Hírmorzsák 2014-07-29 (21:30)

Irving kevesebb "alapbért" kap, ha a Derrick Rose szabály érvényes lesz rá jövő nyáron. Rose a Bullsról: szerinte bajnokesélyesek, sajnálja, hogy Anthony nem csatlakozott hozzájuk, de megérti, az új igazolásokat dicsérte, a Love-pletykákat nem kommentálta. Korvert egy évnyi nyári ligáért és egy fénymásolóért adta el anno a Nets. Chris Wallace 2+1 évre a Memphis GM-je. Byron Scott a Lakersről: szerinte Bryant és ő tudják a többiekkel éreztetni, mit jelent a Lakers mezét viselni, kedveli az esélytelen szerepkört, és szerinte jó irányba halad az együttes, bízik a vezetőségben. A Dallas leigazolta Ivan Johnsont.

Dan Feldman (ProBasketballTalk) jelentette, hogy Kyrie Irving "csak" a sapka 27.5%-át fogja elvinni a 2015/16-os szezontól kezdve - amikor érvénybe lép új szerződése -, amennyiben érvényes lesz rá a Derrick Rose szabály, azaz még egyszer kezdő lesz az All-Star gálán vagy megnyeri az MVP címet. A hírek szerint azért ment ebbe bele, hogy az utolsó, ötödik éve játékosopciós legyen. Ha nem sikerül egyik fent felsorolt dolgot sem elérnie, akkor 5 év alatt nagyjából 89 millió dollárt fog hazavinni. Ha igen, akkor 98 milliót, de ennél 7 millió dollárral többet is zsebre rakhatna, amennyiben a tényleges maximumért írt volna alá.

Ha már Derrick Rose: a Team USA edzőtáborában őt faggatták tegnap a legtöbbet, de nemcsak sérüléséről, illetve felépüléséről, hanem a Chicago Bulls nyári erősítéseiről is. Rose azt nyilatkozta, hogy bár nem akarja azt mondani, hogy ők kelet legjobb csapata, de szerinte egyértelműen bajnokesélyes keretük van. Azt szerinte mindenki tudja a csapatnál, mi a céljuk - a végső győzelem -, és ennek megfelelően készült mindenki egyénileg. Carmelo Anthonyról annyit mondott, hogy természetesen csalódott volt, hogy nem őket választotta, könnyebb lett volna a játék, ha ő is velük van, de nem így döntött Melo, ő pedig egyáltalán nem haragszik rá, nem kevés pénzről volt szó, úgyhogy tudja, hogy egyáltalán nem volt könnyű helyzetben a New York Knicks kiscsatára.

Pau Gasolt, Doug McDermottot és Aaron Brookst, illetve megszerzésüket is külön dicsérte, szerinte a spanyol magasember a felmérhetetlen tapasztalatával, a bajnoki címeivel olyan segítség lehet a palánk alatt, amire eddig szükségük volt. A Kevin Love-pletykákat nem kommentálta, elmondása szerint ez nem az ő dolga, neki a játékra kell koncentrálnia, ő azt támogatja, amit a vezetőség csinál. Sokan azt mondták, hogy a Bulls a bajnok San Antonio Spurs mintáját akarta lemásolni azzal, hogy mély és tehetséges keretet hozott össze, de Rose szerint ez nem olyan egyszerű, a Spurs egy nagyszerű együttes. Azt is hozzátette azonban, hogy ha meg tudják közelíteni az ő szintjüket, és ha a saját stílusukban tudják megnyerni a meccseket, akkor jók lesznek. Márpedig erre szerinte a szakmai stáb abszolút alkalmas, minden csak azon múlik, mennyire akarják a játékosok a sikert.

Az Atlanta Hawks és a liga (egyik) legjobb kinti dobójáról, Kyle Korverről jelent meg egy érdekes cikk a Grantlanden. A New Jersey Nets a 2003-as draft 51. helyén választotta ki Korvert, akit ezek után mindössze 125.000 dollárért adtak tovább a Philadelphia Sixersnek. A slusszpoén még csak ezután következett: a Nets ebből a pénzből az adott évi nyári ligás kiadásait fedezte, a maradékot pedig egy új fénymásológépre költötték. Rod Thorn, a csapat akkori GM-je azt mondta, hogy egy jó játékost adtak oda egy nyári ligáért, így fogta fel, legalábbis így próbált meg magyarázatot adni saját magának is. Több meg nem nevezett GM is azt nevezte meg karrierje legnagyobb hibájának, hogy akkor nem húzták ki Korvert, hagyták az 51. helyig csúszni.

A Memphis Grizzliesnél gyorsan kialakulni látszik a vezetőség - tegnap Ed Stefanskit nevezték ki, ma pedig Chris Wallace GM-i pozíciója elöl került le az "ideiglenes" jelző. Az ESPN forrásai szerint a csapathoz 2007-ben csatlakozó Wallace hároméves szerződést kapott, amelyből az utolsó szezon csapatopciós. Wallace azt követően került megint döntéshozó pozícióba, miután Robert Pera tulajdonos szinte a semmiből, előzmények nélkül menesztette Jason Levien elnököt - ő hozta meg a döntéseket a lényegi kérdésekben, és mondta ki az utolsó szót általában -, illetve Stu Lash segédGM-et.

A Los Angeles Lakers új vezetőedzője, Byron Scott az ESPN-nek nyilatkozott még hétfő hajnalban. A tréner elmondása szerint a védekezésre fogja helyezni a hangsúlyt. Scott szerint általában több olyan játékos is van egy csapatban, aki képes fegyelmezni a többieket, de náluk csak Kobe Bryant ilyen. Kobe és ő értik meg igazán, mit jelent a Lakers mezét viselni, úgyhogy két különböző nézőpontból, de ugyanazt az üzenetet tudják közvetíteni a többiek felé, ez pedig nagyon fontos. Fontos, hogy Nick Young, Ryan Kelly vagy éppen Wesley Johnson is felfogja, mit jelent aranysárga-lilában kosarazni.

A keretről azt mondta Scott, hogy ő mindig is szerette az underdog szerepet, még a Showtime Lakersnél is, mert ez motiválta őket arra, hogy minden nap a maximumot tegyék a munkába. A vezetőségről annyit mondott, hogy nagyon bízik a GM-ben, Mitch Kupchakben, illetve Jim Bussban, többször hallotta a terveiket, mik szerinte megvalósíthatóak, még ha időbe is telik. Scott úgy gondolja, jó irányba haladnak, neki annyi a dolga, hogy a lehető legtöbbet kihozza a játékosokból.

Történt egy igazolás is ma: a Dallas Mavericks szerződést kötött Ivan Johnsonnal. A csapat hivatalos közleményben tudatta ezt, de a kontraktus hossza, illetve az anyagi feltételek nem közismertek - ettől függetlenül a veterán minimumról lehet szó, mivel a Mavs számára már csak ez adott játékosigazolásra. A Sportando európai hírportál úgy tudja, hogy Johnson szerződése két évre szól és részlegesen garantált.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus