a nyári ligában.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Minnesota Timberwolves Thaddeus Youngot nézte ki Kevin Love pótlékának, őt szeretnék megszerezni erőcsatár posztra, ha úgy döntenek, hogy itt az ideje megválniuk Love-tól.

Ha már szóba került Young által a Philadelphia Sixers, akkor folytassuk velük: Evan Turner ügynöke, David Falk a Boston Globe-nak elárulta, többször kérték a csapatot az előző idényben, hogy ne cseréljék el a játékost szezon közben, mert Turner nagyon szeretett Brett Brown irányítása alatt játszani, élvezte is a kosárlabdát és produktív is volt, és egyébként sem kaptak érte szinte semmit. Mint ismeretes, Lavoy Allenért is Turnerért cserébe Danny Granger lejáró szerződése és egy második körös draftjog érkezett a Phillyhez az Indiana Pacerstől. Falk szerint jobb is lehetett volna a helyzet, sok mindent nem kapott értük a Sixers.

Ha már Derrick Rose-zal kezdtünk, akkor vele és Damian Lillarddal fejezzük be - ők ketten szerepelnek az adidas új reklámjában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus