Hírmorzsák 2014-07-31 (10:00)

Riley végig abban a hitben volt, hogy LeBron marad a Heatnél, de gyorsan továbblépett. A Bulls csak a draft előtt érdeklődött Love iránt. A Timberwolves már csak a Cavsszel tárgyal Love-ról, idő kérdése az üzlet megkötése. Anthony Bennett nevét az ügynöke húzta ki egy "utcák-terek" meccsről. McDermott szerint nagyon fizikális a játék az amerikai válogatott edzőtáborában, de nagyon sokat tanulhat. Will Cherry a Raptorsnél, Johnny O'Bryant a Bucksnál, Mullens Kínában. A Wizards Elyt, a Warriors Armstrongot tette szabadlistára. Marion nem siet sehova csapatválasztásával. Dahntay Jonest öt gárda is megnézte Vegasban egy edzésen.

A Miami Heat GM-je, Pat Riley Ira Windermannel (Sun Sentinel) beszélgetett, és elmondása szerint végig abban a felállásban gondolkodott, hogy LeBron James hosszabbít a csapattal, még akkor is, amikor James döntése előtt néhány nappal találkoztak Las Vegasban. Riley elmondása szerint csak ebben hitt, így is ment a többi szabadügynökhöz, úgy vázolta fel a keretet, hogy ott van James. Ezt állítólag közölte is LeBronnal, aki nem mondta neki soha, hogy ne tegye ezt. Riley nem érzi úgy, hogy átvágták volna, ilyen az üzlet szerinte. Azt is elmondta, hogy több e-mailt és sms-t is küldött Jamesnek, de egyszer sem kapott választ az üzeneteire.

Riley elmondása szerint nagyon gyorsan továbblépett, úgy áll hozzá, hogy építeni fognak egy másik bajnokcsapatot és kész. Ez a sport, ez az üzlet nagyon nehéz Riley szerint, mert nagyon sokszor kell olyan döntéseket meghoznia, ami egyáltalán nem egyszerű, és történnek olyan dolgok is, amik egyáltalán nem tetszenek azoknak, akikkel történt, de a legfontosabb az, hogy tovább kell lépni mielőbb. Egész nyáron egy valami lebegett a szeme előtt: egy olyan csapatot építhet, amely hosszú évekig meghatározó lehet a ligában. Ez a lehetőség ideje korán kútba esett, ám úgy áll hozzá, hogy most itt a lehetőség, hogy egy másik ilyen együttest hozzon létre.

Bár korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Chicago Bulls felajánlotta Taj Gibsont, Nikola Miroticot és Doug McDermottot a Minnesota Timberwolvesnak Kevin Love-ért cserébe, KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint a Bulls egyáltalán nem próbálja megszerezni olyan agresszíven Love-ot, mint amennyire a korábbi híradásokból lehetett következtetni, és nem tettek semmilyen fomális ajánlatot - ezt mondjuk nem is tehették, hiszen Mirotic és McDermott is nemrég írta alá újoncszerződését. Johnson forrásai szerint a Bullst még a draft előtt érdekelte inkább Love, amikor voltak még cserealapjaik (Boozer lejárója, három nem garantált szerződés, két első körös pick), és emellett nagyon tetszik nekik a jelenlegi állomány.

Az említett Doug McDermott egyébként zsinórban második éve van ott az amerikai válogatott edzőtáborában - igaz, ezúttal is még "csak" mint a felkészülést segítő keret tagja. A fiatal kiscsatár a Tribune-nak elárulta, nagyon sok tapasztalattal gazdagodott tavaly és idén is. Tavaly még egyetemistaként nem nagyon ismerték, nagyon sok üres dobóhelyzete volt, amiket be is dobált. Idén sokkal fizikálisabbak vele szemben, de szerinte jobb munkát végez lepattanózás terén és védő oldalon, valamint az elzárások utáni helyzeteket is jobban olvassa. McDermott szerint mindenki nagyon jó, mindenki keményen játszik, nagyon sokat tanulhat.

A Kevin Love-sztorihoz tartozik, hogy Jerry Zgoda (Minnesota Star Tribune) jelentette, Anthony Bennett nevét az ügynöke húzta ki nemrég egy olyan utcai, a nézők szórakoztatására, profik és amatőrök részvételével rendezendő meccsről, amelyen Bennett is helyet kapott volna - Amerikában ennek nagy hagyománya van, főleg a lockout alatt voltak ezek a "Pro-am" meccsek elterjedtek. A tavalyi 1/1-es az idei nyári ligában 14 pontot és 10.5 pattanót átlagolt, és eddig az összes Love-val kapcsolatos clevelandi cserepletykában szerepelt a neve, nem meglepő az ügynöki döntés, főleg miután a Timberwolves erőcsatára is lemondta a válogatottságot - senki nem akarja, hogy bárki érintett sérülést szenvedjen.

Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a Minnesota-Cleveland csere inkább idő kérdése már csak, a Timberwolves csak a Cavaliersszel tárgyal jelenleg, a Bulls továbblépett, a Golden State Warriors pedig továbbra sem hajlandó feladni Klay Thompsont. Ahogyan azt már korábban is hallani lehetett, Bennett mellett Andrew Wiggins és legalább egy első körös draftjog menne a Timberwolveshoz. A Minnesota szeretne megszabadulni JJ Barea szerződésétől, és szeretnék megszerezni Thaddeus Youngot is, de idejük még van mindent összehozni, mivel Wigginst augusztus 23-áig nem lehet cserélni, akkor jár le a 30 nap, amelynek el kell telnie újoncszerződése megkötését követően.

A Toronto Raptors kétéves szerződésben egyezett meg Will Cherryvel - a kontraktus részlegesen garantált. Cherry tavaly a D-Ligás Canton Charge együttesénél játszott, ahol 11.6 pontot, 4.5 gólpasszt, 3.7 pattanót és 1.4 labdaszerzést átlagolt, idén nyáron pedig a Cleveland Cavaliers nyári ligás keretében kapott helyet.

A deadline előtt a Los Angeles Clipperstől a Philadelphia Sixershez cserélt Byron Mullens Kínában, a Shanxi Zhongyu együttesénél folytatja pályafutását.

A Milwaukee Bucks a második kör 36. helyén kihúzott Johnny O'Bryantnek adott hároméves szerződést - a harmadik év csapatopciós. Az erőcsatár Ersan Ilyasovával és John Hensonnal küzdhet a játékpercekért, de valószínűleg szignifikáns mennyiségű időt tölt majd a D-Ligában is.

Két játékos is szabadlistára került tegnap, miután a Golden State Warriors Hilton Armstrongot, a Washington Wizards pedig Melvin Elyt tette ki keretéből.

A Dallas Mavericks ex-játékosa, Shawn Marion egyelőre nem siet sehova, a Dallas Star-Telegramnek ugyanis lenyilatkozta, hogy egyelőre csak pihen, senkivel nem beszélt, és egyáltalán nincsenek előrehaladott tárgyalásai egyik együttessel sem. Azt nemrég Marion és a Mavs is elmondták, hogy szinte biztosan nem tér vissza a játékos a Dallashoz.

A szintén szabadügynök Dahntay Jones tegnap Las Vegasban vett részt privát edzésen, amelyen több csapat, a San Antoni Spurs, a Sacramento Kings, a Cleveland Cavaliers, a Washington Wizards és az Oklahoma City Thunder is jelen volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus