Hírmorzsák 2014-07-30 (10:00)

A Cavs karácsonykor Miamiben játszik. NBA All-Star gála lehet nyáron Afrikában. Durant 2016-ban csak a saját érdekeit fogja nézni csapatválasztásánál, jól érzi magát Oklahomában. Bledsoe és a Suns között egyre rosszabb a viszony. A Kings megegyezett Eric Morelanddel, próbajátékra hívták Terrence Williamst. Siva a Magicnél folytatja. Harkless nem lesz ott a Puerto Rico-i csapatban a vb-n. Mike Scott ajánlatot kapott a CSZKA Moszkvától. MWP Kínában folytathatja.

Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint LeBron James először karácsony napján tér vissza a Cleveland Cavaliers játékosaként volt csapatához, a Miami Heathez. Jackson úgy tudja, hogy december 25-én magyar idő szerint vagy 20:30-kor vagy 23:00-kor játszik a Cavs Miamiben, a mérkőzést pedig az ABC csatorna fogja közvetíteni - attól függ az időpont, hogy mi lesz a másik meccs, amit a tv-társaság kap majd.

Szintén a liga kiemelt meccseihez tartozik, hogy Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint az NBA komolyan gondolkodik azon, hogy egy jótékonysági All-Star mérkőzést rendezzenek jövő nyáron Afrikában.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant a Team USA Las Vegas-i edzőtáborában beszélt nyíltan a 2016-os nyárról - azon a nyáron lesz szabadügynök, ha nem egyezik meg idő előtt a Thunderrel. Durant világosan kijelentette, hogy azt fogja tenni, ami saját magának a legjobb. Elmondása szerint egyelőre nehéz több konkrétumot mondania erről, mivel még két éve van legalább az Oklahoma Citynél, ő pedig szeretne erre koncentrálni, de nem az alapján fog döntést hozni, hogy bárki más mit csinált korábban, mit csinálna akkor vagy hogy mit tanácsolnak neki.

Azt is elmondta Durant, hogy mindenki arról kérdezi instagramon és twitteren is, hogy hazamegy-e, a Washington Wizards játékosa lesz-e, de ő mindenkinek csak annyit mond, hogy jelenleg a Thundernél van, szeret Oklahomában játszani. Senki nem tudja, hogy mi fog történni, nem akar egyetlen lehetőséget sem kizárni, de jó neki az, ahol most van.

A többszörös pontkirály szerződése egyébként nem tartalmaz játékosopciót - mint mostanában oly sok sztáré -, erről pedig annyit mondott Durant, hogy fiatal volt, 21 éves. Természetesen mindenki a legjobb, legrugalmasabb feltételeket próbálja magának kiharcolni, de annyira imádta Oklahoma Cityt, hogy szerette volna kimutatni, mennyire elkötelezett a csapat mellett.

Chris Haynes (CSNNW) forrásai szerint a Phoenix Suns és Eric Bledsoe között egyre rosszabb a viszony, szinte semmit nem közelednek az álláspontok. A forrás szerint a tárgyalások menete és jellege miatt jó úton haladnak a felek, hogy végleg, helyrehozhatatlanul elmérgesedjen Bledsoe és a Suns kapcsolata. A hírek szerint a Utah Jazz és a Milwaukee Bucks érdeklődött a hátvéd iránt leginkább, ám a mormonföldieknek nincs már elég helyük a sapka alatt, a Bucks pedig nem tett ajánlatot Bledsoe-ért - úgy tűnik, a Suns sikeresen riasztotta el a csapatokat azzal, hogy nyár elején megmondták, minden ajánlatot meccselnek.

A Sacramento Kings hároméves szerződést adott Eric Morelandnek. A magasember a nyári ligában tűnt ki védőoldalon mutatott teljesítményével: 3.5 pont mellett 8.8 pattanót és 2.7 blokkot átlagolt úgy, hogy mindössze 19.2 percet töltött átlagban a parketten. A RealGM úgy tudja, hogy érdeklődött iránta a Golden State Warriors és a New York Knicks is, de már múlt hét óta folytak a tárgyalások Moreland és a Kings között.

Szintén a Sacramentóhoz tartozik, hogy csütörtökre próbajátékra hívták volt játékosukat, Terrence Williamst. A több poszton is bevethető kosaras 2012-ben fordult meg a Kingsnél, az NBA-ben legutóbb a Boston Celticsnél játszott a 2012/13-as idényben, az előző szezont pedig a D-Ligában, Törökországban, a Dominikai Köztársaságban, illetve a Fülöp-szigeteken töltötte.

Az Orlando Magic is igazolt, ők a Detroit Pistonstól nemrég kitett Peyton Sivával egyeztek meg. Josh Robbins (Orlando Sentinel) jelentette, hogy Sivát részlegesen garantált szerződéssel fogják az edzőtáborban tartani, majd kiteszik a keretből, és aláír a szezonra a csapat D-Ligás együtteséhez, az Erie Bayhawkshoz. Szintén a Magichez tartozik, hogy kiscsatáruk, Mo Harkless nem lesz ott a világbajnokságon a Puerto Rico-i válogatott színeiben, miután lemondta a szereplést tegnap, hogy az NBA szezonra tudjon koncentrálni.

Az Atlanta Hawks korlátozott szabadügynök státuszban lévő, vajkezű négyese, Mike Scott lehet, hogy távozik az együttestől, miután tegnap a hírek szerint egy elég zsíros, hároméves szerződésajánlatot kapott az orosz sztárklubtól, a CSZKA Moszkvától. Konkrét összegről nem tudni, de Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy bár Scott szeretne a ligában maradni, komolyan gondolkodik azon, hogy elfogadja az oroszok ajánlatát.

Akinél egyre nagyobb az esély, hogy nem találkozunk vele az NBA-ben a következő idény jó részében, az Metta World Peace, ugyanis Ian Begley (ESPN New York) forrásai szerint a kiscsatár közel van a megegyezéshez a kínai Sichuan Blue Whales együttesével, onnan pedig biztosan nem térhet haza a kínai szezon vége előtt - nagyjából március.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus