Hírmorzsák 2014-07-31 (21:30)

Nemcsak a Sixersnek, hanem több csapatnak sem tetszik az új lottery-rendszer, legalábbis nem azonnali bevezetéssel. Riley-interjú: Melo, 2016-os nyár, Hamilton, Ray Allen, Beasley, Oden, Wade, Bosh, Deng. A Cavs és a Timberwolves két hete nem beszéltek egymással. MWP 1.3 millió dollárért Kínába szerződött. Ginobili biztosan nem játszik a vb-n. Az Under Armour próbálja megszerezni Durantet. Vin Baker olimpiai aranyérme eladó.

Délelőtt már közzétettünk néhány sort Pat Riley tegnapi sajtótájékoztatójából, most következzen még pár gondolat a Miami Heat elnökétől. Riley azt mondta, hogy azonnal felhívták Carmelo Anthony ügynökét, Leon Rose-t, miután kiderült, hogy LeBron James visszatér Clevelandbe, arról a hajóról azonban addigra már lekéstek. Akkorra már letudta Melo az összes meetingjét a többi csapattal, és egy nappal LeBron bejelentése után ő is döntött, hogy marad a New York Knicksnél. Azt is elárulta Riley, hogy a 2016-os nyárra különös figyelmet fordítanak majd, ám akkor is ez lett volna a terv, ha LeBron marad.

A mostani keretről annyit mondott, hogy Justin Hamiltont meg fogják tartani - a center szerződése pénteken részlegesen garantálttá válik, 400.000 dollárt biztosan megkap, ha még a hétvégén is a keretben van. Ray Allen megtartását még nem adták fel, kapcsolatban maradtak az ügynökével, és ugyanez a helyzet Michael Beasley és Greg Oden esetében is, az is benne van a kalapban, hogy őket is megkínálják 1-1 szerződéssel. A jelenleg csapatban lévőkről azt mondta Riley, hogy nagyon jó érzései vannak a mostani kerettel kapcsolatban, a legtöbb előrejelzéshez képest pedig pláne. Úgy érzi, a játékosok készen állnak a kihívásokra.

Dwyane Wade-del kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy meg fogják nézni, hogyan is áll a dobóhátvéd, de azzal a munkával, amit eddig idén nyáron elvégzett, szerinte jó esély van arra, hogy a régi Wade-t lássuk, azt, aki korábban volt, mielőtt játéka jobbik részét feláldozta LeBron és Chris Bosh kedvéért. Bosh szerinte a liga legsokoldalúbb magasembere, ezért volt ilyen nagy érte a kereslet, de Mickey Arison szerencsére közbelépett - nagyon csalódott és mérges lett volna, ha Bosh is távozik. Luol Dengről azt mondta, hogy szerinte már az első találkozás után leigazolhatták volna, de akkor még úgy gondolkodtak, hogy csak kivételeik vannak - MLE és veterán minimumok. Kanyargós úton, de végül eljutottak az aláíráshoz, de már a legelején tudatták vele, mennyire szeretnék a csapatukban.

Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers és a Minnesota Timberwolves nagyjából két hete nem is beszéltek egymással. Ennek csak egyik oka az, hogy Andrew Wiggins újoncszerződése miatt augusztus 23-ig egyébként sem cserélhető az idei 1/1-es, de Berger forrása szerint Glen Taylor tulajdonos még mindig nem szeretné elcserélni Kevin Love-ot, ez a "szünet" másik oka.

Egy Philadelphia Sixershez közeli forrás Jason Wolfnak (Wilmington News Journal) azt mondta, hogy a csapat nem utasítja el élből a lottery-esélyek kiegyenlítését, de azt is hozzátette, hogy természetesen nem nagyon vannak oda az ötletért. Egy keleti konferenciában dolgozó vezető Keith Pompeynek (Philadelphia Inquirer) azt nyilatkozta, hogy nem túl becsületes dolog az, amit a Sixers csinál, mégpedig hogy meg sem próbál összerakni egy versenyképes csapatot. Pompey úgy tudja, hogy októberben lehet szavazás az új lottery-rendszerről, amely már a 2014/15-ös idény végén érvénybe is lépne. Zach Lowe (Grantland) úgy tudja, hogy azért olyan sokan nem is támogatják a változtatást. Egyrészt mert a tankolás nem szűnne meg, csak nem a liga legalján lenne, hanem a PO-ba éppen bejutó vagy be nem jutó csapatok között, másrészt sokan aggályosnak tartják, hogy már a 2015-ös draftra hatással lenne a dolog.

Ami tegnap reggel még csak pletyka volt, az ma délutánra valóságga vált: a Sichuan Blue Whales Gm-je a Sports Sinának megerősítette, hogy megegyeztek a szerződése főbb részleteiben Metta World Peace-szel. Az egykoron Ron Artestként ismert kiscsatár egy évre 1.3 millió dollárt fog kapni a kínai klubtól. A RealGM úgy tudja, hogy 1.43 millió dollár lesz végső összeg, ezzel MWP lesz a legjobban fizetett külföldi játékos a CBA-ban.

Az Argentin Kosárlabda Szövetség megerősítette, hogy Manu Ginobili nem játszik a spanyolországi világbajnokságon. Mint ismeretes, a San Antonio Spurs levélben közölte a sztárral, hogy fáradásos törése miatt nem adnak neki engedélyt a vb-n való részvételre.

Kevin Durantnek ezen a héten jár le a szerződése a Nike-val, és az ESPN értesülései szerint az Under Armour egy vaskos ajánlattal próbálja majd meg átcsábítani magához a többszörös pontkirályt. Durant elmondása szerint a Nike az élete része már középiskolás kora óta, és nagyon jók voltak hozzá, mióta a ligában van, ám jelen állás szerint a körülötte lévő tanácsadói és szakértői csapatra bízza, hogy a szponzori szerződéssel kapcsolatos dolgokat kezeljék a háttérben. Úgy gondolja, nagyon szerencsés problémák ezek, hiszen azért akarják, amit tud, amit a kosárpályán mutat, úgyhogy ő a továbbiakban is csak arra koncentrál, hogy a lehető legtöbb munkát tegye a sportba, a lehető legjobb legyen a pályán, és remélhetőleg a két fél elképzelései valahol találkoznak majd.

Egy szomorú hír a végére: Vin Baker 2000-es olimpián nyert aranyérme eladó, licitálni lehet rá a Grey Flannel Auctionsnél - a kikiáltási ár 35.000 dollár. Baker már játékospályafutása alatt is komoly alkoholproblémákkal küzdött, majd anyagi gondjai is akadtak, miután befejezte a kosárlabdát. A New York Daily News forrásai szerint tavaly abbahagyta az alkoholizálást, úgy tűnik viszont, hogy a pénzre még mindig szüksége van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus