Hírmorzsák 2014-07-29 (11:00)

A bíróság Shelly Sterlingnek adott igazat, folytatódhat a Clippers adásvétele. Megvan a Játékosok Szakszervezetének új vezetője. Scott hivatalosan is a Lakers vezetőedzője. Nash az idény végén visszavonul. Mo Williams a Timberwolvesnál. A Minnesota 4 évre 44 milliót adna csak Rubiónak. Rose most nem görcsöl annyit a visszatérésen, mint tavaly, az önbizalma rendben van (képek, videók a Team USA tegnapi edzéséről). Griffin egy, a hátában lévő törés miatt nincs a válogatottal. Ginobilit nem engedi a Spurs a vb-re. Kanada 2020-ban olimpiai éremért akar küzdeni. Waiters kezdő akar lenni és úgy érzi, annak is kellene lennie. PJ Tucker ittasan vezetett.

Tegnap este a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróság Shelly Sterlingnek ítélt a közte és férje, Donald Sterling között zajló perben. A bíróság kimondta, hogy a nő helyesen járt el, mikor két orvosi szakvélemény után - amelyek megállapították, hogy férje mentálisan alkalmatlan döntéshozásra - átvette a Sterling Tröszt irányítását, és eladta a Los Angeles Clipperst Steve Ballmernek. Az ítélet olyan különleges lehetőséget ad Shelly kezébe, hogy befejezheti az adásvételt, akármikor, akármennyit és akárhogyan fellebbez is férje.

Los Angeles másik felében is történtek dolgok: a Lakers hivatalosan is bejelentette, hogy Byron Scott az új vezetőedzőjük. Ugyancsak az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy a szlovén SportTV-nek adott nyilatkozatában Steve Nash elmondta, szerinte ez lesz az utolsó idénye a ligában, a nyáron visszavonul.

A Játékosok Szakszervezete is döntött, tegnap ugyanis megválasztották a washingtoni ügyvédet, Michele Robertset a szakszervezet vezetőjének, ő veszi át Billy Hunter rég megüresedett posztját - Roberts a 36 lehetséges szavazatból 32-t megkapott. A Yahoo Sports értesülései szerint a szervezet elnöke, Chris Paul is Roberts mellett voksolt. Az ESPN információi szerint több játékosügynök is arra buzdította egyébként ügyfeleit, hogy ne szavazzanak. Egyikük azt nyilatkozta, hogy ez az egész egy vicc, a másik pedig azt, hogy szerinte egyik jelölt sem megfelelő a poszt betöltésére - ezúttal nem az lett, amit ők akartak.

A Memphis Grizzliesnél is kinevezés történt: elnöknek nevezték ki Ed Stefanskit, aki az egyelőre mindenes feladatot betöltő Chris Wallace alatt fog dolgozni. A hírek szerint a Philadelphia Sixers egykori GM-jének a játékosmegfigyelésben és a játékosok ügyes-bajos dolgainak elintézésében lesz kulcsszerepe.

Történt egy játékosigazolás is: a Minnesota Timberwolves szerződést kötött Mo Williamsszel, aki egy évre 3.75 millió dollárt kap majd Flip Saunderséktől. A dolog érdekessége az, hogy Mo-Will a 15. játékosa a Minnesotának, így egy esetleges Kevin Love-cserében maximum annyi játékost vehetnek át jelen állás szerint, mint amennyit adnak is.

A Timberwolveshoz tartozik az is, hogy Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) úgy tudja, a csapat ahhoz hasonló szerződést szeretne adni Ricky Rubiónak, mint amit Stephen Curry kapott a Golden State Warriorstől - 4 évre 44 millió dollárt. Eric Bledsoe esete alakulhat ki nagyon könnyen a két fél között, ugyanis az köztudott, hogy a spanyol irányító, illetve képviselői 5 éves maximumot akarnak, ez pedig jóval kevesebb annál.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose a Team USA tegnapi edzése után nyilatkozott az újságíróknak. Elmondása szerint tavaly, miután visszatért ACL-szakadásából, túlságosan görcsösen meg akarta mutatni a kétkedőknek, hogy nincs igazuk. Most jóval nyugodtabb, tudja, hogy engednie kell magát formába lendülni, csak a játékra kell koncentrálnia, senki és semmi másra. Azt is elmondta Rose, hogy régóta készül már az amerikai válogatóra. Mindenkinek nagy dolog az, hogy most játszik, mert nem látták az előző hónapokban, és ez furcsa is számára. Szerinte sokan azt is csodaként élik meg, hogy fut a pályán, mintha testileg fogyatékos lenne, vagy valami ilyesmi. Tudja, hogy ez még csak a kezdete egy hosszú útnak, de jelenleg az önbizalma az eget verdesi - tudja, milyen különleges játékos, és azt is, hogy mire képes. A Team USA edzéséről képeket, videókat ezen a linken találhattok!

Ugyancsak a vb-hez tartozik, hogy Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) értesülései szerint Blake Griffin azért mondta le a válogatottságot, mert az orvosok azt tanácsolták neki, hagyjon több időt, hogy a hátában egy kisebb törés teljesen rendbe jöjjön. A Clippers erőcsatára még a rájátszásban sérült meg, és a szakemberek szerint jobb, ha kihagyja a világbajnokságot, mielőtt nagyobb baja lenne. A hírek szerint Griffin teljesen egészséges lesz a Clippers edzőtáborának kezdetére.

Még mindig vb, de már nem az USA: a San Antonio Spurs levelet küldött Manu Ginobilinek, amelyben leírták, milyen ütemű lesz rehabja fáradásos töréséből való felépülését követően, és azt is megírták a tegnap születésnapos argentin csillagnak, hogy nem adnak neki engedélyt arra, hogy részt vegyen a spanyolországi tornán.

Kanada nem lesz ott a vb-n, a 2020-as olimpián azonban már éremért akarnak játszani. A CIA Bounce, a kanadai AAU (amatőr kosárlabda) program egyik kitalálója, Mike George azt nyilatkozta az nba.com-nak, hogy egyelőre mindenki kicsit fiatal a nagy potenciálú játékosok közül, mindenkinek van még mit tanulni arról, mit jelent a profi kosárlabda, de ha 2020-ban nem játszhatnak éremért az olimpián, az számára nagy csalódás lenne. Akkorra egyébként beérhet az Andrew Wiggins, Anthony Bennett, Kelly Olynyk, Tyler Ennis, Tristan Thompson fémjelezte társaság.

Ez még egy korábbi történet, de most került nyilvánosságra: a Phoenix Suns kiscsatárát, PJ Tuckert még májusban letartóztatták ittas vezetés miatt - a véralkohol szintje a még megengedett .08 helyett .201 volt az első vizsgálat alapján, sőt, a börtönben levett vérminta alapján .222. Tucker múlt héten írta alá új, hároméves, 16.5 millió dolláros szerződését az arizonai együttessel, de Paul Coro (Arizona Republic) úgy tudja, a Suns tisztában volt a vétséggel, ennek tudatában egyeztek meg a játékossal.

A Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, Dion Waiters rövid, de velős nyilatkozatot tett Chris Haynesnek (CSNNW): "Kezdő akarok lenni, és szerintem annak is kellene lennem.".

Egy kisebb hír, ami egyelőre sok jelentőséggel nem bír: Mark Jackson ügynököt vált újra, ezentúl Rich Paul fogja képviselni az érdekeit David Aldridge (nba.com) forrásai szerint. Jackson a nyáron távozott a Golden State Warriors kispadjáról, jelenleg szakkommentátorként dolgozik az ESPN-nél, és egy évvel ezelőtt is ügynököt váltott, akkor szerződött Arn Tellemhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus